2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 龍之谷 Dragon Nest 暴力賢者pvp心得 比戰神更狂 小小心得
go

[分享] 暴力賢者pvp心得 比戰神更狂 小小心得 [複製鏈接]

本人玩賢者=.=   
睇到好多好多賢者

如何加技不公開 我玩爆力裝

戰神同劍王打法

你平時開盾技因為你d打人技要cd
佢地撞唔win你

破甲,盾衝e d 技 如果賢者有小小技術 連到10秒技左右
10秒之後我信一定無左1/3hp

之後開盾技頂= =  人地唔打你 你可以主動 滑地衝新手招雷技打打打 開盾 比人係地下 之後人地一定用反擊 自然盾左 之後破甲打打打盾衝 差唔多死

賢者 強係狂打飛人 你有浮空頂唔到   不過e個玩法比弓黑死 

如果同弓打

一開始滑地衝 弓手一定浮空  多數睇唔到弓手係邊
之後開虔誠睇弓手落地  (滑地衝cd7788)
之後盾衝->滑地衝->虔誠(空格)   點解連落去? 弓有女王踢果d 半空出ga技同浮空差唔多
慢慢同弓玩  唔好貪刀自然可以平手      

元素招冰好煩 冰中左爽YY了

元素得浮空 反擊 冰 煩  第一次唔好貪刀用走招浮空 連連下技停就開盾 反擊無埋
招冰自己小心 唔好開虔誠 開虔誠一定比人冰

時空走呀走呀  又黑洞又令人停左係到食人地招技

如何打......
時空快死到o咀  你主動追死個時空打   人地閃快到升天  如何.....
多用盾衝 滑地衝 滑地 人地d閃要cd  一定追到

本人小小心得 係比人地參考用途 唔係比人地用係其它方面

如果實用回復支持下

十週年勳章(賀詞)

戰神不嬲唔夠賢者狂

岩岩入去競技場試左d野
發現賢者用流星槌pvp好似勁d同爽d

十週年勳章(賀詞)

流星槌應該連得冇咁爽= =

- -''
好似無視左霸體技
同神技回避咁啵你

唔好意思...
睇完你呢少少心得...
完全唔知你up乜- -
可能我d文學水平比較低...
睇完之後一片混亂

十週年勳章(賀詞)

唔洗講野   賢者係單P王  我明既

請你用賢者到日服同戰神P一場回來再說~
只係國服既戰神尚未成熟,
相信你係玩格檔系同反撃系既賢者?
專心去單刷把啦

回復 8# fisoyu 的帖子

甘不如你用戰神同d較純熟既物理聖騎打?
除非你話隻戰神只係識係甘跑跟住番黎清醒我無野講
物理聖騎輸俾戰神只可以話神裝同廢裝既差距同神手和新手既差距

原帖由 有緣無份 於 10-8-15 05:28 PM 發表

話說隻game系講技術...........
可以話神裝同廢裝既差距同神手和新手既差距<=有d比你sm左既feel...

原帖由 有緣無份 於 10-8-15 05:28 PM 發表

其實你P下就會知, 先唔講神裝同廢裝、神手同新手既技術差異, 針對技能黎睇,
我自己都系用物理系同反撃系既聖騎,
而物理系同反撃系既聖騎好多招都會畀戰神破到 例如清醒吶喊 獅吼功 踐踏 都會將你既技(盾衝、破甲) 破左, 令你有段短時間上技不接下技,
更唔洗講用反撃技黎打返對方,
論硬直,
戰神有鐵布衫 斷估用左都唔會低得過我地賢者,
其實你話人地開跑走佬, 先唔講打你一下走一次個D先
我地賢者開防技(盾擋、虔誠或者鋼鐵之輪等等, 人地跑系策略, 冇理由會比你開左防技系無敵狀態貼到佢地身。

以上系我用左咁耐賢者既個人見解, 有錯勿插。

仲有一樣野, 算我多口,
係你段野我唔多搵到POINT, 你話我串都係咁講
呢個系我感覺 因為我真系少少例子或者証明都搵唔到/_\

原帖由 fisoyu 於 10-8-15 06:20 PM 發表

其實你P下就會知, 先唔講神裝同廢裝、神手同新手既技術差異, 針對技能黎睇,
我自己都系用物理系同反撃系既聖騎,
而物理系同反撃系既聖騎好多招都會畀戰神破到 例如清醒吶喊 獅吼功 踐踏 都會將你既技 ...

你話到我係原地開盾唔走果d人lo
我玩法係平時差唔多唔開盾
只有人地係地下同埋自己走佬時用

清醒吶喊 獅吼功 起手好明顯 正常避到la
你識講開左盾人地會跑 我無教你地一開始開盾 比人地淆你
踐踏到破我技? ps:如果有小小技術連到好耐下技仲踐踏? ok...連唔到技 我教你要開盾唔好比人反擊 人地戰神反擊之後多數連埋踐踏

霸體技同神技回避  話明神技 E+想唔到方法破 同40lv大一樣

洗唔洗比埋片比你睇

我文學水平低..篇野好高難度Orz
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-10 11:12 PM , Processed in 0.039984 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存