2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero FEZ 埃索度王國 [回憶能]講下所謂當初的感動
go

[回憶能]講下所謂當初的感動 [複製鏈接]

我開個靚頭先啦=]

是咁的(唔知咩論壇必須) 時間大概是3年前吧(好似係)

本身作為一個瑪奇能既我 由於受到某電腦雜誌前編輯(係掛) 木一__大人既感召

藝然(唔識正字) 踏進幻想大陸的懷抱  沒錯 係幻想大陸 唔係 幻想戰記

因為小弟諗住去係港SER 未開之前 了解隻GAME 玩乜 從而能夠係港SER公測之日 能夠享受S9M之樂

S9M D野遲D再講=]

講番港SER 公會初開情況
印象中藍國公會比較有scale 有防老(唔係好熟) zero(都唔係唔熟) 幻影(冇人唔識吧) 等等 (排名不分先後)

不過今次唔係講呢幾個=] 而係講下另一公會wem既興起(wem好似係2kf 不受重視阿=口=)

還起得當天旅館的門牌.....係舊首都入面 要經過一條長長既走廊先行到旅館 印象中獸血姐姐都在旁邊呢>///< (有錯勿吊)

三年前 港服開的第一天 某木大 就在這裡招收wem 成員

前期成員我印象中記得既有幾個:

木一__:  第一句已有交待 瑪奇深夜營火會初次認識 眼內只有一重顏色 對電腦極之熟識 (去黃金搵佢砌機更提供discourt a_a)

膀__女神: 前某game書編輯之一 後轉投商界 藍國無人不識(至少我識 ) 樣子討好 國戰行為卻出奇地過激
                     每因團員表現不佳而直斥其飛(唔識打) 敢作敢言性格亦因此得到團友120%信任 作為團內花生友既我小數尊重對象之一

神泣:集出色個人技術與戰略一身 亦是wem副隊 口號是"fez是圍繞ob的遊戲"(開ser第一天他就這樣說)
       性格與某女神相似 喜歡有道理地吊人 亦都吊過我不下數次 小數尊重對象之 一 不過後因不知明原因 轉投幻影

__夜真理: 真理教教主 信眾什廣 技術出聚 雷冰往往電到人hihi 加入wem成因不明 後轉投黑夜戰魂繼續傳奇一生 現間中上線

太白金__:wem 死忠會員 經歷wem慢長歷史(其實只有半年=]) 技術不錯 係神泣/女神 先報離開情況下 半獨力支撐著wem
              發表過一篇(水蛇春)咁長既改革文 一心救團不成 反引發罵戰(好似係) 最後暗然離開wem 加入
                   防老 現間中活耀於黑夜

阿__米: 本文作者 流浪膠人一名 先後加入數個公會 (WEM.黑夜,幻影,落葉,V團 AND 幾個細團) 不過從未染指任務權力 會內永遠下層員工
               個人技術一流(自稱) 卻因為被誤是中央廚 由於博愛性格 竟被某名人誤是GAY.... 從港服第一天活躍至今 當然是斷斷續續
               現長居黑夜作門客 常被FCUK視

其他會員重有紅葉, 天使薰, 某兔,翔叔 露西LUCY 等等(排名都係不分先後)

--待續--

由於通頂關係 文章比較亂  遲D會再修改

有興趣SHARE既藍國人 都可以分享下自己經歷

BETWEEN  有錯請指正!!

我曾經都出過一篇自傳係團網
不過沒有勇氣貼上黎
已有 1 人評分Good 收起 理由
亞舜0v0 + 1 等價交換.貼上黎!

總評分:  Good + 1   查看全部評分

原帖由 均哥 於 10-7-9 08:18 AM 發表
我曾經都出過一篇自傳係團網
不過沒有勇氣貼上黎

我幫你一篇新傢啦~有圖有字有真相
已有 1 人評分Good 收起 理由
均哥 + 2 我今日送綠草人比你

總評分:  Good + 2   查看全部評分

你只係 屁眼痕, 冇野做上黎hea 之ma!!!
學校有文你唔作上來搞事\口/!

wem 點解我會諗起某個論壇?(別拖 我自己走..

十週年勳章(賀詞)

事實是fez在港服只有2年多一點的歷史
沒記錯是08年6月尾公測的

公測前是封測, 公測後是壓測, 這和別的遊戲分別太大了吧?!

