2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 幻月之歌 《幻月之歌》心得區 板主del-.-plz post錯區
go

板主del-.-plz post錯區 [複製鏈接]

笑傲無雙

FiRst..'小弟第一次搞心得-..如有錯..希望大家提點..

升級篇: 黎黎去去都係解任 打副本 重任 智識達人 果d_.vvvv
           因為1~30lv應該係1個任1個lv-.-...'
           當大家升到30lv個陣..就開始打重任(起風城接重任)打到32lv
      (我左手面個個人)
   ,,,,跟住開始去逢魔山徑..打到打青鬼34等級-.-'   (後面個npc接)
跟住去打女鬼.....''' (左手面) 跟住打到41等..就已經冇重任啦.sad.. 跟住你就由34lv開始留既任務解到41lv....'

'呢個時候特別小心..因為會出現卡任務既機會..(櫻風阮櫻)<--有呢個npc就一定要做左先..最好就跟lv做..姐係34級既任務就做哂先 做哂34lv先d 先好做35lv任....解哂之後 你應該43lv了..'如果你做埋日任同智識應該有44/45lv...呢個時候,...又要重任啦-.-''

跟住就打流放..打一尾重任了..'sad..應該打到50lv..''打到50lv之後就解任.解副本任..一定要!因為你會接到一個任 係關於深海珍珠..你一定要打40副本..'我記得要打隻王.拎珍珠....

如冇意外都會升到52/53LV..呢個時候 係最悶-.-'
到灰城接任.接3個重任.同口水任.. 如果你公會要打攻分..就禁佢啦-.-V

跟住佢就禁佢接NPC..

接埋呢個口水任..就OK..水

跟住就可以出去同隊友打怪啦-.-

PS:我都係升到57-.-V希望唔好介意-.-

笑傲無雙

副本篇: 30副本:  33lv/38lv 應該夠打30lv王..見怪就打..冇咩好講-v-..最緊要隻王...-當佢打字出黎果陣..你就要走..因為法c小血.''''''而且佢招技扣得好傷...'' 如果你40lv之內打 應該有青蛙裝"" 好值錢..@@

40lv副本..'"'記得帶藥...唔係會死T_T." 你一定要學淨化術...如果你隊友變左寵物 就可以解..""  而 變菇術都要學..有時會有成SET怪走出黎...當有3隻怪打你果陣 就變佢做茹啦.'''43LV/44LV應該夠打-V-  同埋最尾果關D王會放D技怪..一定要保護EC.....我記得佢冇血果陣仲會放D 魔免怪出黎..你用所有魔法都打佢唔到..一定要用物攻..要靠你D隊友啦-.-//  打王 會出 軍神..好值錢架-.- 記得要40~50LV內打-.- 唔係會冇-.-///''''

50LV副本-.-''' 冇咩好講-.-都係見怪就打啦-.-'' 其中有1隻憂憂愛子...要小心佢..因為佢有魔/物免..點打都唔會傷到佢...
跟住你就變茹其他果2隻怪.. 1隻1隻咁打..咁就OK...隻王都OK廢下-.-

笑傲無雙

配點篇 :      法師有2種-.-V   毀滅系/神秘系.""""
                  我相信有10個人之中 有2~3個人玩神秘系的-.-V敢寫包單!!
                  因為神秘系D專精技很廢-.-'''大部分係輔助技-.-對升LV OR 殺人 都冇幫助...''
                  如果你玩神秘系既你..我幫你唔到..

加點方法..比我既話..就3靈 1智.....因為你加1點智..只會加一個魔攻..而加靈既話 爆機率 會提高 同埋爆機傷害都會上升

如果你冇咩MP既話就飲水/飲藥..當你隻神子57LV 個時 去FIND寶...可能會搵到隻式神..小狐仙「水憐」,可以幫你回番   

MP...''   魔法掌握 4/4  寒霜凜冽4/4 (加爆呢個先)  毀壞3/3   
                               大暴風雪 3/3  急速點燃3/3(加爆呢個先) (先用呢招..再用水..我寫包單D怪一定死)  魔法爆裂 3/3
                               焚燒爆震 1/1  冰之魔力 0/5 (我覺得唔使學)  強化緩速  0/3 呢招都係-.-V
                               冰炎共嗚曲 1/1 (用左好屈機)   
                                強擊怒燄 3/3          凍結  星群爆發 <--呢2招都冇咩用-.-V
                                流星碎片 1/1

如果大家跟呢個玩法就.."""""

打1隻怪至少會有1or2下爆機率..我而家咩野無都加到..''

