2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 幻月之歌 強烈要求爛橙改番隻既d屬性公式
go

[疑難] 強烈要求爛橙改番隻既d屬性公式 [複製鏈接]

利益申報我玩忍者既
但係唔洗諗 戰士一定係勁 點解?
因為佢d屬性公式有同無都係無分別
命中回避判定係睇lv 唔係睇屬性點
只要相差5lv開始就會miss 10lv就會9成都miss
姐係法系打低佢5lv既都唔會咁易死
忍者已經少血 加埋呢個唔知咩事既lv修正根本唔夠血
又唔識回避 同級打戰士死硬
跟著力同埋智既增長唔算多 2智/力先=1攻
令到法既攻擊力都無可能打到萬幾血既戰士死
同樣戰士既武器既攻擊力 係緊次於機工
但比機工多一堆暈技 同埋機工係同忍者同埋同一樣既裝 除左武 體又唔夠多 力又唔夠多
所以輸出可以話 戰士比機工平穩
戰士天生高防 又高攻

我都唔知點解爛橙可以整到個公式計算咁唔平衡
敏捷靈性 廢左一半 感知直頭無用
敏職可以無回避 攻擊力增長又有問題
機工and忍者用埋同一樣既 緋鍵 同埋飾物 令到配點勁有問題

數哂人地ge 優點, 數哂自己ge缺點
隱藏起哂自己ge優點

而家我唔覺有問題

你話人地戰多血, 咁你有冇加體先? 人地有冇你咁爆撃先? 人地有冇隱身有冇先發制人有冇遠攻?

你有冇計劃過用咩式神用咩石? 你忍者如果有心玩全體有冇計過有幾多血?
一唔夠打就話唔平衡, 改左就真係唔平衡la

同意樓上講發

忍者成日秒法師同祭師囉
仲唔夠勁?

十週年勳章(賀詞)

一物治一物
戰士治忍者
忍者治祭師
祭師治戰士
好正常

原帖由 mahou 於 10-6-30 03:53 PM 發表
一物治一物
戰士治忍者
忍者治祭師
祭師治戰士
好正常

咁法c呢T.T

這應該是原廠set的吧orz
欄橙應該未有修改

講黎都冇用
依家出D ONLINE GAME,隻隻都係戰士ONLINE
玩戰士屈曬

如果你話戰士升LV慢,PK勁,我都算
但係幻月之歌既戰士升LV速度同其他咪差唔多

笑傲無雙

叫人改野仲叫爛橙 都唔識好聲好氣

隻GAME D職業其實做得幾平衡...
有D職業PK 就係真講技術..
有D職業就係克住其他....
所以你嘈黎都無用...
忍者有好多屈機技..我夠唔据啦....

另外樓上話忍者治祭師我覺得應該係法C先岩..
祭C同忍者..係有得打..
睇技術..

原帖由 BlueO 於 10-6-30 03:39 PM 發表
數哂人地ge 優點, 數哂自己ge缺點
隱藏起哂自己ge優點

而家我唔覺有問題

你話人地戰多血, 咁你有冇加體先? 人地有冇你咁爆撃先? 人地有冇隱身有冇先發制人有冇遠攻?

你有冇計劃過用咩式神用咩石? 你 ...

認真 你有無睇哂我講既野?
都話左 忍者無回避 得招遠一遠都見到你既隱身有鬼用?
唔好話忍者有無回避 剩係個lv修正 法系無物理回避高你5lv開始到10lv已經會miss 係無視屬性點 個重點係度
唔係想話戰士太勁 戰士好正常 只不過係回避率計算好有問題
好啦 連玩忍術都有問題
用忍術無加智裝 又好勁=]?

係囉勁易miss

原帖由 2004037 於 10-6-30 06:36 PM 發表

認真 你有無睇哂我講既野?
都話左 忍者無回避 得招遠一遠都見到你既隱身有鬼用?
唔好話忍者有無回避 剩係個lv修正 法系無物理回避高你5lv開始到10lv已經會miss 係無視屬性點 個重點係度
唔係想話戰士太勁 戰士好 ...

