2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 貓狗情緣 [20100614-StrayCat] 新登場貓貓等待領養 by 流浪人 ...
go

[20100614-StrayCat] 新登場貓貓等待領養 by 流浪人 [複製鏈接]

此文寫於 2010年6月14日 by 流浪人, 會不定期更新, 最後更新日期寫於文章末端. 請尊重知識產權.

新登場貓貓等待領養,

領養個案編號  (聯絡時請註明) : [20100614-StrayCat], [20100614-流浪貓]

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

第一隻, [豆豆] (左)
約五至六個月大, 貓女, 淺啡色, 未做絕育.
性格溫順, 好少出聲, 身型瘦削, 左眼先天性向上斜

第二隻, [咖啡] (中)
約一歲, 男仔, 黑色幼虎紋, 已做絕育, 已是成年貓的身形.
較早前曾因為氣管炎而睇過一次獸醫, 現在已經病癒, 但仍好間唔中有一兩下氣喘.
痴人, 好為食, 另外佢有一個癖好, 就係好鍾意聞主人既咀甚至乎口腔入面

第三隻 [芝士] (右)
約一歲, 男仔, 黑白色, 和[咖啡]是兄弟, 已做絕育, 痴人, 已是成年貓的身形.
較早前曾因為眼睛發炎, 滴過眼藥水.

全部都是普通家貓, 健康良好. 未打針, 未有晶片.
識食貓糧, 識用貓砂.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

領養者要求 : 會終其一生好好對佢, 愛錫佢地, 唔會因任何理由而唔要佢地或將佢地俾其他人.
不收取領養費, 如貓貓曾經睇過獸醫, 領養者則需要支付相關費用, 領養時會有收據作實.

注意事項 :
1. 雖然佢地現在可能很可愛, 但好快就會長大成人, 變成成貓既樣子及身型, 變得不再可愛.
2. 養貓需要付出既時間, 愛心, 耐性及金錢, 好多時係多到你想像唔到. 請問問朋友, 或者去養貓既討論區, 睇下養貓人的留言, 知清楚實際情況, 尤其未養過的準領養者.
3. 貓可以活超過十年, 請想清楚你將來能否持續一直好好對佢.

領養程序 :
1. 睇清楚本文的所有資料, 包括所有相片.
2. 確定自己合資格領養, 確定居住環境合適領養, 確定自己能夠及願意付出時間, 愛心, 耐性及金錢.
3. 聯絡我們, 請註明編號.
4. 如果合適, 可以約時間帶佢番屋企, 領養地點為元朗市中心.

聯絡方法 :
Tel 9281-3981 Jerry 或 6030-8024 Kathy
MSN/Email jerry903@hotmail.com
Blog http://jerrykana.mysinablog.com
本人是流浪動物義務工作者. 係BLOG度, 由2007年7月開始的義務工作大部分都有詳細紀錄.

Photos 相片
http://photobucket.com/albums/z267/jerry903/2010/20100614-StrayCat

香港每年有超過兩萬隻貓狗被賜與死刑...
你知道為何會有那麼多流浪動物及被遺棄動物嗎?
請支持流浪動物及被遺棄動物之義務工作, 扭轉牠們悲慘的命運.

Last Updated @ 20100615 01:00am by 流浪人
已有 1 人評分Good 收起 理由
比1杯忘情水我 + 1 好得意

總評分:  Good + 1   查看全部評分

寵物大使 十週年勳章(賀詞)

幫你推推~~~~~希望多D人領養動物~唔洗一定去寵物店買~
或者養一D 名種貓,唐貓仔都好可愛好乖..可惜我屋企環境唔許可我養貓..
不過都SUPPORT你

好想養,但屋企人唔比=[

寵物大使 十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 忍影世界

其實我都鐘意貓
可惜家人都鐘意狗t3t
所以以加屋企有一隻狗就養唔到貓…怕會打交

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

我養狗好難養貓,,,,推

寵物大使 十週年勳章(賀詞)

原帖由 kristalltang 於 10-6-17 02:49 PM 發表
其實我都鐘意貓
可惜家人都鐘意狗t3t
所以以加屋企有一隻狗就養唔到貓…怕會打交

其實都唔一定,,但養貓個環境就要再做多小小野,窗果D要用網封哂~

我有個同事屋企養左隻雪橇5年先加隻新貓落去,佢地都好FD

但都係睇狗仔性格,我都因為禁所以養唔到

寵物大使 十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 忍影世界

原帖由 〝Ka穎‥。 於 10-6-17 11:52 PM 發表

其實都唔一定,,但養貓個環境就要再做多小小野,窗果D要用網封哂~

我有個同事屋企養左隻雪橇5年先加隻新貓落去,佢地都好FD

但都係睇狗仔性格,我都因為禁所以養唔到

=="都好難了
我住村屋地下果層
貓貓好易就出到屋就街走…
同埋我家有好多布製物品…會俾貓貓整爛t3t

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

養左狗仔養唔到貓仔...

希望佢地快d搵到主人喇!!
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-18 06:00 PM , Processed in 0.030413 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存