技能篇:

焚燒      <--呢招最好要學.."
魔能彈    學3~4lv ok...後期主玩冰火..不過你想玩打交既話 就學啦-.-v
法師訓練一定要學-.-v
碎岩術    我個人覺得冇咩用..打怪打人都唔傷-.-所以唔好學
寒霜衝擊 唔使我講啦-.-v
裂能護甲 呢個可以增加施法速度..所以要學爆佢 呢d錢唔哂得-.-
魔力之井 要學-.-
暴風雪   呢招技可以先用焚燒拉怪 拉7~8隻到 再用呢招技 ..叫神子幫你打最好就-.-v
雷擊術   ..有錢就學黎玩下啦-.-v
震地術   一定要學..控場一流-.-'打副本orpk都有用-.-因為可以追加緩速效果..

空間移動 都要學...就黎死個陣..變閃去第2個地方變副職幾好用
變菇術 要學-.-副本有陣時3隻3隻怪打既 咁你就變佢../ pk個陣你都可以變佢做茹..再出d高傷害既技黎打佢
製造魔法水晶 呢個最好要學..因為法c後期要用大量mp...如果冇式神根本回唔到-.- 你打副本個陣好易冇mp
                         所以最好就學左哂 呢d錢唔哂得

.淨化術   一定要學==打40副勁有用= =
魔法適應 學左佢-.-
魔力再生 都要學-.-v
怒燄連擊都幾有用..如果爆到既話可以打到2千↑

笑傲無雙

裝備篇:  你1X LV果陣自己掘卡..''' D核心果D唔好掘哂時間>..<!
             掘完之後 去聖泉左下角合武器.. (1個鍾咩都得)
            另外..最好開多個A/C 專掘1LV卡...拎黎做晶石..全能果D石. 個d色物呀項鍊呀,,個d 要打d???卡自己鑑-.-.

2X個陣又係掘卡...3XLV個陣..會有把武器送比你-.- 用到43先轉..廢事哂$
            如果你話唔夠防既話 就打蛋蛋河童 拎 33Lv 楓華神核‧碧圖樣 合核..卡就楓華神核‧碧卡片...""

38LV武 就打楓葉綿綿犬 <--圖同卡都係佢.. 楓葉綿綿犬就打佢拎核圖

43武/核我唔知-.-sorry-v-                48lv裝就打 火企我 拎七界圖 而七界就打一尾就拎到了-.-v

笑傲無雙

搵錢篇-.-" 其實都冇咩野...主要都係解下任 做下重任...如果真係想搵錢..

就開幾個a/c 採1lv 卡 合石... 1粒幻像 全能 都值3x m 1粒而家黎講..

同埋自己用神子搵寶物..eg 回家晶球..就係灰木搵既..未搵到$ lo-.-

隻game搵錢其實唔難 1個任務都可能有幾m蚊...係學技個d貴-.-''

一係自己打d副本 拎d石..eg 40副 拎軍神-.- 都有4xx~5xxm 1粒-.-

玩game唔係下下講點數..用實力都玩到@@睇你肯唔肯付出姐-.- 完..希望有人回post啦唉-.-打得咁辛苦_.-

笑傲無雙

唉..,冇人回-.-vsad

其實我想講十週年心得要post出去主版,,

笑傲無雙

我知-.-我post錯左..sosad

十週年勳章(賀詞)

我諗.. 搵錢吾止凈系關法師事-0-
加油拉殺基佬a0a;

笑傲無雙

原帖由 SiuCho 於 10-7-25 07:26 AM 發表
我諗.. 搵錢吾止凈系關法師事-0-
加油拉殺基佬a0a;

><你識我-.-?

十週年勳章(賀詞)

原帖由 三隻字 於 10-7-25 10:46 AM 發表

>

當然;
估下我系邊個a0a;

笑傲無雙

呀祖!!!!!!!!!!!!!!!!!

十週年勳章(賀詞)

原帖由 三隻字 於 10-7-25 11:00 AM 發表
呀祖!!!!!!!!!!!!!!!!!

咁你都知

笑傲無雙

你張相出賣左你~_~!

十週年勳章(賀詞)

原帖由 三隻字 於 10-7-25 11:04 AM 發表
你張相出賣左你~_~!

估到  遲下轉相

笑傲無雙

hahahha  我幾有型

好貼回下您啦.

57LV 3488 血,都係好少...
我見人60LV有4800血左右..如果血唔夠LV60後好易死.
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-2 10:49 PM , Processed in 0.034605 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存