2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 彩虹汽泡Online 【好文章】誰說幻獸系弱勢-幻獸巫師分享 ...
go

[心得] 【好文章】誰說幻獸系弱勢-幻獸巫師分享 [複製鏈接]

前言: 毀滅大部份人都覺得很強勢,煉火多金清怪係秒怪的好幫手之一,不過眼見好多人都雙修黑暗(末日),當然要為自己打下氣啦

毀滅:

呢部份都唔洗多講= =

基本上煉火可以話必備..(主修火)

至於土系同金系就見人見智啦...(大範圍vs集中攻擊力)

個人既配點如下:

火球5級,前置用,我覺得會好過法術集中加十幾攻=.=
能量增幅5級, +mp比較實際xd
落石術5級, 由於金火都冇打直排既技能(冇加武神),,所以用黎打怪補刀都係唔錯選擇
火焰流星5級,前置用,加強煉火威力
多金5級
法術活化5級, 用黎慳mp...因為高lv升級都係打猴多..但到左一定lv(好似72)就會開始冇裝掉..所以星星會燒得好快...

不加符文的原因: 打高級副本放唔切,較低級多數輕易秒殺=.=

煉火5級
秘潛5級
魔炸1級,用黎打85副既寶箱-.-
心智訓練就見人見智啦...我加左4級-.-但亦都可以用黎+ 9 10技

總共:41點(4級心智共45點)

未來應該會加 魔炸2 1級/5級(視乎強弱), 超魔法融合5級, 火神5級 ,, 有剩的會點古神/心智

共:60點毀滅

幻獸:

先去圖幾張=.="

呢個就係雙修幻獸系既重要本錢

配點:

體力訓練5級, 安撫寵物效用不大
攻擊訓練3級
捕捉幻獸2級,可以睇到對面人同怪有幾血...十分好用的技能..當然仲有用4封啦
耐久訓練3級
寵物管理5級
激勵1級,強化激勵1級,因為冇野好加=.=比人點穴/禁言個陣可以無聊用下
菁英培訓5級
強化菁英培訓5級
靈魂連結5級
強化靈魂連結5級

共40點

不點狩獵指導原因係因為佢加命中同攻擊力...但用途冇其他被動技咁好..唔夠點既情況下唯有忽略=.=
麻吉攻擊系列: 看精神..但攻擊技有毀滅技能..可以完全忽略

9、10技, 大部份為主動技..但主動技能都係放毀既攻擊技...同埋部份技能看精神..可以完全忽略

裝備:
基本上同普通毀滅系一樣...

人物屬性點:
加智為主...血不夠可以加=.=
70級約1500~2500血都係可接受範圍...否則會攻擊力太低

稱號加成:
智慧+50,體質+30,hp+320  相當實用

寵物:
靈化不用,武化不用,(或用火獅加共8火攻),魔化當然是智高的寵,敏高更佳(e.g.4倍智up水貓..或其他,不建議金系小可),
鎧化同法化...都係冇乜特別

基本上餵食既錢係唔慳得...因為靈魂連結同強化靈魂連結都加成35%..寵物一定要夠強...而且餵一星黎講都唔算太貴..盡量都比d寵物有1星
尤其魔化最好餵埋敏...效果更佳

獸化方面...就有各種唔同既取向

攻擊型:
攻擊型既寵物都可以大致分兩類--物攻型與魔攻型(輔助系列放毒不太建議)

物攻型:
當然係搵力高既先天+一隻火屬偏力既寵啦,e.g.剛果、火c
建議既技能有,旋風之擊、袋鼠三連擊、點穴等等常見既物攻技

物攻型既寵物..係pvp入面既用途比較大...特別係用黎對抗結界= =(因為不同末日有暗劍)

不過物攻寵多數合成比較貴..而且意念集中不太適用..所以較適合好pvp人士

魔攻型:
首選當然係4倍以上既智寵啦...其次看精神、hp同體
上面有幅圖係我用緊既水鴨..但只有3倍智(無餵食的話,鴨偏精)..所以純攻型既建議用水猴、水貓等等既寵物
而且我果隻只係用緊木晰既先天..所以...大家好快都會見唔到佢

建議既技能有, 意念集中(有智唔會太差),粒子光波,烈炎之牆,寒冰錐等等攻擊性技能

輔助型:
輔助型既寵物..個人認為係比較適合的寵物
意念集中加成對毀滅攻擊有好大幫助...神技呆鵝心鎖、坐牢狼叫等等既-攻技能亦十分好用
打王既時候用黎減低王既傷害...打人絕對有能力降到人地毀滅打100或以下(暗劍較難-.-)

獸化寵主要睇你既財力...睇下合幾多技好...但盡量要餵hp、體,有意念智精皆餵...
選擇都幾自由

寵物既lv其實係一路升緊...所以幻獸系列既加成係愈高級愈強...
以我既寵物為例:
鎧化:木袋73lv488體106力 : 加成前257, 加成後348, 多了91物防(單以裝備同級多91防係一件唔容易既事)
法化:金蜘蛛76lv408敏 : 加成前 218, 加成後295,多77魔防 (同上)
魔化:71lv 水貓393智127敏: 加成前 261, 加成後 353,多92魔攻

