2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 SD高達Online 港服既當年今日.拍賣會回憶.名人:八一力 先生.去片 ...
樓主: 軟糖妹
go

[分享] 港服既當年今日.拍賣會回憶.名人:八一力 先生.去片! [複製鏈接]

2KF足球隊 十週年勳章(賀詞)

原帖由 terryhkhk 於 10-6-26 10:12 PM 發表

有時連B拳都殺得死我TIM@_@

又唔可以咁講既
戰場上槍林彈雨
陣亡的不代表無用
只是運氣不好,捱了子彈
莫講話B, C都殺到S
當然難度一定會高D
有變數先吸引到人玩嘛

原帖由 terryhkhk 於 10-6-26 10:56 PM 發表
其實我都幾鍾意係2000FUN吹水架,感覺上D人講野客觀D,成熟D

應該話2000FUN個年齡層比較廣
除左學生群之外, 仲有我地呢D骨灰級老餅玩家
所以討論內容, 要低級有低級, 要高級有高級. 膠帖又有, 強帖都有.
你係邊範都會有岩KEY的會員同你吹, 歸屬感自然多D

原帖由 。﹏§由。§ 於 10-6-26 11:09 PM 發表

某古論壇果D真係.
開個post討論又話呃post
問一問野又話呃post
三句唔埋就罵戰
有時經過睇post見到都睇唔過眼.
真係個論壇遲早收皮

其實係我懶......
唔做野

原帖由 terryhkhk 於 10-6-26 11:36 PM 發表

我上年7月1日開始,我有邊個科林未比人轟過呀

我都丟錢玩的.
酸葡萄心理何需在意

我記得果陣我用部as卡碧尼玩常殺左佢部自由6次~
但系果場最後都輸左-3-

玩死我殺佢部自由1次

我個時仲係國服玩緊..
所以無遇過佢..
不過做善事黎說既話係一件好事
希望你可以KEEP到:D

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

其他個3位仁兄下落不明0,0

原帖由 聾伯 於 10-6-25 07:57 PM 發表
果時同部自由打過一場~
渣住部包機 比人雞足2條命

自由玩龜射你都死啦

原帖由 麥艾克斯 於 10-6-27 02:39 AM 發表

應該話2000FUN個年齡層比較廣
除左學生群之外, 仲有我地呢D骨灰級老餅玩家
所以討論內容, 要低級有低級, 要高級有高級. 膠帖又有, 強帖都有.
你係邊範都會有岩KEY的會員同你吹, 歸屬感自然多D

我個fd佢都4x歲啦
佢都有玩sd

原帖由 cs25123 於 10-6-27 02:48 AM 發表
我記得果陣我用部as卡碧尼玩常殺左佢部自由6次~
但系果場最後都輸左-3-

as黎講白卡真係好勁
高攻,玩龜射一流

今日見到佢..唔知點解好自然咁影左相..哈哈

原帖由 terryhkhk 於 10-6-26 11:34 AM 發表

樓主,你玩左幾耐呀@@???
話說我只係鍾意FREEDOM,如果換轉其他機我都唔會買 如:STRIKE FREEDOM
所以如果今年真係搞既話,睇黎9YOU果邊要講到明話部機唔會出D人先會拍賣
就算D人話我傻仔,ON9仔....我咩都聽過,所以 ...

雖說7200蚊自己搵, 點洗系無人可以干涉到
但系老實講, 你願意用7200蚊買 虛擬物品既, 我諗你屋企應該幾有米既
未捱過, 令到你唔知搵錢辛苦
仲好 你果句freedom系你生命佔有幾重要位置....
我唔系想找渣子, 不過我真系頂唔順e 句, 我好想笑!!
小朋友 慢慢搵一下 在生命什麼才是重要的
唔好再宅喇

原帖由 terryhkhk 於 10-6-26 10:56 PM 發表
其實我都幾鍾意係2000FUN吹水架,感覺上D人講野客觀D,成熟D

再講一聲, 我唔系找渣子

我覺得2000fun d人, 講d野好膠囉

我感覺唔到...有幾客觀,成熟

真系膠到令我睇完唔知想比d咩反應.... 或者這邊小朋友太多掛...
老實講2000fun... 只可以當系用吹水 仲要系膠果隻

相比台灣巴哈, 雖然多咀炮人士, 但系人地果d 回覆詳細,客觀,成熟比這邊多出很多很多

有時會見到人地 好專業, 有客觀分析數據既帖,

或者有時間你去睇睇人地果精華區既帖

我諗你會對你說法有所改變既

小朋友, 放眼睇遠d 唔好剩系局限香港forum

十週年勳章(賀詞)

原帖由 影俠 於 10-6-30 04:26 PM 發表

雖說7200蚊自己搵, 點洗系無人可以干涉到
但系老實講, 你願意用7200蚊買 虛擬物品既, 我諗你屋企應該幾有米既
未捱過, 令到你唔知搵錢辛苦

仲好 你果句freedom系你生命佔有幾重要位置....
我唔系想找渣子, 不過我真系頂唔順e 句, 我好想笑!!
小朋友 慢慢搵一下 在生命什麼才是重要的
唔好再宅喇

首先要知道 八一力 是用自己賺到的錢去參與拍賣  絕對不是拿家人的錢   (那個肥仔則不予置評)  

而且這次S機拍賣的主要目的是籌款公益   [拍賣收益將會全數撥捐香港大學及瑪麗醫院合辦的【兒童危重病基金】,幫忙有需要兒童。]

還是不相信就看看這個網--->   http://news.hk.9you.com/article/gundam/readnews1.php?artid=1539

八一兄 早就表示了   如果那次S機拍賣並不是慈善性質   他也不會用$7200去投   

而且他這次做的善事  也是得到家人的支持   這樣還不足夠?  

