2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 洛汗 Rohan 新手發問!!法師被稱為冷門的職業, 我想知道他2轉的職業 ...
樓主: baronyan
go

新手發問!!法師被稱為冷門的職業, 我想知道他2轉的職業哪個比較好及分析, 希望前輩能教教我 [複製鏈接]

笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 ☆魔鬼皇☆ 於 10-7-17 06:36 PM 發表

但係如果單練既 難道咒c仲會係全職練功最快職業嗎

我理據是聖堂/力龍/祭c  因為可以到多怪密集地區以清怪快 防厚撐怪 自行補血普攻及攻速快速 升等好睇維持性 單練既個人看法會比咒c快

鬥快清隻怪 唔敢講咩職會羸 因為裝備武器不相同下 比較有差別 有人武器屬性神級 有人裝有吸血吸魔 程度都不一樣 但升等級係需要維持度 清完一轉怪 第二轉怪又埋身時

不停打怪清怪 到底情況咒c撐唔撐到密集型地區怪升等呢 技能cd時間有冇影響速度呢 咒c是以精咒定智咒呢 需不需其實職業幫++技呢 你都可以說明一下

好啦 我就為你解答下啦!你所講 聖堂/力龍/祭c 可以維持性升等唔駛停 仲要係密集地區,呢個問題 只要咒術合一粒艾德奈之淚(雙吸) 就可以完全解決你所講o既問題!因為咒術有4招範圍技 又有扼殺時光(不用cd可以連放兩下技能) 而且有4秒cd o既精神波擊(範圍技,6 lv 4秒,5 lv 8秒),咒術係拖越多怪越安全!仲有 咒術雖然係法c職業 血少薄防 但有生命意職(+max血魔)同神智抵抗(降傷) 仲有絕地再生(自身復活回埋exp)!咒術清怪第一係毫無疑問的!聖堂/力龍/祭c雖然單體清怪快,但呢d職業及得上4招範圍技穩定輸出o既咒術嗎?大家都係為新手解答 又唔係話要回個post黎串你 做版主 有時都可以跟我地學下野o既!^^

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 eileenli 於 10-7-17 11:02 PM 發表
1 )你打錯 OK, 但你的道歉在哪兒
2)意見接受 態度照舊? 有問題又唔問? 咁點樣解答
3) GAME的MKILL的系統, 分為組隊及單人分別, 組隊 殺夠100隻怪 加起來只有送20隻怪的EXP,而且是分享 , 而單練加起來卻有65左右的怪EXP, 你不會計算, 也請用計算機計, 而且累積下去 差異愈來愈明顯。
4) 咒: 2招範技, 波擊 每4秒可出1次, 而且怪愈多 吸的血亦愈多, 加上有降傷技(神智抵抗 _(精神X0.28%)(每100精神便直接降低28傷害,  例子『怪打你150, 你有400精神, 28X4 = 112  , 150 -112 = ??? 是否比騎士更高防禦??』
5) 如版主沒有爬文, 撐怪問題 第4點中看到。 清怪問題 聖堂大範技低傷害, 以及只有2招大技,除了旋風斬, 斷龍斬更是直線攻擊, 難道版主喜歡每CD完畢後便把怪拉1次直線???  旋風斬(7秒CD) 咒術 波擊(4秒CD) 比較之下 也CD時優勝, 咒術 更有4招範圍 而且 傷害也相對地比 聖堂更高。 囧囧囧囧囧
版主 你與 官方如稔熟 為何不去官網詳細地看一次官網?? 請自行去爬文, 如果不懂得找香港官網 , 請在發貼 我會貼LINK出來。
6) 上題已解答 請細心詳閱。(我不貼圖了, 我很好人 , 不會說『膠刀肺豉脾』(膠都費事比你啊)『並非空泛內容,只是內容高深,你領悟不到』
7.)版主職責冇必要一定必須要解答問題的 請別誤會此一點 而版主會解答有關遊戲問題都出於熱心或看法 而討論亦是個人意見 冇話誤導不誤導的 會員都要憑自己想法而行
香港警察都無必要(一定)(必須)教導市民,  但係香港市民會以警察之個人德行作為必要之參考, 而你作為一名版主, 你個人之德行,行為,態度亦會某程度上會員參考標準之一

