2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Warcraft III 魔獸《信長之野望》 百忍之首同背斬之狂同隱雷專家的高手-----百地三太夫(注 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

百忍之首同背斬之狂同隱雷專家的高手-----百地三太夫(注:小心睇到眼花><嘻) [複製鏈接]

笑傲無雙

百地係一隻...食兵易...殺人易...爆野易..一身的英雄

吾好講咁多啦...睇佢的技先

1技:落地
好:隱形,而且出技5會現身,再+上無限時間+回血法,出技都5洗用法,超實用
壞:冇得行..........所以要好小心信長,服仔同石~~~

2技:訓教教
好:神技!!!!! 走路同阻人肥都好正
壞:cd算長,而且會令對手有短暫無敵

3技:忍雷
好:算la,冇用ga
壞:冇好處.......=,=( 重傷的迷:我係鍾意用呀!   我:你要死5俾你死咩?去死吧!!!!!!!

大技:龍捲風!!!!!!!!!!
好:無視無免慢人,早期扣勁多,又可以爆塔,cd又勁短
壞:...我估冇......(迷:有有有..持續時間太小啦..=,=.. 我:咁太屈啦..本身都係開大2-3下食到2個塔...耐小小就太屈...)

定位
首先,
大家要明白百地係壓路神英,
背斬食兵快,訓教阻人肥,
不順就殺了對面
絕對強勁!!!!!!!!!!!!!!!
所以一定要出打,5好玩雷!!!
本人認為百地最好打路,
單路雙路冇所謂,
玩邊條路都冇問題
單路時要狂壓路,
小心落地時俾信長偷大,
一有機會就向塔放大
雙路一定要搵個有暈技,
暈2秒狂背斬----->300入手   (迷:如果對手有過萬血呢?   我:=,=)
總之殺人清兵之外要向塔放大

[/size
--------------------------------------------------------------------------------
基本注意
第一:
由於百地易殺人,
對面可能會圍你/一早出石,
所以隱形要用得小心d

第二:
狂用大技!!!
cd禁短,5洗留,

第三:
會戰時,先向法師攻擊,
基本上法師捱5到你5刀背斬

出裝   (清酒自便,但本人出裝表內係冇ga)
起手:裙  再生  豬
早期:裙  雷巷  和泉  豬  閃介  
點解要和泉?全能+6,而且持續戰力強,5洗成日返去 點解要閃介?+200法,
如果對手走路又可追,又可走路 (若對手出石,落地都冇用: )
早中期:褲  雷   毒刀  和泉  豬  閃介  
中期:閃鞋  舞雷  和泉  魔水  毒刀  雪走
點解要毒刀?
慢人追斬超有用,
必出!!!!!!!!!!!!!
點解要雪走?
都係慢人......
5好出凍雲,
因為中期手動出更好!!!
後期:閃鞋  菊一  長船  毒刀  凍雲  9100(可用紅雷換菊一,而且若輔手夠,可先直出長船/9100)
點解要菊一?
暈人2.5秒,+全能,
超好用,
秒法師一流!!!
點解要9100?
追人麻..............
重點係在於已後期,出咩裝都冇咩所謂(通常都re左-,-)
或者5出9100可出長船/正宗
點解要凍雲?
後期攻速快,
較易爆!!!

點解冇講長船?
我5鍾意lo,
講笑ja(雖然我真係麻麻地)
因為法英基本上都夠攻殺,
所以長船變得冇用,
而打手方面我認為未到百地,
所以我個百地後期偏於幫手,5係要爆發力/好似槍神禁秒人......

技點
1.2.5.2.5.4.2.2.5.5.5.5.5.1.5.1.5.1.5.3.3.3.3
好似冇打錯
總之先學1技1次,
再升爆2技+黃點,有大點大
咪學雷!!!!!!!!!!
1下落地係必要的,
5洗太多因為5會+速,
又冇隱斬,5雖要高lv
訓教超實用,
一定要學滿
早期升黃點會變到好硬+高攻,
所有技都會夠法出~~~

笑傲無雙

開黎...都係冇人回囉==

小說寫手 十週年勳章(賀詞)

嘿,地雷並非毫無用處,我看到你說地雷毫無用處的時候,我就不想再看下去。

笑傲無雙

隱雷拎泥mh屈機阿 又有得厄人去食強王跟住一次炸死哂強王同隻英
同埋隱雷前期殺人都有用

1技我再補充下 丹羽本多井伊等擴散者打兵都打倒百地~_~

隱雷無用和出了雪走為什麼不合凍雲呢 樓主真搞笑
隱雷有好多用處的樓上已講兩三樣

笑傲無雙

原帖由 ★JaMeS★ 於 10-8-10 02:53 PM 發表
隱雷無用和出了雪走為什麼不合凍雲呢 樓主真搞笑
隱雷有好多用處的樓上已講兩三樣

咁你要睇下涷雲幾%爆呀...你話我搞笑..你都係到搞笑呀..你冇攻速又爆吾爆到呢==??手動吾係好d咩..搞笑..我笑你囉...我吾點雷係我問題..我冇叫人吾好點...我話我吾點姐

你係咪copy kyo 之前響kyo睇過一篇一樣

隱雷無用我諗淨係kyo ge人先會咁講   前期20粒已經可以炸死人

如果對面唔出石,隱雷玩到後期都仲得,炸唔到人?個人技術問題,你放d多人行ge位一定炸到

你叫人睇下凍云幾多%爆到,屌,信長講實戰,身為一隻敏英出得雪走緊係要合凍云(正常係出左毒刀之後合)

除非係慶次/香宗姐

無攻速又爆唔爆到,笑晒,無攻速就緊係爆唔到啦,但係敏英無攻速?屌咁仲有人玩敏英?

同埋我唔會出菊一,出正宗好過,毒刀都可以換虎切(慢人凍云夠晒,虎切打人夠痛)

再講

打手未到百地.....

法師夠攻殺....(你淨係殺法師不如你唔好玩百地,晒晒隻英侮辱晒隻英)

長船麻麻.....

我笑到打唔到字

講真果句  訓下教, 追住人打ge百地周街都有
隱雷先係百地最難用得好ge招,
放彈同壓線食兵, 要兼顧好先至難

good job 有同感 有同感

只要冇石對住地雷百地 基本上打對面果個唔敢會行出去道具商店果邊 仲有睇位專用地雷

十週年勳章(賀詞)

新手POST.- -

好怕見到百地狗屎
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 10:17 AM , Processed in 0.036306 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存