2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 閒聊吹水區 令人感動既一段片~~
返回列表 發新帖 回覆
go

令人感動既一段片~~ [複製鏈接]

真係估唔到, 呢段片係由一班學生拍架....
http://www.livecuriousawards.com/vote/video.php?height=400&width=860&id=48

還算ok la, 有點大師風範!

我細個住7層高果度屋村的...
雖然e家個環境係好左好多,
但係我仲係好懷念以前要拎鎖匙走到去走廊尾先有得去廁所ge日子....

細個d細路成日通山跑咁就玩得一日,
e家d細路日日咪就係放學> 打機> 食飯> 再打機> 訓教....
難怪越黎越多宅男宅女...

原帖由 Ar.Little 於 10-6-9 22:13 發表
但係我仲係好懷念以前要拎鎖匙走到去走廊尾先有得去廁所ge日子....

e家d細路日日咪就係放學> 打機> 食飯> 再打機>  ...

真係...以前就算唔係住屋村, 都係成班屋村街童玩
通常婆婆煮好飯就向住個窗哎食飯
仲成日扯人地門口塊布抹手...

咁d細路拍下片好過打機啦
樓主邊樹搵條片, utube 呀?

原帖由 SupernaturalV 於 10-6-10 07:01 PM 發表

我以前住果度其實冇乜人會掛塊布, 冇得扯人地d布黎抹手,
不過都係會成班人通山走...
以前d老母輩,,,會拎d被去公園度哂...
見到呢d我地會成班將張被掛上樹...又或者收埋張被係花叢...
唔玩人地d被, 係公園度玩玩下....見到有肥仔行過會係佢後面除左佢條褲...
真係好無聊...不過都係童真黎....

我以前屋企去廁所要拎鎖匙行走走廊尾先可以開大.....
好興去完廁所....番入屋之前將d垃圾掉哂去隔離廁所-v-"

家陣d細路...邊有童真ga-_____-"
細路...都係要百厭過先有童真-v-"

回復 2# Hoinam 的帖子

係幾ok喎, 唔講唔知學生拍tim..

原帖由 Ar.Little 於 10-6-9 22:13 發表

e家d細路日日咪就係放學> 打機> 食飯> 再打機>  ...

要拎鎖匙? 咪即係公用呀?
依家周圍都私家廁所, 又主人套房咁...時代唔同luu

所以見倒班中學生咁叻, 拍D片出黎有紋有路
真係要支持下! 唔係要打機同打機同打機先啦..haha

原帖由 SupernaturalV 於 10-6-10 19:01 發表

真係好似廣告咁叫落街: 食飯呀!...咁呀?
hahaha....我以為係做戲添
係國家地理同教育局攪個比賽, 班中學生參加既其中一條片咋
你上去睇下, 仲有好多, 有D都幾好笑
http://www.livecuriousawards.com/vote/index.php

原帖由 Ar.Little 於 10-6-10 20:04 發表

見到呢d我地會成班將張被掛上樹...又或者收埋張被係花叢...
唔玩人地d被, 係公園度玩 ...

扯人D被咁衰架..haha
D亞媽真係會激死架喎

講真要見倒D細路有童真係只有佢地3、4歲前...
一係就參加國家地理果班中學生,
起碼佢地都真係用心去拍
玩呢D好過去索K遊行...

原帖由 ElenaVam 於 10-6-11 05:08 PM 發表

要拎鎖匙? 咪即係公用呀?
依家周圍都私家廁所, 又主人套房咁...時代唔同luu

所以見倒班中學生咁叻, 拍D片出黎有紋有路
真係要支持下! 唔係要打機同打機同打機先啦..haha

果個廁所又唔係公用嫁w0w...
姐係...你租果間屋...同時...都有個廁所俾你囉, 果個廁所要自己條鎖匙時入到, 私家的...
其實分別只在於個廁所係屋ge另一部份....

講真....以前住7層高屋邨...環境係冇e家咁好,
不過硬係就冇左溫情ge感覺...
有得揀的話....我真係鐘意以前多d...

係d政府係度荼毒e家d人, 係咁講以前有幾差之ma..

原帖由 ElenaVam 於 10-6-11 05:18 PM 發表

扯人D被咁衰架..haha
D亞媽真係會激死架喎

講真要見倒D細路有童真係只有佢地3、4歲前...
一係就參加國家地理果班中學生,
起碼佢地都真係用心去拍
玩呢D好過去索K遊行...