1.組隊人數我打錯左需要道歉??我真係笑了  那你去投訴區投訴我說明組隊人數錯了而不道歉吧
2.意見接受唔代表情況接受 ok嗎 但又唔明你所講態度有咩關係  觀點角度每人不同
3.MKILL的事 我從來整個post冇提及 只係殺龍會員唔知點解會拎左出黎講 而我就答應MKILL係每個職都有享用到 依點沒有問題
4.就係形容可見 武器需上吸血石 即時裝備武器上有一定要求 如果裝備武器上不太好或沒上吸血吸魔之類石頭 情況又會點
而且我真係搵唔到2個範圍技點樣4秒放一次 咒c官方技能表http://rohan.h e h a game.com/ShowArt.php?id=38895 (除走空格)
5.你所說技術應該叫"         暗黑衝擊波"吧

6.無需領悟什麼 因為只係討論性話題 每人角度不同
7.又太陰謀論了 整個post我都說不認同 不認同代表冇德行嗎 那真的有點可笑了 不認同原來跟德行,行為,態度又有關係 我真係呆了呆了
而且整個post中 我都係以不認同睇法回答 並沒有任何意見提出 如果需要別人認同 應該是提出證明據點 先會令人心服 當然亦需當時人接立 而並非見人不認同就要人先說明什麼一回事
每人觀點不同 就以上內容所看 好似強迫性要我接立一樣 如果不接立 我就是一個不稱職版主似的 依樣感覺令我非常不自在 但以你本人提供既因數 資料上又有出入 又好難令我信服 唉.......

================================================================================================================

另外見你用到警察形象來跟我們當版主的比較 我有少少受寵若驚了 作為一名論壇義工(版主是無薪的) 我非常高興 感覺突然做了警察都不知道 呵呵

但想重新提醒一下 版主是管理版區 並無任務義務需要解答遊戲問題的 但必須解答版務事項問題  而有關遊戲內容解答幫忙 因版主非官方人員 也不會全對遊戲100%了解

其他版主解答 我不作理會 而本人如果要解答會員有關遊戲問題 是會在網上尋找有關資料回覆 但也非因本人是版主而多做資料搜集 只是出於熱心

而在一般討論帖中討論聊天 版主是也是討論者之一 每人也有個人見解 不知情者都會以身份作為比較 這是完全錯誤 遊戲就是遊戲 版區就是版區 版主唔可能因為身份問題有別 而從遊戲得到任何利益

在版區中聊天亦同會員一樣 都是壇友 只是版區中有版務/論壇跟官方互動活動等等 就需要有版主處理咁解 所以太陰謀論既事 亦不必使用到我身上 因為對我及身份完全沒影響

討論就討論吧 不用扯太多例如/身份在內 如果真的在意我個人認為咒c是升級第1職 那請跟我慢慢討論研究 如果太多例如/陰謀論等等 就不必了 太強迫了 謝謝
已有 1 人評分Good 收起 理由
超級巨星 + 3 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 3   查看全部評分

原帖由 ☆魔鬼皇☆ 於 10-7-18 02:57 AM 發表

就係形容可見 武器需上吸血石 即時裝備武器上有一定要求 如果裝備武器上不太好或沒上吸血吸魔之類石頭 情況又會點

照你咁講 咒術武器如果唔上吸血吸魔 情況一定會係升唔到! 但係如果邊隻咒術唔上雙吸 咁一定係佢豬頭~_~
買兩枝白杖上粒雙吸落去 即刻升得 唔需要令 1%都一定吸得切
如果要好似你所講咁 咒術唔上雙吸練唔到功 咁難道力龍/聖堂/祭c著成身商店白裝都可以又好頂又好打?_?
仲有 回post不如回埋我個post丫~_~