而且如果世界上每個人都是你這種卑劣的心態   我相信所有慈善機構都得倒閉   不是嗎?

原帖由 影俠 於 10-6-30 04:35 PM 發表

真系膠到令我睇完唔知想比d咩反應.... 或者這邊小朋友太多掛...
老實講2000fun... 只可以當系用吹水 仲要系膠果隻

相比台灣巴哈, 雖然多咀炮人士, 但系人地果d 回覆詳細,客觀,成熟比這邊多出很多很多

有時會見到人地 好專業, 有客觀分析數據既帖,

或者有時間你去睇睇人地果精華區既帖

我諗你會對你說法有所改變既

小朋友, 放眼睇遠d 唔好剩系局限香港forum

重點我們是港服玩家   為什麼要去台灣論壇?

而且我不否認香港網民喜歡派膠  但這也是香港網絡一種認可的文化   難道要你管?

既然你不喜歡香港論壇  還在這裡回覆幹什麼?  嗯? 四星會員

你是M嗎?

回復 95# ericlf2007 的帖子

ok, 如果佢系為左損錢, 我都好鼓勵, 事先我唔記得這個是 籌款公益既活動

第1. 我用台灣巴哈作為引子, 全因佢話2000fun既人 客觀, 成熟咁,
所以我先講 外面還有好多比這裡更客觀,更成熟既回覆forum存在,
而且我都建議佢有時間去睇睇, 唔想既都問題, 不過無論現實世界, 網路世界出現見識多d 都會令你增廣見聞既

第2. 你所講既 "重點我們是港服玩家   為什麼要去台灣論壇?" 港服, 台灣, 中國,KOREA都有SD GUNDAM ONLINE, 咁姐都會有玩家, 去交流下心得有問題?

第3. 我從來無話要管, 香港forum 派膠與否我都無話要管, 你要話這是香港網路認可既文化, 我無問題, 你點話點好啦, 要管我都管唔到。所以請你別要自入為主ok?

第4. "既然你不喜歡香港論壇  還在這裡回覆幹什麼?  嗯? 四星會員

你是M嗎?"  從我剛來回覆既文字中我應該 無講我喜歡或不喜歡香港forum,
我又再講一句, 別要先入為主ok? 定系你自己想對號入座?

四星會員? 什麼叫做M? 我看不懂, 如果可以既話麻煩你解釋一下吧
我希望你唔系歧視緊我只系4星 rank。 如果真系既話 咁你姐系抱有階級觀念,

"而且如果世界上每個人都是你這種卑劣的心態   我相信所有慈善機構都得倒閉   不是嗎?"  <--咁我唔知可唔可以用反E句 黎講你?

當然如果你唔系歧視我既話, 咁就當我無講過啦

十週年勳章(賀詞)

原帖由 影俠 於 10-6-30 05:44 PM 發表
ok, 如果佢系為左損錢, 我都好鼓勵, 事先我唔記得這個是 籌款公益既活動

第1. 我用台灣巴哈作為引子, 全因佢話2000fun既人 客觀, 成熟咁,
所以我先講 外面還有好多比這裡更客觀,更成熟既回覆forum存在,
而且我 ...

四星會員的意思是指你在2000fun論壇留言同樣已有一段時間  但卻說香港論壇不是   明了嗎?

原帖由 影俠 於 10-6-30 04:35 PM 發表

再講一聲, 我唔系找渣子

老實講2000fun... 只可以當系用吹水 仲要系膠果隻 ...

喂喂~影俠兄

你話2000fun 唔客觀.唔成熟.唔專業<<依點我唔認同喎
玩遊戲傘.要咁成熟做咩呢?
我都係為左減壓.輕鬆地去玩一玩

3000場oc4.....
太冇運了吧....

原帖由 軟糖妹 於 10-6-30 08:57 PM 發表

喂喂~影俠兄

你話2000fun 唔客觀.唔成熟.唔專業<<依點我唔認同喎
玩遊戲傘.要咁成熟做咩呢?
我都係為左減壓.輕鬆地去玩一玩

阿軟糖妹
我咁講系有原因, 因八一力大哥說2000fun的人回覆幾成熟,客觀等
所以我才這樣說,
你說得對, 打機為左玩,為左輕鬆

不過其實我覺得為成熟同輕鬆,感壓無咩直接關係
成熟只系思想上或者行動上既表現,
正如比較為成熟既人 會玩得比較少, 將時間用系工作上, 或者會諗下將來要怎樣等等
但系唔代表佢地唔打機, 唔玩, 唔會輕鬆個wo

又或者一個人,平時"懶懶散散"咁, 無咩上進心, 成日掛住打機,但系當佢屋企出現經濟問題時, 佢可能放棄打機等等, 將原本既時間去努力工作, 咁樣已經系一種成熟表現
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 03:48 PM , Processed in 0.042891 second(s), 9 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存