而且繼續升加成會更加多...可以話前途無可限量

重點比較: 末日巫師

當然玩毀好多人都會選擇強力既暗毀..暗劍單體傷害配上聖靈..實在係單體攻技最強..而且末日有物有魔攻..不怕只有金剛或結界的王..即使pvp亦多令對面起碼食1rd 傷

以煉火攻擊力黎計...末日稱號加成比幻巫多智慧25..但靠魔化既加成..絕對同末日巫師有過之而無不及

單體方面..暗劍一定係勁過幻巫...不過值得一提既係..末日用暗劍miss率都比較高..當然仍然係好勁啦XD

防禦力方面..幻巫就贏末日好多啦...睇番頭先既加成...連埋稱號...大概有過百加成...75級人士大概雙防都係停留係500~600...
所以呢過百防絕對唔可以睇少(仲有未來既增幅)

獸化寵方面..淨係睇意念集中都先贏91智精..應該唔洗太點說明...幻獸系列加成下既寵物..可以媲美到半個人物的

所以係各項能力上面幻巫係可以匹敵到末日(打怪,前者防較高,後者單體傷較強)..打人的話連埋寵物亦都唔輸比末日

總結: 彩虹氣泡係一隻都幾多樣化既遊戲...職業配搭唔會太死...希望大家都可以考慮下玩幻獸巫師啦XD

可能會再加上補充...或者大家有咩問題都可以一齊討論

另外希望識我同唔識我既人都手下留情...唔好踩咁盡啦

最後就梗係希望能夠俾人撰到成為好文章...同埋幫到大家啦

加油XD

已有 3 人評分Good 收起 理由
LUB + 1 你說的內容我非常同意
£不想長大〞 + 2 支持你!下次繼續^_^
qooman1 + 1

總評分:  Good + 4   查看全部評分

文文支持你呀 打左勁多字  超有心機*V*
最後就梗係希望能夠俾人撰到成為好文章<--- 重點(張望

呵呵..多謝撈撈支持XD

好文章><
搞到我都想試下玩添

支持帥哥文+1

估唔到幻獸唔計精神既技都可以點夠40點
做鬼知玩旅幻/暗幻仲爽

隻木袋6倍咁變態既/.\
水鴨意念睇智多過精-0-?

以前都有諗過呢個雙修法,, 多謝分享

另外想提一提: 幻獸系的麻吉攻擊系列係計[等級],非精神
                           pk/補刀打怪都係好幫手, 可破金剛結界

睇完文仔篇野,攪到我即刻想重點!!!!!!!!

原帖由 MLY1314 於 10-8-26 02:55 PM 發表
以前都有諗過呢個雙修法,, 多謝分享

另外想提一提: 幻獸系的麻吉攻擊系列係計[等級],非精神
                           pk/補刀打怪都係好幫手, 可破金剛結界

如果冇記錯既話...雖然說明上面寫著係計等級...

但輔攻對麻吉既攻擊力都有影響..

家族就有人試過用愛的禮物之後放大亂舞...傷害亦都有提升...(唔知隻寵幾lv...但都+左500攻左右)

哈哈..蕉哥快d一齊開post玩啦xd
另外水鴨意念睇精多過智的

幻巫真係唔錯既選擇黎架~~快d重點啦 (魔鬼XD)

原帖由 口牙文 於 10-8-26 07:30 PM 發表
哈哈..蕉哥快d一齊開post玩啦xd
另外水鴨意念睇精多過智的

幻巫真係唔錯既選擇黎架~~快d重點啦 (魔鬼XD)

開左呀XD
落花流水好文章:$
咁你又智多過精

想玩...但係好貴

原帖由 香蕉人 於 10-8-26 07:46 PM 發表

開左呀XD
落花流水好文章:$
咁你又智多過精

想玩...但係好貴

呵呵..因為我有粒子光波...所以最後都係加智

幻師平有平玩...貴有貴玩架姐XD...始終有毀滅既強勢係度..慢慢練上去都可以強起來

呀文好野呀,好有心機打咁多字
P.S.知唔知我係邊個呢?:smilie_:):

原帖由 旋風 於 10-8-26 09:20 PM 發表
呀文好野呀,好有心機打咁多字
P.S.知唔知我係邊個呢?:smilie_:):

你係...旋風囉XD

haha唔知

哈哈,你而家知到啦掛....PM左你啦

呵呵..原來係你丫XD

多謝支持

呢排成日見到你haha

係呀XD
不過遲D我會少D ON 嫁啦
番學冇計

我冇學番仲慘=[[[[

文文哩個幻巫好勁嫁~~~ 成日蝦我... pk成日輸左佢...
不過又真係有腦既你...

原帖由 maverickc 於 10-8-27 01:19 AM 發表
文文哩個幻巫好勁嫁~~~ 成日蝦我... pk成日輸左佢...
不過又真係有腦既你...

= =我成日比你屈機到煉火打1...=[=[

女巫mac我好似贏過你一次咁大把 = =

原帖由 口牙文 於 10-8-26 08:38 PM 發表

呵呵..因為我有粒子光波...所以最後都係加智

幻師平有平玩...貴有貴玩架姐XD...始終有毀滅既強勢係度..慢慢練上去都可以強起來

有得平咩

魔化鎧化法化都已經貴到死
玩埋獸化真係好晒錢
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 09:44 AM , Processed in 0.035268 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存