十週年勳章(賀詞)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
     精神波擊

技能等級 習得等級 消耗魔法 施展時間 冷卻時間 效果說明
1 58 136 1秒 20秒 以施展者中心的10公尺範圍內之4名對方, 造成增加150%精神力的傷害。
2 58 156 1秒 17秒 以施展者中心的10公尺範圍內之5名對方, 造成增加160%精神力的傷害。
3 56 177 1秒 14秒 以施展者中心的10公尺範圍內之6名對方, 造成增加170%精神力的傷害。
4 58 199 1秒 11秒 以施展者中心的10公尺範圍內之7名對方, 造成增加180%精神力的傷害。
5 58 203 1秒 8秒 以施展者中心的10公尺範圍內之8名對方, 造成增加190%精神力的傷害。
6 使用技能強化石 227 1秒 4秒 以施展者中心的10公尺範圍內之9名對方, 造成增加200%精神力的傷害。
7 燦爛的遠古技能石 227 1秒 4秒 以施展者中心的10公尺範圍內之9名對方, 造成增加220%精神力的傷害。

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 小白虎 於 10-7-18 03:15 AM 發表

照你咁講 咒術武器如果唔上吸血吸魔 情況一定會係升唔到! 但係如果邊隻咒術唔上雙吸 咁一定係佢豬頭~_~
買兩枝白杖上粒雙吸落去 即刻升得 唔需要令 1%都一定吸得切
如果要好似你所講咁 咒術唔上雙吸練唔到功 咁 ...

點解你成日將個問題扯得咁遠呢 我係唔認同咒c 係全職內升級最快職業 你又可以將我既見解講到我意思係咒c練唔到級咁遠既

真係唔知當你搞事好定係其他好 我真係無言以對

原帖由 19820112 於 10-7-18 03:16 AM 發表
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
     精神波擊

技能等級 習得等級 消耗魔法 施展時 ...

多謝提供 原來係依一招技 即係要沖個技上6lv 就可以4秒一次  威力大嗎 同埋仲有邊一招範技係4秒 因為另一位會員講有2招

原帖由 ☆魔鬼皇☆ 於 10-7-18 02:57 AM 發表

又太陰謀論了 整個post我都說不認同 不認同代表冇德行嗎 那真的有點可笑了 不認同原來跟德行,行為,態度又有關係 我真係呆了呆了
而且整個post中 我都係以不認同睇法回答 並沒有任何意見提出 如果需要別人認同 應該是提出證明據點 先會令人心服 當然亦需當時人接立 而並非見人不認同就要人先說明什麼一回事
每人觀點不同 就以上內容所看 好似強迫性要我接立一樣 如果不接立 我就是一個不稱職版主似的 依樣感覺令我非常不自在 但以你本人提供既因數 資料上又有出入 又好難令我信服 唉.......

我回你呢個post唔係為左同你嗌交 只係希望你明白 香港online世界係一個好多小朋友玩o既世界 小朋友們有多都會將2000fun版主說話奉若神明 不問原因 盲目追隨
我見到版主你有錯誤觀點 只係想糾正你 你唔認同咒術清怪係最快唔緊要 我提供理據話比你知 咒術清怪(不論單練團練)事實上係最快 希望你係呢點上認同 唔好令盲目追隨你o既小朋友們被誤導 大家都係為新手解答 你知識經驗不足我地唔怪你 我地幫到你!希望你唔好為撐而撐 為下你d 粉絲仔著想 比番個正確觀念佢地0.0
p.s. 唔好再話人地唔爬文喇.....我信你一定有爬文嫁0.0 不過爬唔清楚o者

