2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 艾爾之光 《艾爾之光》心得攻略區 蕾娜守衛者心得及任務流程
go

蕾娜守衛者心得及任務流程 [複製鏈接]

我講下蕾娜2轉先

守衛(Grand Archer):
Sniper Ranger 狙擊者→Grand Archer 守衛者

CG圖:

前言:
以往狙擊打副本或者pvp都係zzz射姿、xx無限loop咁打
但係到2轉之後有多2個連技

分別係>>zx同zzzxx
呢兩個新增連技令狙擊唔再枯燥乏味
多左野玩之餘仲加強左pvp既連段段數
zzzx亦唔會再擊倒怪物
除左普通連技之外
2轉仲會有1招被動技、1招主動技、1招特殊技

-被動技

-主動技

-特殊技

以上圖片均轉至巴哈
分析:
被動技方面,點滿就每兩秒回19mp
兩秒回19mp真係弓手既恩物
大家都知道狙擊好多時都要出技
打副本又係用xx xx xx
MP回復速度比近戰同連段高既職業為慢(雙暗/3暗武除外)
點滿佢就唔洗太擔心到時成日唔夠mp用

主動技係冰箭,唔洗講大家都知道可以冰王,更重要既係冰完唔會擊倒敵人
守衛既作用主要係後方牽制敵人,當見到隊友比人圍毆,唔洗猶豫,射佢就係

特殊技係可以令敵人受傷害增加
圖入面就咁話:「中對手之後令對手所受傷害增加(括號內),所受暴擊傷害增加(括號外)」
通常用呢招都係睇佢加成既暴擊傷害
點滿+50%
真係可以突破暴擊傷害極限
尤其係赫尼爾挑戰模式既情況底下用,令boss係暴擊情況下打得更痛

守衛連技:
副本:我建議都係用返xx xx xx打怪好d
廢事影響隊友連技同清場效率
pvp:可以用>>^zx捉人
>>^zx  zzz射姿 zzzx >>zz

任務流程:
守衛者5/1  守衛之覺醒                   和阿利爾對話並且和沛塔的書記官交談  
守衛者5/2  守衛者之魂                   於"沛塔"全區副本中以"魔法攻擊"擊敗格雷特精英術士5個
守衛者5/3  守衛核心                      取得瑪那依德的核20個及蒼藍的氣息4個 (皆是x-5限定)
守衛者5/4  使命-班德王國               和班德王國(5村)吟遊詩人交談
守衛者5/5  魔能毀滅                      從暗黑精靈射手身上取得20個魔界精華 (班德王國區域副本)(5村)

以上圖片及任務流程均轉至巴哈

Z大守衛者solo 5-1困難

已有 1 人評分威望 Good 收起 理由
大狗獸 + 15 + 2 精品文章

總評分:  威望 + 15  Good + 2   查看全部評分

個胸好大.....而且..影片個角色D裝好勁......
魔攻一萬....爆擊萬8.......太變態喇,搞到我差D想玩返弓手TIM

幫ken補充下先
2轉後 >>^z 唔再倒地
所以可以用>>^z黎連技

*>>^Z.ZZZ好好用*

其實>>^zx放左之後好大空隙 好易比人偷襲
始終都係認為>>zz捉人好d...
(其實飛天之舞效果最好 )

原帖由 雷鳴之時 於 10-7-15 11:34 AM 發表
幫ken補充下先
2轉後 >>^z 唔再倒地
所以可以用>>^z黎連技

*>>^Z.ZZZ好好用*

其實>>^zx放左之後好大空隙 好易比人偷襲
始終都係認為>>zz捉人好d...
(其實飛天之舞效果最好:smil ...

神技

原帖由 ken11155 於 10-7-15 11:46 AM 發表

神技

請問守衛第3招(守衛者烙印)係唔係姐係5lv的話,魔攻300%,如果唔爆擊=310%,如果爆擊=350%? thx

原帖由 chung81128c 於 10-7-26 11:41 AM 發表

請問守衛第3招(守衛者烙印)係唔係姐係5lv的話,魔攻300%,如果唔爆擊=310%,如果爆擊=350%? thx

NONO
佢既意思係射烙印果箭係300%魔攻
之後隻怪就會有個烙印係到
咁隊友/自己打佢就有傷害加成
非爆擊+10%
爆擊+50%

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

蕾娜組隊很強大A_A

轉完職第1件事係去5-1搵小怪試新連技(點解5-1?因為4lv料好好賣A_A)

原帖由 ken11155 於 10-7-26 12:03 PM 發表

NONO
佢既意思係射烙印果箭係300%魔攻
之後隻怪就會有個烙印係到
咁隊友/自己打佢就有傷害加成
非爆擊+10%
爆擊+50%

THX.....咁味姐係局住要高爆 ............爆同唔爆既攻擊力真係差得好遠= =
另一個問題就是隻怪中左呢招之後,所受傷宮增加姐係唔只箭,近戰斬隻怪都+攻?咁既話+10%攻就好合理0.0((巨劍鎖1破防+呢招就爽A_A

原帖由 chung81128c 於 10-7-27 12:53 PM 發表

THX.....咁味姐係局住要高爆 ............爆同唔爆既攻擊力真係差得好遠= =
另一個問題就是隻怪中左呢招之後,所受傷宮增加姐係唔只箭,近戰斬隻怪都+攻?咁既話+10%攻就好合理0.0((巨劍鎖1破防+呢招就爽A_A

所以呢招一定要點

原帖由 wai_asd 於 10-7-26 10:36 PM 發表
蕾娜組隊很強大A_A

轉完職第1件事係去5-1搵小怪試新連技(點解5-1?因為4lv料好好賣A_A)

蕾娜4人3光弓隊仲強大
試過4人打新4-x 5分30完場 隻王招都無得出....

本人既心得就係...
守衛者果3招點全部滿就岩架啦....3招都好使好用....
烙印可以話係打王必備既招式....

十週年勳章(賀詞)

e隻職好正咁bo

幾吸引
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 04:04 PM , Processed in 0.036243 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存