2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 星海爭霸 StarCraft 覺唔覺得神族好弱?
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 1
go

[心得] 覺唔覺得神族好弱? [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

你誤會左..我係話可能果場個玩家人類既太廢,,神族既太勁

既然有方法破人類mmm流,,請問mmm流何來過強之有?

十週年勳章(賀詞)

回復 41# ♀牙樂♂ 的帖子

我唔知  閣下係咪次次打3m都一定100%勝   先話冇難道 3m唔強啦  
我見你放影片 我又放上2套上黎
WHITE RA vs LiquidTLO(呢兩個玩家 歐洲職業級  你知邊個啦

總結3m流我都係仲覺得過強  加理其他配合 仲難搞

原帖由 緋村心太 於 10-9-5 11:14 AM 發表
我唔知  閣下係咪次次打3m都一定100%勝   先話冇難道 3m唔強啦  
我見你放影片 我又放上2套上黎
WHITE RA vs LiquidTLO(呢兩個玩家 歐洲職業級  你知邊個啦
XHkxXsKCO7o
fViuF7QRtpU
總結3m流我都係仲覺得過強 ...

IEM 係咪 Intel Extreme Master果個比賽?
我覺得上youtube睇commentary ge 話
睇Huskystarcraft 同 HDStarcraft 係最正

十週年勳章(賀詞)

回復 43# peter1908hk 的帖子

係啊
睇d世界職業賽 真係一流享受

十週年勳章(賀詞)

若果係100%嬴,,mmm流就不是太強,,是太弱了

我想帶出的是,,只要戰術使用得正確,,mmm流都並不是擋不住的
既然有方法擋得住,,就應該不存在太強的情況..只是有些人不懂擋

原帖由 緋村心太 於 10-9-5 12:52 PM 發表
係啊
睇d世界職業賽 真係一流享受

上個禮拜  MLG 有比賽
我捱夜睇Live lor , lol
不過睇HuK打真係好正

十週年勳章(賀詞)

回復 45# ♀牙樂♂ 的帖子

我都係想感嘆一下    同樣大家都係"初級"兵種 點解差分咁大姐(同樣初級兵種   mm 打次針 就可以殺哂
我係問你    (你係咪場場打3m人族  都係100%做低佢    先話 3m太弱?)
我都知係有方法克番佢     但都用到中期兵(你夠唔夠時間上呢?   
我打果d玩家  照一照見你上巨像 聖堂   就會出哂坦克車 3m黎攻      
加上  你未必場場 一開始就知道 佢係咪玩3m流  你就上巨像  聖堂?

最後  我留意左好耐
你只一直話3m 有戰術破   (但你有冇想過  用開3m流既玩家   唔會諗點樣破番你轉頭?(佢明知有巨像 聖堂克佢3m  仲唔會諗方法破解番你?

其實我之前買左本game書   佢有一點教人點破人族既"死神"快攻   佢仲話神族破解 方法 係出"追獵"防守
之後我心諗  人族死神快攻  2分20秒左右 就出到第1隻   神族 2分鍾可以出到追獵防守?
奇怪係    人人都知點克番佢啦      但洛到戰場上  係咪真係咁"岩估到條友出咩招  (可能佢頭3隻出死神引你出多左追獵    之後佢自己出掠奪黎克番你?

十週年勳章(賀詞)

回復 46# peter1908hk 的帖子

你有直播網睇   
我都想要 我平時睇開果個   有時上唔到

原帖由 緋村心太 於 10-9-5 11:35 PM 發表
我都係想感嘆一下    同樣大家都係"初級"兵種 點解差分咁大姐(同樣初級兵種   mm 打次針 就可以殺哂
我係問你    (你係咪場場打3m人族  都係100%做低佢    先話 3m太弱?)
我都知係有方法克番佢     但都用到中期兵 ...

唉...我今日打1v1 ranking 都好唔好彩
果場係PvP, 大都會 (Metropolis)
對面一開波係中間開2 Gate 比我睇到
用豆豆炮wall-in 門口擋到第一波, 跟住我谷虛空拆佢base.
呢個時候第二波嚟到, 失守.
咁啱我4部虛空到齊, 拆埋佢分礦.
對面無哂base 無哂礦機無哂礦嚟rebuild,
我仲有兩個分礦 ( 偷偷地運礦兵出去起)
對面剩Stalker 10隻左右, 我剩4部虛空.
我唔記得咗要拆埋佢果2個gate 先可以果 WIN.
結果唔夠佢快....輸好少.
銀組果然係銀組.... 睇嚟我都係要跌返落去銅咖啦....

另外想問係咪拆哂所有生產單位, 對方又rebuild唔到就算贏?

睇LIVE係本身個比賽網有, 任何人都睇到

十週年勳章(賀詞)

回復 49# peter1908hk 的帖子

咦 你係咪玩亞洲區架?
要打爆哂d 建築物就勝     但係你殺哂佢d工人  敢其實佢都冇咩資料同你打洛去
其實可以睇有d人  如果佢唔開2擴    正係用開頭既擴同你打   
敢姐係話條友唔想同你打中後期   想初期強攻就敢ko你

原帖由 緋村心太 於 10-9-6 12:03 AM 發表
咦 你係咪玩亞洲區架?
要打爆哂d 建築物就勝     但係你殺哂佢d工人  敢其實佢都冇咩資料同你打洛去
其實可以睇有d人  如果佢唔開2擴    正係用開頭既擴同你打   
敢姐係話條友唔想同你打中後期   想初期強攻就敢 ...

我係玩亞洲區啊  (SEA版).
玩呢D Game睇中文好唔慣

THANKS FOR SHARING

各種族有唔同優勢,

神族後期屈機

各花入各眼姐...隻隻族都可以好勁-0-

比一群神族虐殺的人路過....

P根本imba
護盾補兵快 光炮空地2用
3攻3防我要叫他爸 喵的
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 03:16 PM , Processed in 0.046097 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存