原帖由 ☆魔鬼皇☆ 於 10-7-18 03:21 AM 發表

點解你成日將個問題扯得咁遠呢 我係唔認同咒c 係全職內升級最快職業 你又可以將我既見解講到我意思係咒c練唔到級咁遠既

真係唔知當你搞事好定係其他好 我真係無言以對

我都想知我將個問題扯得有幾遠~_~?你話咒術如果唔係吸血吸魔個情況會點丫嘛...咁我咪答你升唔到囉...
我想講咒術合雙吸係基本常識...應該差唔多可以話係新手知識咁濟~_~ 如果你要諗到咒術唔合雙吸...咁就應該係你諗多左喇
我都見唔到邊隻字係話緊我將你o既見解講到你o既意思係咒術練唔到級咁遠呢?
我只係根據你o既假設...比番個合適o既答案你咋啵....解答問題o既一種!_!

十週年勳章(賀詞)

原帖由 ☆魔鬼皇☆ 於 10-7-18 03:25 AM 發表

多謝提供 原來係依一招技 即係要沖個技上6lv 就可以4秒一次  威力大嗎 同埋仲有邊一招範技係4秒 因為另一位會員講有2招

恭喜你終於搵到 所以事實証明搵唔到唔代表冇
而我覺得其他會員不是攪事 這個post主題是分析職業 分析得非常清楚
看到以上的資料 我馬上想綀一隻呢

原帖由 小白虎 於 10-7-18 03:28 AM 發表
我回你呢個post唔係為左同你嗌交 只係希望你明白 香港online世界係一個好多小朋友玩o既世界 小朋友們有多都會將2000fun版主說話奉若神明 不問原因 盲目追隨
我見到版主你有錯誤觀點 只係想糾正你 你唔認同咒術清怪係最快唔緊要 我提供理據話比你知 咒術清怪(不論單練團練)事實上係最快
希望你係呢點上認同 唔好令盲目追隨你o既小朋友們被誤導 大家都係為新手解答 你知識經驗不足我地唔怪你 我地幫到你!希望你唔好為撐而撐 為下你d 粉絲仔著想 比番個正確觀念佢地0.0
p.s. 唔好再話人地唔爬文喇.....我信你一定有爬文嫁0.0 不過爬唔清楚o者

我都非常明白你意思 但觀點錯誤我又真係未能接受 因為真係未解釋到我知道點解咒c係個體單升會係洛汗全職中最快既呢 百思其解

而你解釋又真係等於冇解釋一樣 一時又2招4秒範圍 但又見只得1招 當我知識淺薄一問 你所講到有招令咒c防提高既 應該係解傷既技 以你形容到咁神既 咁同等聖堂食王既 先死係咒c定聖堂呢

如果以你形容既 咁應該咒c被扣血少過聖堂嗎

======================================================================================================
都唔會誤唔誤導既 因為我唔明 唔接受都尋求 就好似宜家咁你會答 如果小弟真係有粉絲仔咁好既 佢地睇到都係一種吸收 即使以你形容有好多小朋友 但佢地都會明白版主唔係官方人員

唔會全遊戲都100%理解 所以你想得太多了 反而覺得你理解版主一職太神了 應該好好向回你所謂誚既小朋友學習一下

=====================================================================================================
爬文就一定有 但此post中由我說出不認同之前 冇一個實質答案俾到我 所以令我不認同 直到目前唯止 依然未可認同 即使你已提供了少許資料 但問題漏洞太多 而已你太多離題建議

但又好唔實在 真令我難過 不過都多謝你熱心討論 我會繼續到其他資料地方及遊戲中認識的人玩咒c的 了解情況 如果事實真係以你說法神到咁可怕地步 我都想玩下咒c

以你說4秒一次範技 我直頭跳起 想即時沖一隻玩下 不過睇完技表只得1個係4秒 攻擊力又不知程度 都係再觀察一下先

最後再次多謝你提供寶貴既意見!

