2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 幻月之歌 神劍 夜遊樂園 Neos 創世 夕潮之夢←英文ser 5大惡公會 ...
go

[閒聊] 神劍 夜遊樂園 Neos 創世 夕潮之夢←英文ser 5大惡公會 [複製鏈接]

相信呢5個公會既事績,英文SER既玩家都略有所聞,
在TONY大開既POST都可以清楚知到佢地係咩人,我都唔多講。

佢地招你入會,你"同意"前請三思。

笑傲無雙

琴晚佢地開哂大頻係到講到明1打1,
估唔到結果會係咁

係囉,人格破產。好唔抵得緣滅比人抹黑曬。

本人乃英文ser夜遊樂園"副會長白羊毛, 就今次事件就由我來正面回應!
就緣滅提出誠信品德問題, 相請問貴會要提出誠信是否本應自會對其他人要有誠信有品德? 為免在場觀眾混淆, 所以亦不用提n年前歷史,
本人可舉實証明貴會未見有誠信品德! 於開戰前幾小時, 貴會與本會及夕潮之夢於公頻發生罵戰,
及後貴會成員"舞兒v3v"於公頻命令各會員肅靜, 回者即踢云云, 及後花音及本人亦表示同意暫時停止罵戰以免阻礙其他玩家使用公頻
未幾貴會"披著狼皮的羊咩咩"於公頻破口大罵, 矛頭直指我會及夕潮, 而本人亦即時質詢"舞兒v3v"是否即踢"羊咩咩", 而舞兒亦回應會即時踢除該玩家 ,相信在場玩家亦可見証.
如果貴會以舞兒v3v只為貴會會員未有實權實行任何命令為抗辨理由, 為何貴會會容許該會員以緣滅名義破壞貴會誠信?
直到貴會開打時羊咩咩及舞兒亦同時參與此場戰爭, 相信在場亦可見証, 亦未見炮佐有所行動將該會員踢除. 就單今次事件就公會立場緣滅已單方面破壞誠信.
另外貴會會員宣稱神劍於事件後有多人退會, 本人亦可親証未有此事, 未知又是否誠信問題之一?
至於貴會內務及炮佐是否知情我會亦不予深究, 如欲追溯其他緣滅破壞誠信歷史夕潮及夜遊會長可以同大家分享!

至於品德問題, 貴會Samurai及aR雨亦不若而同地提出過真人PK, aR雨亦向神劍會長帝龍王子表示認識速x, 未知是否涉及其他組織, 如貴會需要查証請自行向該會員查詢, 本會不予宜評

就本會立場, 夜遊夕潮神劍三會為同盟公會, 缺一不可. 而neos及創世為友盟, 我會已訂明, 其中一方有會員被打, 可以即時要求其餘4會增援,
而三會領導者為冷麵, 神劍會長單方面應戰, 我倆同盟公會實不會袖手旁觀! 殺過貴會會員的并非只有神劍, 其他盟會亦有參與, 不知為何貴會不向我們整體挑戰? 而單一向神劍挑戰呢?
請貴會明言是否宣戰, 如宣戰請向我會及同盟公會宣戰, 我會將力戰到底! 我會及其他同盟公會已有共識, 對於緣滅已為敵會關係!

如回應此文章請先全數看清再作回應, 不要斷章取義, 謝謝!

講到而家咁,仲有乜好講........哂氣!!

但我o係世頻見到神劍會長帝x王子o係公頻話約緣滅打交架喎~
唔係人地向你地個神劍挑戰喎~
你地班人入完去執雞唔係順便歪曲埋個事實呀嘛~?
定係你地一直活在自己ge幻想之中~?

冇野架~我係睇唔過眼你地7左仲要屈人地個會je~
發埋依d聲名就有人信架咩~

我會已訂明, 其中一方有會員被打, 可以即時要求其餘4會增援 <---唔怪得你地可以即時執雞啦~真係好識玩字喎你地~

本人神劍公會會長:帝龍王子

我要清楚聲明

係你地緣滅挑釁我5v5公會戰先
重要話我提出先??
你係唔係樣衰左小小
你地d緣滅一尾識話我地5個會圍你1個
重有:當時比賽地點約好戒諭領地中間水池.到我們到水池的時候看不見你們一人.之後你們在地圖右方金菇位沖來偷襲我們...
轉移地方..你覺得好公平??