前言
幾米 松本臭人 快樂王子 等以及難民一眾人, 封測原為紅國人仕, 其間難民及炎鳥? 及其他紅國團體等 不和以致口角, 時曰『難民與小人_____』 繼而難民轉投綠國, 而我等則因臭人之喜好而轉投藍國

正章
公測後第一件大事, 就是壓測。 十幾次的壓力測試, 每次都在開服前幾分鐘才公佈開了server, 什至開了才有公告 (看到公告已經爆server入不到了) 那一年, 有隻獸不獸人不人的物體, 每天廿多小時在電腦前不斷重複嘗試登入, 努力是沒白費的, 所以他玩到十幾次壓測, 也讓我等拿到了法利亞 ~0~
經歷無限壓測後, 終於上正場了, 公測開頭的公會 就有了幻影, 黑夜, 神之領域, WEM, 老頭 , zero, 當然少不了 BBB (當年是比幻影更快收到了200人的公會, 知道真相的會笑了一下)
關於黑夜, 其實我不是第一任會長, 第一任是快樂王之之妹, 原因是他抽星戒羸了(懷念當年每天主城有星戒送的日子),  本來黑夜只是為了一起轉game的朋友而設 (快樂王子 臭人 七園 天隼 橘乂緒  __妃  上湯米線 一堆) 所以一開始並沒有像其他部隊主動叫頻收人, 而是由臭人等一眾契弟在國戰中尋找合適人選來收, 因此收人速度根本上超慢
直到有一天收了2條契弟, 一條叫霉男, 一條叫沙沙軍...(下回待續)

膀利女神同真理教主真係傳奇人物。

前者個名打錯字抵死之餘國戰嚴謹又不失笑點。
後者信徒之眾可與尼奧元相比。

十週年勳章(賀詞)

原帖由 霉乂男 於 10-7-9 11:40 AM 發表
膀利女神同真理教主真係傳奇人物。

前者個名打錯字抵死之餘國戰嚴謹又不失笑點。
後者信徒之眾可與尼奧元相比。

最後兩人也歸根黑夜了

我要超越佢地成為尼奧神之後另一個神

十週年勳章(賀詞)

關於沙沙軍, 人如其名, 沙沙滾一般的角色, 作為一個水銀, 竟然把坐在水晶旁的女角全溝回來了, 那是比起竹林外 另一種的強

關於霉男, 我也不知道為他是誰收進來了, 其實他最厲害的兩樣東西, 就是膠力比我強, 口才比我好, 關於初期 我對他的印象就只有在別團挖妹妹進來而已, 每天都擔心會在銀行街那後巷看到他被打的樣子

初期的部隊成員, 主力為 臭人 王子 霉男 盜帥 雪洛 竹林 沙沙軍 七兵衛 天隼 千樂  古古 卓卓 , 而家都死得七七八八lu~~

關於初期, 就是這樣了, 不過順帶一提, 其實個陣做黑夜的隊長真的很閒, 王子 沙沙主內, 霉男 臭人主外, 基本上我只是一個掛名角色, 才沒有什麼人想像得這麼恐怖..

經我拋豬引玉  引到幾米分享黑夜歷史!!!

很好 請繼續 你唔岩講我都唔知黑夜點黎....

P.S話說<<BB>> 那200人的確好GAG= =....

凸你~~~要回憶自己開post la ~~~

十週年勳章(賀詞)

原帖由 竹林行者 於 10-7-9 12:47 PM 發表

我開post沒人看, 騎劫才是王道

原帖由 竹林行者 於 10-7-9 12:47 PM 發表

凸番你  到你講歷史啦柒頭!!!

原帖由 老頭賢 於 10-7-9 10:16 AM 發表
wem 點解我會諗起某個論壇?(別拖 我自己走..

你想多了XD  2KF是很和諧的

原帖由 阿米米 於 10-7-9 12:41 PM 發表
經我拋豬引玉  引到幾米分享黑夜歷史!!!

很好 請繼續 你唔岩講我都唔知黑夜點黎....

P.S話說 那200人的確好GAG= =....

黑夜d 史聽左好多次la =口=~~~唔要聽!!!
但1bbb團係點我又唔知= =

回復 14# 阿米米 的帖子

我冇乜史好講 / 口 \ ....一直為人都很低調...

原帖由 竹林行者 於 10-7-9 12:55 PM 發表
我冇乜史好講 / 口 \ ....一直為人都很低調...

咁換個角度 可以講下黎你出騎呃貢之路!! 有冇宿敵果D囉!!XD

回復 18# 阿米米 的帖子

哼...沒甚麼好說的._.~
只是在黑夜出騎較多...
出到藍國不見得人的說._.

十週年勳章(賀詞)

原帖由 阿米米 於 10-7-9 12:57 PM 發表

咁換個角度 可以講下黎你出騎呃貢之路!! 有冇宿敵果D囉!!XD

佢打錯字, 其實佢想講: 我冇乜史好講 / 口 \ ....一直為人都很低
...
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 06:04 PM , Processed in 0.037946 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存