2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 洛汗 Rohan 新手發問!!法師被稱為冷門的職業, 我想知道他2轉的職業 ...
樓主: baronyan
go

新手發問!!法師被稱為冷門的職業, 我想知道他2轉的職業哪個比較好及分析, 希望前輩能教教我 [複製鏈接]

原帖由 pigming 於 10-7-16 04:15 PM 發表

我怕你後悔...中途放棄渣
你真係玩得長,又想多d人吹吹水 入黎我地公會啦

我之前玩81key  玩pve ser,我地無緣相見

你殺戳...?
我入過啦...都無人識我...無用既...無人理我嫁, 無地位!

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

原帖由 baronyan 於 10-7-16 07:48 PM 發表

你殺戳...?
我入過啦...都無人識我...無用既...無人理我嫁, 無地位!

講得多野..就有人理你嫁喇

如果你係問.. 有冇人幫做任/ 登p搵組   緊係冇乜人理

十週年勳章(賀詞)

原帖由 ☆魔鬼皇☆ 於 10-7-16 08:42 AM 發表

真係感覺唔到你所講既效果

笑了 你試下搵人同咒術鬥快清怪
唔識唔好學人做版主

笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 ☆魔鬼皇☆ 於 10-7-16 01:23 PM 發表

吸經當然好好升 但咒講到係全職升最快職業 會有點誇左

係咩?你地一定係覺得魔導清怪快過咒術對嗎?
咒術有扼殺時光!有精神波擊(58 lv)!有污染生態!有痛徹心扉!有呢4招打怪仲快過魔導打怪!
唔好講話咒術-3-你地係game到搵個人同我個魔導仔鬥快清怪丫!
我相信暫時係港版...除左希奧,龍殺同飛雲顛峰3個咒術
冇人夠我清怪快!

原帖由 疾風勝雪 於 10-7-16 11:43 AM 發表
我朋友成日同我講佢做咒 開招痛心 之後係度吸經
都算升得唔錯丫

要同人組 又要開痛心吸經 咁就證明係你個fd廢o者

路過湊下熱鬧 其實真係唔算快既

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 小白虎 於 10-7-17 10:05 AM 發表

係咩?你地一定係覺得魔導清怪快過咒術對嗎?
咒術有扼殺時光!有精神波擊(58 lv)!有污染生態!有痛徹心扉!有呢4招打怪仲快過魔導打怪!
唔好講話咒術-3-你地係game到搵個人同我個魔導仔鬥快清怪丫!
我相信暫時係港 ...

你爬左文先同我講 之前係有人講咒c係全職入面練功最快

我係講反對意思 唔係講魔導快定咒c快 下次爬完文睇清楚先回我野

十週年勳章(賀詞)

原帖由 ☆魔鬼皇☆ 於 10-7-17 11:13 AM 發表

我係講反對意思 唔係講魔導快定咒c快 下次爬完文睇清楚先回我野

冇爬文係你囉

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 龍殺 於 10-7-17 11:48 AM 發表

冇爬文係你囉

唔係嫁麻 我係回應依個帖喎 佢講咒c係全職練功最快 我唔認同 到底你地睇左我既說話想左去邊到
原帖由 babiiiyoyo 於 10-7-14 05:47 PM 發表
可以簡單分一分兩隻2轉職業吧.
咒術師. 可肯定是全洛汗練攻最快的職業
在攻城. 6個小組的定位是.. 輔助性. 暗黑衝擊波 範圍暈0.0
攻擊輸出吾太高. 但範圍暈有隊友幫打.. 同扼殺時光. 張用緊技都即時cd完
所以可以 ...

十週年勳章(賀詞)

回復 29# ☆魔鬼皇☆ 的帖子

我知你唔認同紅字個句呀
所以我叫你搵人同咒術鬥快
明唔明呀版主
爬文啦

原帖由 ☆魔鬼皇☆ 於 10-7-17 01:07 PM 發表

唔係嫁麻 我係回應依個帖喎 佢講咒c係全職練功最快 我唔認同 到底你地睇左我既說話想左去邊到

唔認同唔緊要 但首先要有理據

下下都係唔認同

我接受唔到囉

請勿誤人子弟 好多小學雞好崇拜版主的

但如果你係想贏 不如你答龍殺 清怪快不代表升級快 咁佢一定收X啦 =.="

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

相信係...觀點與角度既問題~
每人見解與理解不同....
=========================
練攻 最快的職業只有一個: 金錢戰士 一定最快
=========================

原帖由 龍殺 於 10-7-17 04:50 PM 發表
我知你唔認同紅字個句呀
所以我叫你搵人同咒術鬥快
明唔明呀版主
爬文啦
原帖由 helloman147 於 10-7-17 04:55 PM 發表
唔認同唔緊要 但首先要有理據
下下都係唔認同
我接受唔到囉
請勿誤人子弟 好多小學雞好崇拜版主的
但如果你係想贏 不如你答龍殺 清怪快不代表升級快 咁佢一定收X啦 =.="

可能大家意思不一 如果團練 根本冇得講 因為一組7人 唔明點快過人 有自家團既一定快 係一組人都快 睇唔出效果

要做到全職練功最快一定以單練為基礎 岩唔岩先 但係如果單練既 難道咒c仲會係全職練功最快職業嗎

我理據是聖堂/力龍/祭c  因為可以到多怪密集地區以清怪快 防厚撐怪 自行補血普攻及攻速快速 升等好睇維持性 單練既個人看法會比咒c快

而魔導同咒c比 沒清楚 唔敢講
原帖由 龍殺 於 10-7-17 10:02 AM 發表
笑了 你試下搵人同咒術鬥快清怪
唔識唔好學人做版主

鬥快清隻怪 唔敢講咩職會羸 因為裝備武器不相同下 比較有差別 有人武器屬性神級 有人裝有吸血吸魔 程度都不一樣 但升等級係需要維持度 清完一轉怪 第二轉怪又埋身時