你唔知頭唔知路..又話路人..唔該唔好出聲..唔該

叫緣滅第四代會長炮佐乂出黎回應好嗎??

我想要一個確實的答案

原帖由 jonathan39 於 10-8-9 02:56 AM 發表
本人神劍公會會長:帝龍王子

我要清楚聲明

係你地緣滅挑釁我5v5公會戰先
重要話我提出先??
你係唔係樣衰左小小
你地d緣滅一尾識話我地5個會圍你1個
重有:當時比賽地點約好戒諭領地中間水池.到我們到水池的時 ...

旁觀者清 點解我地路人唔可以比意見??
點解你地可以咁惡

入番你所講既問題

我睇到你地5打1既短片位,係水池,點解有片,你仲可以屈人地唔係 係水池位??

原帖由 MOMO2000 於 10-8-9 03:06 AM 發表

旁觀者清 點解我地路人唔可以比意見??
點解你地可以咁惡

入番你所講既問題

我睇到你地5打1既短片位,係水池,點解有片,你仲可以屈人地唔係 係水池位??

只怪冷麵唔生性,破壞左帝蟲o既老作計劃

十週年勳章(賀詞)

回復 8# MOMO2000 的帖子

旁觀者好威?  知D唔知D係度叫生哂好犀利禾.

做左友盟就要俾你地稱為五大惡會?
呢個系咩道理...!?

吾該解釋一下,,創世點解會被稱惡會*

本人乃夕潮之夢第二代會長花音
首先在此聲明  不是英文SER神劍 夜遊樂園 Neos 創世 夕潮之夢 緣滅 以外的不知情玩家本人不會在此回應  

先申報利益及立場,夕潮之夢夜遊樂園神劍同盟,Neos,創世,說好的維他奶呢友盟
本會敵會為緣滅s皇道s(現已與緣滅合拼)
本會其中一條規條為''凡見到敵會之人 不論處於白名/紅名/紫名  殺無赦''

夕潮之夢單方面與緣滅的歷史恩怨本人不在此說明  事件可追遡至封測甚至更早之前  
就緣滅誠信問題白羊毛已作出回應  本人現在只作出補充
關於舞兒v3v於全頻所發出的言論

舞兒v3v本人曾答應本人為免雙方再引起全頻罵戰  若再有緣滅人仕於全頻出言中傷/挑釁''即踼''
而本人亦向舞兒v3v保証夕潮之夢之會員不會再於全頻出言中傷/挑釁,至於大家之間的恩怨依舊以拳頭解決
觀乎披著狼皮的羊咩咩先後退會及入會以及舞兒v3v方才的回應
敢問緣滅各位若然破壞規條的會員只要閉嘴便可重新入會  那是否我會之人亦可先在全頻挑釁貴會之人  然後踼走再收回有關人仕???
那雙方約定定立之目的何在??? 再者 緣滅之信用又何在???

至於這次錯誤演變而成的圍攻事件
首先是由披著狼皮的羊咩咩挑起戰事在先
就我所知其他公會只是為了聲討緣滅而聚集於神劍緣滅對戰之地
當日大部分曾被緣滅濫殺過的公會亦在場  包括其餘三會亦在場  在場公會數目不下10個
由於神劍夕潮之夢為同盟  本會堅守兩會定立之規條''同盟之事即等如我會之事''所以才有出手相助
再者  緣滅之會長 炮佐乂 曾與我們約好在戒諭領地中央水池位置集合及開戰
當我們於戒諭領地門口前集合後走進水池位置時為何會看見貴方人員於黃金菇菇位置走來而非先在水池位置集合???

煩請緣滅有關人等回應一下  勿斷章取義  拍謝

原帖由 abbykiki 於 10-8-9 04:05 AM 發表
做左友盟就要俾你地稱為五大惡會?
呢個系咩道理...!?

