2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 彩虹汽泡Online 8月26日台版更新 之 夢防福袋出現了~
go

[消息] 8月26日台版更新 之 夢防福袋出現了~ [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

8月26日(四)更新項目:

1.夢幻強化福袋商城熱賣商品區販售:內含全新特製防具等多項豐富好禮。隨機15選1,內容請參照【詳細說明】。

【詳細說明】

新上架399夢幻強化福袋內容(隨機選一,所有物品均不綁定)

(1)夢幻裝備獎項:夢幻勇士戰衣(男)*1、夢幻勇士戰鞋(男)*1,此獎項共兩件裝備(身+腳)。
(2)夢幻裝備獎項:夢幻的魔導法袍(男) *1、夢幻的魔導法鞋(男) *1,此獎項共兩件裝備(身+腳)。
(3)夢幻裝備獎項:夢幻勇士戰衣(女) *1、夢幻勇士戰鞋(女) *1,此獎項共兩件裝備(身+腳)。
(4)夢幻裝備獎項:夢幻的魔導法袍(女) *1、夢幻的魔導法鞋(女) *1,此獎項共兩件裝備(身+腳)。※上述裝備數值請見官網公告

(5)全新時裝獎項:典雅和服裝(優雅藝妓頭套、典雅和服、日式和風涼鞋)*1,女角使用。
(6)全新時裝獎項:大和武士裝(武士頭套、大和武士裝、武士木屐)*1,男角使用。
(7)全新時裝獎項:端莊和服裝(唯美藝妓頭套、端莊和服、粉色日式涼鞋)*1女角使用。
(8)全新時裝獎項:紅炎武士裝(武士頭套、紅炎武士裝、麻繩木屐)*1,男角使用。
(9)特製武器-皇家寶劍*1。
(10)特製武器-皇家法杖*1。
(11)特製武器-皇家寶典*1。
(12)原子穩定劑*10。
(13)高級經驗值娃娃(100%經驗值加成)*20。
(14)超級經驗值娃娃禮盒(150%經驗值加成)*10。
(15)強化安定劑*50。

2.蘿蔔保衛戰大改版:
(1)新增參加獎勵:除了原有的排名獎勵外,只要在保衛戰中獲得積分,結束後就會獲得可因兌換券。
(2)掉落保衛戰幸運袋:維修後參加保衛戰,只要擊敗各種兔子就有機率獲得保衛戰幸運袋,打開幸運袋還可隨機獲得技能書殘章、軟糖等獎勵!

3.物流機制重新開放:維修後,物流中的所有產物初始價格將略高於市場價格,貨物存量變動時,價格會隨之波動。

4.新增寵物成長係數顯示 :寵物雕像的物品資訊將顯示各能力的總成長係數(元素+物種+品種成長),寵物介面的狀態顯示區也會同步顯示該寵物的成長係數資訊。

5.裝備分解機制調整:裝備分解後,產出的粉塵將自動堆疊。

6.掛網工作相關調整:

(1)新增指定生產數量的功能。

(2)開放工作等級上限為109級,當工作等級達上限且經驗值已滿時,將無法再獲得經驗值。

(3)每次提昇工作等級時,超過升級所需的經驗值會被保留。

7.調整騎乘物電池電量:一顆可以充電約12小時,引擎電量充滿約24小時。

8.七夕活動結束:造橋工人離開彩虹城。

9.中元節活動結束:樂特抽獎移除殭屍符咒時裝卡。

10.其他調整與修正:

(1)修正環、拳刃、鈍器綠裝的數值。
(2)修正全體治療強化滿足學習條件時,技能介面學習條件未變色的錯誤。
(3)使用單體連續技時,若目標已消失,將會自動隨機選擇新目標。
(4)修正開啟每日活動介面進戰鬥後未自動關閉的問題。
(5)修正特殊狀況擺攤時,可能發生價格顯示錯誤的問題。
(6)修正勝場類型打工任務人數錯誤的問題。
(7)修正殭屍符咒卡道具圖形錯誤。
(8)移除家族產物領獎員與家族產物徵收員。
(9)競技場積分兌換神秘禮盒機制,因為設定上仍在進行調整,因此本週將暫不開放,開放時間另行官網公告。

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

夢幻強化防具能力如下:

夢幻的勇士戰衣(男、女):
物理迴避+210、物理防禦+258、物理傷害+40、魔法傷害+40、輔助效果+40、最大法力+20,不限等級皆可裝備,可隨強化後數值提升,但是無法分解跟改造。

夢幻的勇士戰鞋(男、女):
物理迴避+210、物理防禦+258、物理傷害+40、魔法傷害+40、輔助效果+40、最大法力+20,不限等級皆可裝備,可隨強化後數值提升,但是無法分解跟改造。

夢幻的魔導法袍(男、女):
魔法迴避+420、魔法防禦+172、物理傷害+40、魔法傷害+40、輔助效果+40、最大法力+20,不限等級皆可裝備,可隨強化後數值提升,但是無法分解跟改造。

夢幻的魔導法鞋(男、女):
魔法迴避+420、魔法防禦+172、物理傷害+40、魔法傷害+40、輔助效果+40、最大法力+20,不限等級皆可裝備,可隨強化後數值提升,但是無法分解跟改造。

(8)全新時裝獎項:紅炎武士裝(武士頭套、紅炎武士裝、麻繩木屐)*1,男角使用。
有圖睇下就好

唔洗問HK1定唔會跟出福袋~~
保戰OK

399 應該港版唔出
保戰有殘章 係唔係得1章拎?.?

