2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 新天子傳奇Online 最新更新公告???我怒了!!!
go

[討論] 最新更新公告???我怒了!!! [複製鏈接]

防堵外掛機制,全面啟動!感謝所有玩家對於《天子傳奇Online》的熱烈支持,天子傳奇團隊為了提供更良好與公平的遊戲環境,讓玩家能充份享受遊戲的樂趣。即日起會在遊戲中增加新機制【系統詢問】,專門用來防堵不法程式的使用,避免他人使用不法程式,而破壞了遊戲平衡。

針對疑似使用不法程式者,或是行為特殊怪異者,遊戲GM(Game Master遊戲管理者,以下簡稱GM)會發送簡易的問答視窗,此時角色是無敵狀態也無法移動,玩家無需擔心會受到怪物的攻擊,只要在問答視窗空格處,輸入問答視窗顯示的4碼阿拉伯數字即可。

防堵外掛機制─【系統詢問】步驟流程
STEP1 如何進行問答?
  當出現「系統詢問」,請玩家在30秒內,依照所顯示的圖形內容,在空格中輸入半形數字並按下「確定」。當系統詢問出現時,角色會暫時無法進行任何動作,也不會受到任何攻擊,玩家可以安心的進行作答。

STEP2 答錯了怎麼辦?
  當玩家輸入錯誤時,會顯示訊息「答案錯誤請重新輸入」。每次的系統詢問,玩家皆有二次容許答錯的機會,所以當玩家第三次答錯,或剩餘答題時間倒數為0:00時,角色將會強制傳送監獄處罰7天。

STEP3 被關了怎麼辦?
  當角色待在監獄時是無法進行攻擊、施展技能及傳送道具,同時在畫面的右方會顯示「剩餘懲罰時間」,當角色下線會中斷計時,受處罰的角色必須在上線才會繼續倒數,當懲罰時間結束後,即可以與NPC「審判官」對話離開監獄。

GM只會針對疑似使用不法程式者,或是行為特殊怪異者,使用【系統詢問】來進行確認,正常遊戲的玩家大可放心享受天子傳奇的遊戲樂趣。我們將盡最大的努力,以求給玩家一個盡善盡美的遊戲環境,在這裡也呼籲玩家能全力配合我們的機制,若因此造成您在遊戲上的不便,敬請見諒,《天子傳奇online》感謝您的支持。

對本公告所提及事項,若您仍有任何疑問,歡迎您可透過【電話客服專線】、【官網線上客服回報系統】、【遊戲中GM中心】、【傳真方式】管道,我們非常歡迎與樂意為您服務,感謝您對我們的支持,預祝您遊戲愉快!
客服中心客服專線:(02)2652-2381 0800-009-086
客服中心傳真專線:(02)2651-8287

那不用掛礦嗎???那你們弄這個內掛來幹嘛??除非你們內掛設定自動回答問題吧!!!多此一舉!!操!!

佢呢個新機制 同天龍一樣 要玩家定時答問題 只是天龍無內掛而已-_-
其實佢都打明 佢個內掛係for你係電腦面前使用..
如果你要長掛 就係為左問答唔到問題 我覺得你唔應該開呢個post!
佢都有講: GM只會針對疑似使用不法程式者,或是行為特殊怪異者,使用【系統詢問】來進行確認

原帖由 秋茗 於 10-8-26 02:30 PM 發表
佢呢個新機制 同天龍一樣 要玩家定時答問題 只是天龍無內掛而已-_-
如果你要長掛 就係為左問答唔到問題 我覺得你唔應該開呢個post!
佢都有講: GM只會針對疑似使用不 ...

咁即係唔洗玩啦-___________-?!咁挖礦呢?! 挖礦又要長期睇住佢呀??
睇下GM幾時出問題呀???唔係掛..

原帖由 秋茗 於 10-8-26 02:30 PM 發表
佢都有講: GM只會針對疑似使用不 ...

點解唔應該開呢個POST?!
你出得內掛 又要防外掛[定時出問題比人答] 答唔到就鎖人七日 傻架!?!?!?!?!?!?!

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 ~炎~ 於 10-8-26 02:32 PM 發表

你出得內掛 又要防外掛[定時出問題比人答] 答唔到就鎖人七日 傻架!?!?!?!?!?!?!

第1, 佢一早寫明個內掛係for你人在電腦面前先用, 只係唔使你打怪做任咁辛苦, 原意並唔係俾你24小時用佢黎掛機
第2, 你第1日玩online game? 係人都知, 舊野唔會無啦啦彈出黎, 9成都係打緊怪果時先會
       唔通掛城又彈出黎? 講野之前用腦諗下先, 唔好係又插唔係又插..

GM只會針對疑似使用不法程式者,或是行為特殊怪異者,使用【系統詢問】來進行確認,正常遊戲的玩家大可放心享受天子傳奇的遊戲樂趣。
唔明呢句野點解?

原帖由 *追。月* 於 10-8-26 02:38 PM 發表

第1, 佢一早寫明個內掛係for你人在電腦面前先用, 只係唔使你打怪做任咁辛苦, 原意並唔係俾你24小時用佢黎掛機
第2, 你第1日玩online game? 係人都知, 舊野唔會無啦啦彈出黎, 9成都係打緊怪果時先會
       唔通掛 ...

大多數人都拎黎掛怪 打錢架啦!!

我唔信你唔會囉

咁掛礦呢?! 掛礦又彈出黎呀???掛礦唔係又指定要係電腦前面掛?!?

你講野之前 睇清楚D先好駁我好冇呀???

我幾時話係個城裡面會彈出黎呀?!

追月~明白我講緊咩就好=.=
講真 gm都話只係會問有可疑既帳號人物 你唔可疑既話 你驚咩?
佢只係想天子呢隻game可以長久d 唔會因為以後被外掛搶左呢隻game..
網龍咁做又有錯? 只係為目前既利益 唔諗下以後會有幾大影響?

針對疑似使用不法程式者,或是行為特殊怪異者,遊戲GM(Game Master遊戲管理者,以下簡稱GM)會發送簡易的問答視窗

GM是選擇 "針對疑似使用不法程式者,或是行為特殊怪異者", 不是全部人.

原帖由 ~炎~ 於 10-8-26 02:32 PM 發表

你都識講天子入面果個係內掛 佢而家要封外掛 試問 外掛同內掛又有問衝突?
佢而家封左你喇咩? 問左你問題喇咩? 你咁火 係到講 又有咩用? 你等佢問左你 封埋你 你先發洩係可以的
但你而家又無比人問 又無比人封 你又係度講d乜?

即係用佢個內掛 都算係用"不法程式"??九唔搭八???咁佢不如唔好整個內掛出黎

又要整出黎 又要防???

咁你而家比人封左未呀?

原帖由 秋茗 於 10-8-26 02:52 PM 發表
咁你而家比人封左未呀?

難得你咁好心機同一個無理取鬧既人講咁耐

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 玩過星曲WEB

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
簽名被屏蔽

算了 到時到候就明白

十週年勳章(賀詞)

咁唔滿意咪叫gm改囉

gm咁易改比佢 咁不如佢做gm啦- -

話時話~我朝早掛到而家都未比人問過
好想試下

timothy1030 都試左用左成日都無問題 你明樓主驚咩嗎?

原帖由 秋茗 於 10-8-26 04:05 PM 發表
timothy1030 都試左用左成日都無問題 你明樓主驚咩嗎?

因為可能樓主真係用緊不法程式
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-9-21 09:01 AM , Processed in 0.034220 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:工作間 , 網頁寄存