吾該解釋一下,,創世點解會被稱惡會*

打個比喻,1碗飯比人淋左d好難食既汁上去,你放舊雞肉上碗飯度,就連d雞肉都變埋難食。如果想舊雞肉好食返,就拎佢出黎搵水洗下佢,同埋唔好再放返落碗飯度。我相信你會明白

其實我覺得如果1個會可以比5個會追殺既話~果個會系咪應該反省再反省呢??5打1咪5打1lor~點解緣滅會甘黑人憎既D人??點解可以同時比5個公會打??呢個先系應該考慮既問題lor~~
見到有D CHing話緣滅其實贏左~公道自在人心之類既話~~我覺得你地點0念你地問題~重點系贏家系邊個~
想當年三國期間赤壁之戰,蜀國吳國合力擊退魏國~呢件事咪一樣傳頌千古~
講甘耐只想講一件事~LZ系豬腦~覺得5打1 5公平,認為緣滅先系勝者既更加豬腦~
因為事實輸就系輸~~你繼續講D自我安慰既話~意思何在??
輸到比人拍片~認真白癡~~

十週年勳章(賀詞)

.x.清者自清吧
有時d野邊個講先邊個就贏~
可惜啊~段影片好清楚影到好多其他公會.x.
只可以話個5個公會 一失足成千古恨

假如有d事情要搞清楚~
就搵返個源頭
唔係越數越後.x.!!!(逃

笑傲無雙

原帖由 anian 於 10-8-9 11:32 AM 發表
其實我覺得如果1個會可以比5個會追殺既話~果個會系咪應該反省再反省呢??5打1咪5打1lor~點解緣滅會甘黑人憎既D人??點解可以同時比5個公會打??呢個先系應該考慮既問題lor~~
見到有D CHing話緣滅其實贏左~公道自 ...

個陣蜀吳兩國擺明車馬係要同魏國爭一日長短,而唔係好似而家佢地話觀戰但唔夠打就上去圍人,兩者不能作比較.
同埋個重點係佢地行為卑劣先令到咁多人反感..一開始如果講清講楚話神劍唔夠打佢地會幫神劍咁就咩問題都冇,但事實唔係

原帖由 kson2535 於 10-8-9 02:24 PM 發表

個陣蜀吳兩國擺明車馬係要同魏國爭一日長短,而唔係好似而家佢地話觀戰但唔夠打就上去圍人,兩者不能作比較.
同埋個重點係佢地行為卑劣先令到咁多人反感..一開始如果講清講楚話神劍唔夠打佢地會幫神劍咁就咩問題都冇 ...

原來惡人可以先告狀 “一開始如果講清講楚話神劍唔夠打佢地會幫神劍咁就咩問題都冇 ... ” 個問題就系上面已經講左~5v5點知比人突襲~

我覺得今次5大公會呢個計畫非常之好,
真係有d似三國,有偷襲,突擊,埋伏,圍剿,反間...等等

首先講下帝龍王子,係大頻應承一打一 作為吸引緣滅(以自己既誠信  欺騙敵方)
其後 夕潮,夜遊...等等 ,作埋伏 ,圍剿
事實証明,邊個夠奸,邊個就可以嬴
冇人格可言 所以大家千萬唔可以信大頻講既野

劉備以仁義忠孝 治天下 ,何嘗唔係敗於曹操呢個奸雄手上(曹操當年 挾天子以令諸侯,
以種種藉口消滅自己既敵人)

期待下次有咩奸險陰招 拭目以待 記得放片

洗唔洗打到三國誌咁呀?
你地係現代人定文明人?

原帖由 西主帥 於 10-8-9 04:21 PM 發表
洗唔洗打到三國誌咁呀?
你地係現代人定文明人?

係有個人扮曬有學識是但搵D野黎扮勁。
佢地最鍾意攞彩嫁啦。(但係次次都係袋住個數字默默地收聲)
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-2 07:29 AM , Processed in 0.040789 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存