2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero FEZ 資料心得區 新手法師教學 (新手,換職用)
返回列表 發新帖 回覆
go

新手法師教學 (新手,換職用) [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

以下方式,合適換職,新手. 法師職業Lv 未到16之人士使用

玩法師,有好多人都會有一個問題.  我應該點行技能路線 ?   老實講,天下的法師冇一個技能最強.

之後新的版本大技合共有6個,原先的係3屬D技之外,有3個新的. 重力場,落石,聖光.

先唔講技能強唔強,殺唔殺到人......  配點方式因人而異.  如果你係好中意放火的,好想燒佢老鼠,就選火啦....

不過係你配技的時候,因為未用過呢D技能,一定想測試下係點.  咁有咩好方法呢 ?

第1步  先去新手區,在16 Lv 以下可以搵 技能教官,只要你係16 Lv 以下佢會幫你免費重點N次 (15 Lv 內N次,16 佢就幫你唔到)

第2步  佢幫你重點技能之後,你就可以即場點技,立即測試你想用的技.

如果你係16 Lv 以上,就冇得免費重點,你只好買GASH換重點/去遊樂場玩遊戲去拎重點.

http://feskill.omiki.com/sor.html < 這個是法師技能計算,可以幫你計到35時的技能組合.

請注意,3招新大技如果要點1,就一定要升上16 Lv 以上,請三思!

十週年勳章(賀詞)

雞仔大人  原來有時都會正經一下 lol

新手的話   其實無需要太過執着於    怕入錯行

fez的遊戲環境    很容易令你升lv   (35齊技能  40就封頂   可以想象難極有限)

不妨多去戰場  感受一下   你自己真正想玩的職業吧

謝謝分享^^
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-4 05:52 AM , Processed in 0.031888 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存