十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 玩過星曲WEB

想佢出~請支持
想佢唔出~請反對
依樣野應該係我地家族已經聽過好多次

十週年勳章(賀詞)

原帖由 chumak6 於 10-8-26 12:58 PM 發表
唔洗問HK1定唔會跟出福袋~~
保戰OK

大家都真係幾坐定粒六 , 只能講但願如此囉

出武器未算屈機都無咩問題
出埋防具就真係變變態態
要求取消(1-4)

話事話個福袋改過黎-0-?
無左特製寵同埋可因卷既...

時裝個武士裝我中意XD
着左應該幾令仔
和服都唔錯:pp
其他既第三個....
暗劍打死一個再打另一個xdd

D裝破壞平均= =+
(不過有得沖裝+強化都已經係sm了- -  sm了大家既荷包

原帖由 香蕉人 於 10-8-26 02:45 PM 發表
出武器未算屈機都無咩問題
出埋防具就真係變變態態
要求取消(1-4)

話事話個福袋改過黎-0-?
無左特製寵同埋可因卷既...

時裝個武士裝我中意XD
着左應該幾令仔
和服都唔錯:pp
其他既第三個.. ...

係就取消埋9-11啦

原帖由 櫻姬v 於 10-8-26 06:53 PM 發表

係就取消埋9-11啦

反而我覺得武器無咩問題
防具先屈機到痴線......

但如果咁多人要走既話就取消佢啦

其實我覺得
如果佢d裝係跟Lv而改變能力我會幾中意

十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 玩過星曲WEB

努力更新吧
我去日版玩得開開心心a_a

原帖由 HopeNeverEnd 於 10-8-26 07:48 PM 發表
努力更新吧
我去日版玩得開開心心a_a

去日版玩唔叫埋我
by:瘟

3.物流機制重新開放:維修後,物流中的所有產物初始價格將略高於市場價格,貨物存量變動時,價格會隨之波動。

4.新增寵物成長係數顯示 :寵物雕像的物品資訊將顯示各能力的總成長係數(元素+物種+品種成長),寵物介面的狀態顯示區也會同步顯示該寵物的成長係數資訊。

E2點幾好呀...:)...

其實有無人諗過...會走係因為佢唔出福袋呢?
好多人原本以為佢會出技包...
不過佢無出...之後走左
見到人地399有公主王子衫有特製寵...佢無出
見到人地有好多活動有新時裝....佢都無出
今次既福袋...又有人叫唔好出

而家俾錢既玩家想要套靚衫靚寵都唔得?
真係肯俾錢既話...其實而家都可以升得好快
你肯俾錢...但你既待遇同無俾錢既人一樣
咁只會令人唔想俾錢落去

再無新寵新時裝...只會令人無動力玩落去
唔係個個都為LV既

保戰改版爽呀    有5隻39級ac 晚晚入去洗

要等台灣果面討論保戰個可因計法會唔會加大左 / 跟反npc個說 明 一條友第一就有1000可因

十週年勳章(賀詞)

聽聞官方有計劃把台版那些399時裝及寵物再包裝成新福袋, 應該會在9月推出 大家拭目以待...

原帖由 bigmonster 於 10-8-27 07:04 AM 發表
今次 ...

原帖由 dingdong 於 10-8-27 10:27 AM 發表
聽聞官方有計劃把台版那些399時裝及寵物再包裝成新福袋, 應該會在9月推出 大家拭目以待...

係咪真架....

日版重有依D:

小雪 1個  耐久度:500
背中用の外装品。
装備すると取引不可となる。

----------------------------------------------------------------------------------
講真...如果今次再沒有D福袋出
我諗我都會走玩日版(或是去玩ECO..... )
港版D時裝少得可憐
我來玩氣泡是為了可愛服飾
而不是為了衝等

十週年勳章(賀詞)

原帖由 bigmonster 於 10-8-27 07:04 AM 發表
今次 ...

時裝我也愛 , 戰裝我唔愛

好多人覺得出夢裝會影響既只係唔比錢既玩家 , 但其實對一D已經用左好多錢玩既玩家影響更大
試問人地本身用左好多錢沖裝造裝 , 你一件夢裝搞掂 , 又試問點會唔心酸

再者 , 出夢幻其實亦間接令幾個系統作廢

1. 工作系統 (雖然出左物流本身都廢廢地 , 但家下連水晶都唔洗掛 , 若果要造時裝基本上去物流買就OK , 呢個系統已經可以摺埋)
2. 粉塵系統 (坦白講 , 我都唔係好明佢有咩用)
3. 副本系統 (入副本除左打木猴升LV外 , 點解仲要打副本?)

btw , 出唔出基本上對我影響就唔大 , 事關我從來都係輕鬆玩唔需求等級裝備果d
只係 , 都係果句 , 最根本既戰鬥系統問題一日未搞掂 , 果日之前出n多既夢裝 , 特寵、裝備強化系統都係不切實際。
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-16 05:08 AM , Processed in 0.063853 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存