2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 動漫專題區 Key社 clannad game問題
返回列表 發新帖 回覆
go

clannad game問題 [複製鏈接]

呢幾日煲完clannad第一二季
我想通game睇下
但係完全對隻game無認知
我想問隻game係有幾多隻版本?(我見有分全配音版同無配音版)
同埋隻game係咪有哂一二季既故事?

出左幾多隻以我知pc靜係出左兩隻 無語音同全語音
係 有as 但要將全部線全通先可以進入as
我冇記錯既話好似有12定唔知14條線

十週年勳章(賀詞)

原帖由 toming 於 10-7-11 11:14 PM 發表
呢幾日煲完clannad第一二季
我想通game睇下
但係完全對隻game無認知
我想問隻game係有幾多隻版本?(我見有分全配音版同無配音版)
同埋隻game係咪有哂一二季既故事?

バリエーション
CLANNAD メモリアルエディション全年齢対象版
  • ジャンル: 恋愛アドベンチャー
  • 動作環境 Windows® 2000/Me/XP/Vista/7
  • 価格: 5,800円(税別)
  • 発売日: 2010/05/28
  • 古河渚 : 中原麻衣/藤林杏 : 広橋涼/一ノ瀬ことみ : 能登麻美子/伊吹風子 : 野中藍/坂上智代 : 桑島法子/春原陽平 : 阪口大助/古河早苗 : 井上喜久子/春原芽衣 : 田村ゆかり/藤林椋 : 神田朱未/宮沢有紀寧 : 榎本温子/古河秋生 : 置鮎龍太郎/伊吹公子 : 皆口裕子/柊勝平 : 白石涼子/相楽美佐枝 : 雪野五月/芳野祐介 : 緑川光
  • 主人公の音声は再生されません。

CLANNAD フルボイス
  • 価格: 6,800円(税別)
  • 発売日: 2008/02/29
  • 古河渚 : 中原麻衣/藤林杏 : 広橋涼/一ノ瀬ことみ : 能登麻美子/伊吹風子 : 野中藍/坂上智代 : 桑島法子/春原陽平 : 阪口大助/古河早苗 : 井上喜久子/春原芽衣 : 田村ゆかり/藤林椋 : 神田朱未/宮沢有紀寧 : 榎本温子/古河秋生 : 置鮎龍太郎/伊吹公子 : 皆口裕子/柊勝平 : 白石涼子/相楽美佐枝 : 雪野五月/芳野祐介 : 緑川光
  • 主人公の音声は再生されません。追加CGは1枚となります。

CLANNAD [生産終了]
  • 価格: 7,500円(税別)
  • 発売日: 2004/08/06

CLANNAD 初回限定版  [生産終了]
  • 価格: 7,500円(税別)
  • 発売日: 2004/04/28

----
大大你不識日文的話,
下載的中文化clannad遊戲就是舊版本(是冇語音)遊戲
不過也可以加入ps2 的clannad遊戲的語音
=舊版本(是冇語音)遊戲+ps2 語音 = 新版本(已有語音)遊戲
只有新版本才加入了新一張cg 舊版本就冇,
只有新版的解像會高一些

重有一點漢化的補丁必用到新版本遊戲內

原帖由 天音 於 10-7-12 02:07 PM 發表

バリエーション
CLANNAD メモリアルエデ&#124 ...

即係電腦版有得兩隻版??
兩隻同內容
有唔同聲音?

十週年勳章(賀詞)

請問有沒有人有智代after-It's a Wonderful Life PS版...

我找了很多網址也下載不了...

原帖由 dick1993 於 10-7-12 07:56 PM 發表
請問有沒有人有智代after-It's a Wonderful Life PS版...

我找了很多網址也下載不了...

我都想問有無
要搵好難

十週年勳章(賀詞)

我找到一個..但安裝了不會怎開遊戲= =

想要教學也找不到

十週年勳章(賀詞)

原帖由 toming 於 10-7-12 07:42 PM 發表

即係電腦版有得兩隻版??
兩隻同內容
有唔同聲音?

兩隻同內容,係新版本多一張圖
聲音?
語音有同冇分別 (係D人物識說話咁樣)

原帖由 dick1993 於 10-7-12 08:56 PM 發表
我找到一個..但安裝了不會怎開遊戲= =

想要教學也找不到

多數人小了日文補字檔,所以有d人開唔到

十週年勳章(賀詞)

啊…

首先係聲音問題。
除左男主角(以及獨白)同志麻君外其他全部有配音…

如果樓主有psp的話就玩psp吧,我有psp漢化版的clannad,已補丁(4月24日渚線不會卡死)。
但有心理準備,3gb…

所謂初回生產,通常會附送 d 市場上買唔到o既野…如星之夢小說版﹑rewrite體驗版等…

另回上面o既人,智代after我有,都係500mb多 d …
漢化版psp,但冇打補丁,唔知智代線後期會唔會死…
但打左補丁後好似冇左智代同朋也的色色事件@_@

另外我想搵psp漢化版o既kanon…
之前我dl左個psp漢化版kanon,放入psp玩,但入game果陣黑幕= =
我係5.50gen d-3,唔知係咪psp o既kanon太舊玩唔到…
希望有人可以比另一個漢化版psp o既kanon比我…
如果冇o既,都希望有人可以比條link我去下載pc漢化版kanon…

十週年勳章(賀詞)

哪請問有沒有日文補字檔?

十週年勳章(賀詞)

回復 10# dick1993 的帖子

那個…就沒有了…

回復 10# dick1993 的帖子

正常不是用app就可以吧...?
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-3 02:58 AM , Processed in 0.030625 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存