我真係有睇哂 - -
1. 其實你話戰士天生多血, 我可以話你知唔係天生的, 你留心睇下過萬血ge人用咩式神咩裝食左d咩水咩晶加左d咩buff

2. 忍者冇迴避? 咁點解你唔去加體? 俾你咁易miss到, miss一下扣少2千, 你又高攻, 其他人點玩? 仲有你話感知同敏冇用, 我真係懷疑你玩左幾耐, 一般打2lv差ge 怪唔太miss, 但3lv開始miss, 加左感知/ 食左感知水可以打3-4lv差ge怪, 唔信你自己去試下. 我就真係計過ge

3. 你係咁講高5lv 就miss 唔到, 無視屬性, 你唔覺好正常ge 咩? 唔通你全敏可以令高5-10lv 人miss? 莫講話人地高lv裝同lv 高敏感過你先, 就算只係睇lv, 你唔好唔記得你打低你5lv ge人人地一樣勁miss, 係公平的. o係我自己來睇, 冇加全敏ge, 可能要低5lv 先開始勁miss, 而有ge 就4lv開始勁miss, 這都是根據打怪lv推算的. 講真, 就算你全敏, 其實都係多哥幾十敏, 你想效果係點r? 唔通你想3下miss 1 下? 33%? 你當人地d 感知透明? 你pk 通常都3-4下完la, 你想點睇效果r? 好似有d人話pk 時唔爆咁, 又係當人地d防爆透明, 當25% 爆(4下1下), 人地加體當防爆15%(實際多過), 25%-15% = 10%, 即時變左10下1下.
就係因為d點有利幣, 所以先要你諗點加點. 重點係點加ge責任o係你到, 唔o係d 屬性到. 肯用腦自然會勁.

4. 又唔見你講下隱身遠攻出法術太屈改左佢, 同埋你o係後面行埋去法c, 見到一定反應到? 反應到都仲要吟唱r大佬, 吟得來都暈左la. 你講到隱身咁廢不如delete左招技佢加d迴避俾你好唔好?.

5. 智裝仲好笑. . . 你問下d 老手魔攻高低係咪真係靠智? 你唔去計數我真係唔想教你. 術忍者o係未滿等前, 係靠術攻拉怪, 刃擊尾刀, 人地法c 有冇刃擊丫?成日都想玩忍者又有其他職好處, 咁先係唔平衡

唔係wor - - 忍好鬼勁bor
有得不斷暈人
又有分身
又有忍身
除左戰 ...機工同忍算防唔錯啦
其餘職業仲低防過你wor
我上次比個暗殺忍者打到發哂光 - - 佢又不斷暈我我出唔到回血技
雖然最後都係佢死唔係我,但佢差唔多殺到我 ..我覺得佢已經好勁囉
其實都係睇你技術 - -

原帖由 tsukio 於 10-7-1 11:43 AM 發表
唔係wor - - 忍好鬼勁bor
有得不斷暈人
又有分身
又有忍身
除左戰 ...機工同忍算防唔錯啦
其餘職業仲低防過你wor
我上次比個暗殺忍者打到發哂光 - - 佢又不斷暈我我出唔到回血技
雖然最後都係佢死唔係我,但佢 ...

點狂暈人? 10幾秒cd
分身剩係識出普攻 隱身遠一遠都見到 招神斷真係得個嚇字

原帖由 BlueO 於 10-7-1 11:36 AM 發表

我真係有睇哂 - -
1. 其實你話戰士天生多血, 我可以話你知唔係天生的, 你留心睇下過萬血ge人用咩式神咩裝食左d咩水咩晶加左d咩buff

2. 忍者冇迴避? 咁點解你唔去加體? 俾你咁易miss到, miss一下扣少2千, 你又 ...

1 戰士真係天生 因為佢用既係螢神核4鍵 加既體係多既同埋力 忍者全體都唔會有佢咁多血 講完 咁我覺得戰士多血係好正常
2好多game 入面既忍者 刺客 賊 入面加敏同埋回避都係特色 而且e+個回避率根本唔係靠用屬性點 唔係玩家可以控制到
只係靠lv修正 咁樣連職業特色都無左你覺得無問題? 定係你自己係戰士未玩過忍者睇著7000幾物回 都miss唔到?
3你係咪唔識字 我係話 高5lv 就會開始miss
唔係高5lv就唔會miss 你連字都睇錯再推一堆錯既野出來 我覺得你係為嘈而嘈
而係係無視屬性點咁樣miss 同級全敏 一樣都係唔會miss 但係相差5lv既既就會miss 就算係一隻80lv既法師比 75以下既物攻職打 法師無敏都照閃到人地打佢
你覺得咁樣係咪無問題先 咁樣同級個時血又唔夠人多 又要閃唔到 姐係一人打一拳 下下中睇下邊個死先
4如果佢真係del左招隱身 比番個回避率 我覺得ok 2個都係職業特色 但係我未見過有隱身8公尺開始就見到 我寧願要回避率
5 我講緊既係pvp既方向 你又來打怪來比 打怪忍者一路都好正常 除左閃唔到要硬食之外