係激死ga....
咁d呀媽細個果陣都有百厭過ga ma, 咁佢百厭激親人,
之後我地百厭激親佢, 再遲d我地就俾d 10年8年後ge細路激死...
這是一個天理循環,
到我地大個諗番d細個激死人的百厭事,,..,其實都係懷念的,
所以百厭事....係小朋友不可缺少的-v-"

國家地理頻道外國野黎喎
以前做學生邊有呢D機會
幸福幸福, support support~

原帖由 Ar.Little 於 10-6-11 18:22 發表

姐係...你租果間屋...同時...都有個廁所俾你囉, 果個廁所要自己條鎖匙時入到, 私家的...

講真....以前住7層高屋邨...環境係冇e家咁 ...

廁所要分開...真係picture唔倒
以前都係比老豆鎖o係屋企唔出得街, 無乜童年

原帖由 Hoinam 於 10-6-12 05:46 PM 發表

廁所要分開...真係picture唔倒
以前都係比老豆鎖o係屋企唔出得街, 無乜童年

可能你真係未住過d好舊ge公屋....
其實我細個住果度真係算係好鬼舊-.-"
舊到...我呀嫲已經住係果度.....

講起鎖門我又諗起........
其實因為我細個住2樓的....所以我屋企人鎖門都冇用........我地可以爬落街的....
當然...因為我屋企人知道鎖都冇用, 所以都冇鎖到,
不過就唔俾鎖匙我地...
我細個果陣試過同細佬yim埋度門就咁走左落街玩-___-"好彩果陣係住舊屋邨...冇俾人爆格-.-"

原帖由 Ar.Little 於 10-6-10 20:04 發表

唔玩人地d被, 係公園度玩 ...

哈哈哈哈...除肥仔條褲!
學生時代係乜都玩一餐, 我記得成班街童o係屋村(住果幾層既細路)玩捉e欣
有d男仔會零空lay o係樓梯外面, 一甩手係會4樓跌落街...
我地女仔就lay極都係垃圾筒後面....
e家唸起都驚...真係唔知細個點解咁大膽

呢度好似比我地鬥數童年時....正

原帖由 ElenaVam 於 10-6-11 17:13 發表

真係好似廣告咁叫落街: 食飯呀!...咁呀?
hahaha....我以為係做戲添
係國家地理同教育局攪個比賽, 班中學生參加既其中一條片咋
你上去睇下, 仲有好多, 有D都幾好笑
http://www.livec ...

係架, 婆婆中氣好堅, 叫到對面樓都聽倒

我上左去睇 & 投左票, 因為佢地D紀錄片令到我都勾起好多回憶, 雖然有D好好笑..=.=
非常Gd~~

原帖由 Ar.Little 於 10-6-13 19:19 發表

可能你真係未住過d好舊ge公屋....
其實我細個住果度真係算係好鬼舊-.-"
舊到...我呀嫲已經住係果度.....

講起鎖門我又諗起........
其實因為我細個住2樓的....所以我屋企人鎖門都冇用........我地可以 ...

唔鎖門!!!!!!我朋友住屋村o岩o岩真係比人爆左
e家d賊係會同你清盆架

原帖由 SupernaturalV 於 10-6-13 08:55 PM 發表

哈哈哈哈...除肥仔條褲!
學生時代係乜都玩一餐, 我記得成班街童o係屋村(住果幾層既細路)玩捉e欣
有d男仔會零空lay o係樓梯外面, 一甩手係會4樓跌落街...
我地女仔就lay極都係垃圾筒後面....
e家唸 ...

我細個果陣玩捉e因係同d朋友仔玩哂成條村的...
我就醒啦-v-"呢番屋企-v-"哈哈哈
有時又會呢係屋企樓下一間過左中午12點就閂門ge茶樓度-v-"
都係d人唔會搵到我的地方-v-"

原帖由 SupernaturalV 於 10-6-13 09:02 PM 發表

唔鎖門!!!!!!我朋友住屋村o岩o岩真係比人爆左
e家d賊係會同你清盆架

e家又點同以前丫-v-"
以前我屋企都唔會有咩貴野....
就算有貴野都鎖哂係鋪頭-v-"

原帖由 Ar.Little 於 10-6-11 18:22 發表

講真....以前住7層高屋邨...環境係冇e家咁 ...

依家d人係追求高尚, 品味, 外表
根本無哂以前既人情味...sigh
家下隔離屋係咩樣都未必記得
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 06:24 AM , Processed in 0.039460 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存