原帖由 19820112 於 10-7-18 03:32 AM 發表

恭喜你終於搵到 所以事實証明搵唔到唔代表冇
而我覺得其他會員不是攪事 這個post主題是分析職業 分析得非常清楚
看到以上的資料 我馬上想綀一隻呢

但一招而已 他說兩招 不過有一招4秒範技都唔錯 只係威力如何呢

而且有一樣擔心的就係 就以上會員所說降傷降到好強 但以防弱血少咒c而言 到打50級怪開始是比較痛 單人升級到密集區 真係補得切嗎

因為看到白虎說 武器弄一弄1%吸血都ok夠用 咁招技威力係唔係應該好勁呢

不過如果咁看法 應該咒c要到學到依個範技同降傷技 再加上沖到6lv技 再加吸血吸魔武 就會比較好升 快唔快就真係唔知道

因為我問題得一個 係唔係升得快 而唔係勁唔勁 因為升得快唔代表勁 所以我只要求咒c係唔係真係單練最快職業 依個係我整個post入面唯一討論既事

原帖由 ☆魔鬼皇☆ 於 10-7-18 03:46 AM 發表

我都非常明白你意思 但觀點錯誤我又真係未能接受 因為真係未解釋到我知道點解咒c係個體單升會係洛汗全職中最快既呢 百思其解

而你解釋又真係等於冇解釋一樣 一時又2招4秒範圍 但又見只得1招 當我知識淺薄一問 你 ...

請你看#41 我已經完全解釋,分析左點解咒c點解清怪會最快...簡單d黎講 咒術4招範圍技穩定輸出(所以清怪快) +上其中一招cd好快 拖一堆怪都唔怕會死 無論單升團升都沒人能及....
我唔係將咒c捧得太神...而係有理有據....我想話比你聽咒術清怪的確係冇人能及....
你可唔可以睇清楚哂我回d post先話我冇爬文....

原帖由 ☆魔鬼皇☆ 於 10-7-18 03:52 AM 發表

但一招而已 他說兩招 不過有一招4秒範技都唔錯 只係威力如何呢

而且有一樣擔心的就係 就以上會員所說降傷降到好強 但以防弱血少咒c而言 到打50級怪開始是比較痛 單人升級到密集區 真係補得切嗎

因為看到白 ...

佢錯!的確係得一招! 不過我又想重申了 就算精神波擊唔升到6 lv 淨係5 lv 都有8秒
而且咒術有生命意識 唔會少血囉~_~ 咒術吸血係以量取勝 唔係以質取勝 而且我一再重申....4招範圍技係穩定輸出...最重要係穩定輸出...係穩定輸出....你明唔明?
你所講咒c o既防弱血少 我想咒c跟魔導的防血差唔多吧? 小弟個魔導....係救贖門口打怪...比d怪打4x~6x 小弟d血 平時都有6xxx左右o既...我諗同等咒c同我差唔多吧 ok?

其實我都嫌吸得少

原帖由 小白虎 於 10-7-18 03:54 AM 發表

請你看#41 我已經完全解釋,分析左點解咒c點解清怪會最快...簡單d黎講 咒術4招範圍技穩定輸出(所以清怪快) +上其中一招cd好快 拖一堆怪都唔怕會死 無論單升團升都沒人能及....
我唔係將咒c捧得太神...而係有理有 ...

