2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero FEZ 蓋布蘭德帝國 打了無數場國戰的感想
go

打了無數場國戰的感想 [複製鏈接]

忍影世界 玩過星曲WEB

我想講句,請問你地係咪淆底淆到上腦…?重點有4點,慢慢睇。

第一點  二十人追一人

呢個情況係溫茲,津卡既前線後方好常見。

我有一樣野唔明,你地拎少一個人頭係咪會死…???

條戰線本身三十幾二十幾人撐住,當有一個敵方盾戰沖入我方人堆大地,

結果重傷逃走。之後我就見到有7,8個戰/法追住隻盾戰走,結果戈幾個戰法走左

轉個頭返黎條戰線就崩潰埋,然後又要壓返轉頭,係咪弱智??

你派少幾個追條盾戰,條戰線最少都仲撐得住OK?

為左個人頭,崩左條戰線,係咪好好玩好開心?博輸?

第二點  多人依然淆底

呢個問題真係仲嚴重過廿幾個追1條友。

假如我方有20幾票人,敵方得10幾個,照常理你都應該沖

點解係都要推推撞撞,推到敵方支援黎左,先淆底走佬??

定係你地掛住屈傷唔想壓線?一條戰線就係比你地D淆底友破壞左。

第三點 守塔

呢個係任何國家都會有既問題,我都唔想哂氣。

當你打緊尼可,右路好明顯咁有成堆人沖埋黎,我唸你地估都估到係偷塔啦掛?

唔好以為1支方尖塔既代價好輕得唔得.?比人爆左1支=我方領域減少+扣我方國血

支OB係副水格離既話,我唸堆水工係博屌。你堆水工呃貢定守塔重要?上左榜唔會變神架

唔會有金汁架,唔該醒下好唔好?

第4點 職業合作性

呢點我係幫我自己同埋我國既近戰職業屌你地果D只識屈傷,蓋傷,破冰同走佬既弓手同法師

破冰問題E家只有小小問題,唔該你地弓手下次見到人地冰法放冰D,就咪係冰D範圍放箭雨啦

你博踢破冰IS OK,有人可以仲ONJ,尻貫破冰。

蓋傷問題極之嚴重。最嚴重既部份就係打暈

暈完敵人會有4秒時間企係到做沙包,對於所有人黎講被暈果個都係1舊肉。

但唔該弓手們唔好用強力打暈,你打黎打去都係300傷以下,我寧願你箭雨/精準CUT法師技好D。

被暈左既應該係由火法,雙手戰,大劍,擊劍去打,唔該唔關事既走埋一邊撐住個戰線先。

屈傷,呢個真係好想屌人.

你地都知1條戰線要由中量盾戰 大量法師同雙手戰大劍 少量弓手,吉吉劍去撐架啦

而當我地暈左人/重壓人地果陣,法師們同弓手基本上會上去食肉,但問題出現喇。

當我地近戰比人冰左,暈左果陣,點解無人貫?無人雷C?無人護??簡單,因為去哂屈傷。

好,我地D近戰死左,法師同弓手就好開心咁返後面坐低同PW,,近戰職業們只可以返去讀秒

好心,救下人唔會死,佢係造肉機,救左佢你都有肉食,唔救你之後只可以退去後面屈傷/被SM.

如果無我地近戰護住你地法師弓手,我諗你都無乜人頭人傷屈到
==============================================================
我要講既野講完,只係放下火,平息返近日對法師同弓手既憤怒,要插自便
                                                                                                         BY小盾戰一名

紫國場,嬴就留低,輸就backspace>enter

又係你呀 - -

頂,我玩紫國近戰幾多血一比人暈都死
見人地藍國d戰好開心咁1xx血2xx血走佬好唔順氣
(再追又比人圍,無人會護)

樓主,你咁猛料 不如你去做指揮

樓主好中point
街人/團就唔講喇
但大團同細團都做埋哩d野
真係有點兒那個...

我出名救人救到自己死埋
你冇俾我救過就節哀吧
一係你講低咩名,下次救你

根本果d會食技+破冰既弓手意識錯哂,呢期仲多左d好威威毒火緩系弓手打戰士硬直添,
跟住咪食哂技或破冰囉,好似有某d仲沾沾自喜咁樣係脫離9貫+箭雨既新手行列.
但係你知唔知戰士/火/冰都係等緊捉人小跳硬直?你打人果幾十就唔見左幾百....
強烈提議各弓手們盡量唔好打人地前方戰士,盡量瞄後面果d法/遊/吉黎打啦,一黎痛d你又高傷d,2黎又唔驚食技/破冰,請問你地又何樂而不為?
除非你前面無我方人物出現就無人理你啦 xd
已有 1 人評分Good 收起 理由
由莉菲亞 + 2 精品文章

總評分:  Good + 2   查看全部評分

弓遊+1
又上一課
感謝

十週年勳章(賀詞)

遊戲姐 just fun._.

少左我自然d弓遊唔會聽洗

我唔會救暈同冰, 只會用火d燒哂後面d人, 用一條命換人一堆命

反而有時貫得太遲同雷c得太遲真係幫佐敵人又救唔到人

樓主話守塔問題 呢個真係中哂point 唔好話小學雞啦 呢排班新入既人 只係顧自己爽 完全唔理國戰既合作
好似有一場 打尼可  主水 隔離支ob 比人打緊 咁水工應該去守塔
有人可以理直氣壯咁 講 低lv點守? 又要話低lv唔好上前線 係度講哂話自己低lv點守塔
完全當自己岩哂咁 真係炆.........

回復 13# 禧尐 的帖子

暑假過渡期  好快正常返

原帖由 幻魂影月 於 10-7-30 02:38 AM 發表
我想講句,請問你地係咪淆底淆到上腦…?重點有4點,慢慢睇。

第一點  二十人追一人

呢個情況係溫茲,津卡既前線後方好常見。

我有一樣野唔明,你地拎少一個人頭係咪會死…???

條戰線本身三十幾二十幾人 ...

好心,救下人唔會死,佢係造肉機,救左佢你都有肉食,唔救你之後只可以退去後面屈傷/被SM.

呢句我想講好耐,大佬我地d刀遊出黎幫你地殘兩下,破哂足同武,咁就一舊肉俾你,但係點解我地俾人冰完之後,你地就無視我地呢??你話暈左,黎救可能自己都死埋,fine,但係冰呢d,你幫手頂一頂,對面一支箭high到我就可以即走,回反血咪又做多舊肉俾你,點解你地d仆街雙手戰要轉頭走人,仲要係滿血?!
其他國既好多都主動咁有意識地救人,但係成班紫國令仔就一個二個淆青,又唔敢上,又唔救人,大佬,你打國戰唔係中意輸咁撚變態啊嘛

原帖由 s_a_v_i_o_u_r_ 於 10-8-18 02:07 PM 發表
暑假過渡期  好快正常返

就快過雞潮

原帖由 henry21212 於 10-8-9 11:40 AM 發表
頂,我玩紫國近戰幾多血一比人暈都死
見人地藍國d戰好開心咁1xx血2xx血走佬好唔順氣
(再追又比人圍,無人會護)

因為藍國有用不盡的血A石

果然都係出現雞潮既問題所致

回復 18# 禧尐 的帖子

踢佢地 又俾人吊話做乜唔教佢就踢(港孩入侵 )
唔踢佢地 各國大量前線亡靈士兵  大量坐水掛機

中量盾戰 大量法師同雙手戰大劍 少量弓手,吉吉劍
默默奸暈既前線刀遊
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 01:43 PM , Processed in 0.045453 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存