不停打怪清怪 到底情況咒c撐唔撐到密集型地區怪升等呢 技能cd時間有冇影響速度呢 咒c是以精咒定智咒呢 需不需其實職業幫++技呢 你都可以說明一下

另外討論既野各有睇法觀點角度 唔係識唔識而做唔做得版主問題 當你熟悉到爛亦唔覺你有能力當版主一職

而版主是管理版區 並非一定要全遊戲熟悉到透頂才叫有資格當上 如說要熟悉遊戲到透 只有官方人員才可以 請別混淆此點及說話應該和諧一些

原帖由 ☆魔鬼皇☆ 於 10-7-17 06:36 PM 發表

可能大家意思不一 如果團練 根本冇得講 因為一組7人 唔明點快過人 有自家團既一定快 係一組人都快 睇唔出效果

要做到全職練功最快一定以單練為基礎 岩唔岩先 但係如果單練既 難道咒c仲會係全職練功最快職業 ...

很好  原來官方人員的組可以組7人

已有 1 人評分威望 收起 理由
☆魔鬼皇☆ -10 嚴禁無意義,內容空泛!

總評分:  威望 -10   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

1. 一隊人最多6人 不是7人
2. 咒無論團練單練都係最快
3 本game有mkill系統
4. 我是以大家裝備同等級數的前提下作出比較
5 密集地方綀工不等於清怪快 所以其他職不及咒
6 請參考咒術技能後才作出結論 (你就知佢頂唔頂到怪)
7 版主除左處理版務 唔會解答新手問題??? 我唔想你誤導人地先糾正你咋

原帖由 bioharzer 於 10-7-17 10:08 PM 發表

很好  原來官方人員的組可以組7人

打錯而已 又唔洗咁執著既 又唔係嘈架

同埋關官方人員咩事

原帖由 龍殺 於 10-7-17 10:27 PM 發表
1. 一隊人最多6人 不是7人
2. 咒無論團練單練都係最快
3 本game有mkill系統
4. 我是以大家裝備同等級數的前提下作出比較
5 密集地方綀工不等於清怪快 所以其他職不及咒
6 請參考咒術技能後才作出結論 (你就知佢頂唔頂到怪)
7 版主除左處理版務 唔會解答新手問題??? 我唔想你誤導人地先糾正你咋

1.組隊7人 我打錯左 是6人
2.多謝意見 但我還是唔多接受或質疑
3.game有mkill 每個職都享受到
4.你真有測試證明提供看看嗎
5.密集地區人物本身撐得起怪清得快 現我還是看到是聖堂 打得起撐得起 而咒算清得快但怪密就大件事 死亡率相對提高
6.同上
7.版主職責冇必要一定必須要解答問題的 請別誤會此一點 而版主會解答有關遊戲問題都出於熱心或看法 而討論亦是個人意見 冇話誤導不誤導的 會員都要憑自己想法而行

1 )你打錯 OK, 但你的道歉在哪兒
2)意見接受 態度照舊? 有問題又唔問? 咁點樣解答
3) GAME的MKILL的系統, 分為組隊及單人分別, 組隊 殺夠100隻怪 加起來只有送20隻怪的EXP,而且是分享 , 而單練加起來卻有65左右的怪EXP, 你不會計算, 也請用計算機計, 而且累積下去 差異愈來愈明顯。
4) 咒: 4招範技, 波擊 每4秒可出1次, 而且怪愈多 吸的血亦愈多, 加上有降傷技(神智抵抗 _(精神X0.28%)(每100精神便直接降低28傷害,  例子『怪打你150, 你有400精神, 28X4 = 112  , 150 -112 = ??? 是否比騎士更高防禦??』
5) 如版主沒有爬文, 撐怪問題 第4點中看到。 清怪問題 聖堂大範技低傷害, 以及只有2招大技,除了旋風斬, 斷龍斬更是直線攻擊, 難道版主喜歡每CD完畢後便把怪拉1次直線???  旋風斬(7秒CD) 咒術 波擊(4秒CD) 比較之下 也CD時優勝, 咒術 更有4招範圍 而且 傷害也相對地比 聖堂更高。 囧囧囧囧囧
版主 你與 官方如稔熟 為何不去官網詳細地看一次官網?? 請自行去爬文, 如果不懂得找香港官網 , 請在發貼 我會貼LINK出來。
6) 上題已解答 請細心詳閱。(我不貼圖了, 我很好人 , 不會說『膠刀肺豉脾』(膠都費事比你啊)『並非空泛內容,只是內容高深,你領悟不到』
7.)版主職責冇必要一定必須要解答問題的 請別誤會此一點 而版主會解答有關遊戲問題都出於熱心或看法 而討論亦是個人意見 冇話誤導不誤導的 會員都要憑自己想法而行

香港警察都無必要(一定)(必須)教導市民,  但係香港市民會以警察之個人德行作為必要之參考, 而你作為一名版主, 你個人之德行,行為,態度亦會某程度上會員參考標準之一

原帖由 ☆魔鬼皇☆ 於 10-7-17 11:13 AM 發表

你話我冇爬文冇所謂 我唔敢話你冇爬文 不過唔該你爬清楚個文先同我講丫!
我係話 其他職清怪 連我隻魔導都及唔上 莫講話咒術0.0
我除左要表達咒術清怪快過魔導 更要表達其他職連魔導都及唔上
係我講野太深奧定你理解能力低?
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-16 01:05 AM , Processed in 0.047072 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存