其實你依個帖 唔需回我 只係你睇密我最後帖就已經知道
http://www4.2000fun.com/bbs/view ... 1448951#pid69583831
你41#答我 我已經早看了 由文字看來你說法是對 但實際情況我未看到 可能玩咒c的人比較少 我都想看一下實際情況 所以未認同係正常

而我最帖交帶因說不認同說話早在14#已經咁講 而直接到你跟我討論及提供有關資料俾我後 文字交帶是對 但觀點接受問題 眼看為原則 你亦唔可能單單文字上就強迫我接受吧

如果係咁既 你行為不就俾你所說既小朋友更小朋友嗎 咁唔多好掛 而咒c實況我都好想見識一下 我會找找公會中的人幫手的 謝謝你
http://www4.2000fun.com/bbs/view ... 1448951#pid69530209

=======================================================================================================
話雖回來 目前唯止 我真係未見到一個人 可以文字上交帶清楚既人 你現是第一個

而討論上你帶左好多經驗同資料俾我 真係值得參考

原帖由 heio 於 10-7-18 04:07 AM 發表
其實我都嫌吸得少
http://addsnaps.com/img/original/1063

係唔係雙吸有%做到依個效果 技能又多少級了

睇圖數字非常非常good 如果有埋支杖同技能級數人物攻擊力數值 就更good 咁就大約會知道程度去到邊

原帖由 ☆魔鬼皇☆ 於 10-7-18 04:09 AM 發表

其實你依個帖 唔需回我 只係你睇密我最後帖就已經知道
http://www4.2000fun.com/bbs/view ... 1448951#pid69583831
你41#答我 我已經早看了 由文字看來你說法是對 但實際情況我 ...

我已經講左一次 我強烈希望你接受係因為你有好多追隨者 我想你灌輸正確觀念比佢地 我個觀點都係為新手好
你而家接受唔到唔緊要 實際情況等遲d你開始練羅赫,練救續果陣你就明嫁喇....0.0

原帖由 小白虎 於 10-7-18 04:13 AM 發表

我已經講左一次 我強烈希望你接受係因為你有好多追隨者 我想你灌輸正確觀念比佢地 我個觀點都係為新手好
你而家接受唔到唔緊要 實際情況等遲d你開始練羅赫,練救續果陣你就明嫁喇....0.0

邊有強烈要求人接受嫁 你唔好玩啦 而什麼追隨者 講真一句 我唔接受既 人地喜歡都會玩 唔通我講呼吸唔好既 而你所講既追隨者閉晒氣唔呼吸嗎 唔會嫁麻

不論大朋友小朋友 都有自己思想既 而且我係唔接受咒c係全職升級最快而已 又唔係唔接受咒c係強職

不如咁啦 就你說法 當我見到時真正感受到實況 我一定係依個主題中 交帶回來 依個主題我已經加入我的最愛中 請放心吧

我都知你出發點係好既 依樣係無可至言 大家有眼睇到的 你出發點好依樣我非常認同

我最認同係版主都應該跟會員學下野依句 呵呵

原帖由 ☆魔鬼皇☆ 於 10-7-18 04:21 AM 發表

邊有強烈要求人接受嫁 你唔好玩啦 而什麼追隨者 講真一句 我唔接受既 人地喜歡都會玩 唔通我講呼吸唔好既 而你所講既追隨者閉晒氣唔呼吸嗎 唔會嫁麻

不論大朋友小朋友 都有自己思想既 而且我係唔接受咒c係全職 ...

你要明白香港online的確係好多冇自己思想,盲目追隨2000fun版主o既人 可能我方法太強硬啦 如果咁樣令版主覺得好難受 咁我就講句唔好意思啦
我就借呢個post同大家講一句啦 無論文字上又好,實際情況又好(當然小弟親身感受過啦0.0)
50 後 咒c清怪的確係無職能及 想享受打怪練功o既朋友不防一試0.0

原帖由 小白虎 於 10-7-18 04:33 AM 發表

你要明白香港online的確係好多冇自己思想,盲目追隨2000fun版主o既人 可能我方法太強硬啦 如果咁樣令版主覺得好難受 咁我就講句唔好意思啦
我就借呢個post同大家講一句啦 無論文字上又好,實際情況又好(當然小弟親 ...

完全明白你感受同意思 所以我成日都講 版主都係會員 討論既野 大家交流就好 當討論時不要有等級之分 否則好冇癮
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-4 05:49 PM , Processed in 0.041284 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存