總結 大家玥睇清楚 我係話 人地高你5lv以上 係會無視屬性點咁樣 你打佢唔中
並唔係上面個位眼花既人兄睇錯又推錯既 乜野 高5lv就開始唔miss

原帖由 2004037 於 10-7-1 12:25 PM 發表

1 戰士真係天生 因為佢用既係螢神核4鍵 加既體係多既同埋力 忍者全體都唔會有佢咁多血 講完 咁我覺得戰士多血係好正常
2好多game 入面既忍者 刺客 賊 入面加敏同埋回避都係特色 而且e+個回避率根本唔係靠用屬性點 ...

其實係你無視左我講ge o野, haha
利益伸報: 我戰士, 法c, 忍都有玩, 先夠彊o係到講
1. 我話戰士唔係天生, 就係因為防方面, 忍防都有加體, 只係比較少, 我當多你50體好未?(實質有冇咁多, 你答我) 50x14 = 700 血, 咁你係咪要用腦諗下人地其他d血邊到來?

2. 可能我打錯左隻"唔"字/你理解錯 la, haha, 不過你都唔可以完全唔理我數字上ge分析, 唔理第一句, 後面邊到有推錯? 我問你, 你想幾下閃一下先? 你知唔知如果你要3下閃一下係要至少3300迴避起馬, 你有冇先? 人地有冇感知先?
仲有, 你成日話"全敏" r, 應該要好"閃" 得, 我問你知唔知所謂ge"全敏" 只係多左幾多敏幾多迴? 你唔識計數我幫你唔到   隻game 就係考人計數
仲有, 我話你可以打低你5lv ge人, 本來照你講, 5lv 開始勁miss, 而你有加敏, 就可能只要高4lv人地打你已經開始勁miss, 我係跟打怪lv miss 來推論, 唔係冇效果的. 你條友點極都唔明~

你不如直接講, 你想幾下閃一下, 等人幫你計個數出來睇你幾無知

仲有, 開左更高lv, 即係會有更多裝同屬性, 我唔知你幾級la, 只係如果效果咁快明顯ge, d 高lv 會超超超閃得, hahahaha, 睇你個樣都係d 新手pk 輸左o係到嘈la, 爆擊率 同 迴避率, 你冇80lv你都唔好同我講效果

同埋, del 左招隱加左迴避就到d術忍小你la, 術忍靠遠攻先發, 反而迴避需求低~(我有玩術忍), 證明左你剩係識諗點改自己先會勁, 唔理其他職law, 哈哈

你要有說服力, 請講lv, 幾迴避, 對手幾命中, 對手幾lv, 咩buff, 咩技能, 你幾下閃一下等等(同埋唔該你起馬測試100下, 最好1000下, sample大先有意義), 你咩數字都冇, 剩係喊哂講閃唔到跟本就唔知係你廢對手勁定真係有問題

玩過星曲WEB

成日都話要求官方物物77  官方有冇濕過你地先 如果有ge 不如你地要求掉寶率高N倍 重任多N倍仲好啦

N年前既野都比你推番出來 你仲無聊啦

你地有冇發覺...
機工忍者4鍵飾物不平衡-3-?
戰士拳師有另外加速耳環44移速
法師同祭師好似係天鍵本身有加速
你地各玩家可以自己留意下
但係忍者同機工就冇得加
-v-? why? 唔好同我講忍者有加速 以加拳師都有加速  仲耐過忍者添
戰士100技又係加100移速
o.... 什麼叫平衡-3-" 水牢術? 人地照樣可以一路跑的
影子術... ? 大家一齊企定定 呵... 如何追人-3-?
隱身暗殺另計 我只係想話比大家知 機工忍者4鍵4飾冇加移速
但系法師祭師戰士拳師系有加移速=) 不喜勿插
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-3 04:41 AM , Processed in 0.051329 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存