2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 MKZ Online MKZ五行陰陽特約:MKZ未來戰爭!小說
go

MKZ五行陰陽特約:MKZ未來戰爭!小說 [複製鏈接]

最後的森林,THE LAST FOREST

二零XX年,CINOR聯合國因不滿DRAVOR東方貿易聯合國的貿易經商,令到CINOR聯合國的收入大幅減少,便派出五名特種部隊陪同CINOR聯合國的大使到DRAVOR的邊疆要塞處談判,但很可惜,六名人員一去不返。CINOR聯合國知道DRAVOR有意挑釁,便派出海豹特戰隊,海陸兩棲作戰部隊等由DRAVOR邊界推進……

海豹特戰隊軍營……「你搞咩啊!有彈盒不過無子彈!你個腦食乜架!」海豹特戰隊幹事,別名叛逆惡魔的MAX向剛來報到的新血刀仔,罵道。「是的……」刀仔心中不忿。但自己只是一個區區醫療兵,怎可以和比他高級的幹事發生罵戰呢?
  這時,副隊長駿武走過來,他道:「垃圾MAX,又系度蝦人?」「係啊,吹咩?」MAX狂笑道。駿武道:「食X啦!」一腳把MAX踢到地上,MAX罵道:「我X你XXX你個XXX你個XX你XX生XX,你X家XXX你食X騎XXX……」
  駿武不肯認輸,道:「X你XX你XXX家你XX你XXX,X你個XXXX你X你XX無XXXXX……」刀仔愕住,見他們罵得這麼入神,便自己走到桌子邊,把子彈放回彈盒。
  姓名:大笨,人稱笨佬。隊長,少校
  武器:重型機關槍丶榴彈砲丶火箭炮
  職業:支援兵
  歲數:28

姓名:駿武,副隊長兼培訓新兵特別任務員,上尉。
  武器:M16改裝,加裝二百米精準對焦鏡丶美國軍方特級滅聲器丶特製型高性能加大彈盒,防後撞護木
  職業:狙擊型突擊兵,負責殺去敵方重要通訊兵及醫療兵。
  歲數:27

姓名:鬼 真名不詳。副隊長兼突擊前線步隊總指揮。上尉
  武器:VSS特種狙擊步槍,改裝KK56型號350米光學對焦鏡
  職業:全能狙擊兵,負責殺去敵方支援兵及清除地雷等。
  歲數:27

姓名:MAX,中文名不詳。見習幹事兼後勤空軍戰鬥群隊長。中尉
  武器:G36K光學精準步槍,加裝NT3消音器丶特大彈盒丶T3快速換彈器
  職業:突擊兵。
  歲數:26
  姓名:寧靜。幹事兼招收部部長。中尉
  武器:QZDT14多性能特種步槍,加裝精準鐳射對焦鏡(200M)
  職業:突擊兵
  歲數:25

最後的森林,THE LAST FOREST

「駿哥,可唔可以讓架車俾我坐?」暗殺仔仔道。駿武道:「你做攻擊手啦!刀仔,過黎坐車!我架車有空位。」「不過MAX哥果邊既小鳥都好空啊!」刀仔道。
  「唔好理佢啦,我地要坐悍馬車開路,俾堆坦克安全通過森林。空軍只係負責空中巡邏架炸。悶到抽筋。」駿武笑道。刀仔點頭,坐上悍馬車的副駕駛位置。車隊出動。
  「呼……砰!呼……砰……」「咩聲?」暗殺仔仔問道。駿武想了想,突然大聲道:「跳車!」迅間,悍馬車變成一副廢鐵,「咩事啊?」暗殺仔仔驚道。
  「迫擊砲!」身經百戰的駿武道。突然,上空趺下一些子彈,眾人往上看,只見MAX的空軍和一些來歷不明的直昇機戰鬥中,「第十小隊呼叫營部!第十小隊呼叫營部,我地受到迫擊砲攻擊,水平線已經出現敵人軍車,立即派人支援!」駿武大聲地往傳呼器道。
  「刀仔,你同暗殺仔仔去前面戰壕埋伏!設下炸彈之後,去第八小隊既據點,之後叫隊長穩坦克黎E邊!」駿武道。「然後,到第六小隊找隊長寧靜,叫佢馬上撤退!撤到第三據點。衝鋒仔,你駕駛你架悍馬車回第一營部,叫佢地派人黎E度,加埋唔好撤退多過第三營地。」
  「天不會嵐,你負責接手420機槍,其他人,跟我黎!」駿武說完最後一項指示後,便衝到沙包前,駿武苦叫一聲,對傳呼機道:「第十小隊呼叫營部及各部小隊,敵軍有三架坦克,兩架吉普車,同埋一架運兵車,前方有大量人影,要求支援!」
  「收到!」各小隊一致回應。「喂,副隊長,我地E邊有五架坦克同埋三架運兵車,點算好?」傳呼機傳來寧靜冷酷的聲音。駿武道:「穩人用悍馬車果枝機槍向佢地掃射啦!」
  「駿武,你番去第一據點同鬼會合,跟住由中路直入,其他人聽住!我地要幫鬼同駿武既步隊直入敵方陣地。你地要將你地僅有既機槍同火箭炮幫佢開路!」隊長笨佬道。
  「隊長,坦克支援呢?」刀仔禁不住自己,擅自拿起傳呼機問道。笨佬冷冷地道:「佢地唔會黎架啦,佢地班友仔系十字路口慘敗。死剩幾架坦克。」
  刀仔手一顫,傳呼機丟在地上。
  暗殺仔仔將手上的高爆反坦克炸彈放在戰壕中,對刀仔道:「刀仔,我宜家掩護你,你跑去笨隊長果邊,跟住再掩護我過去,得唔得?」
  刀仔點頭,跑去第八小隊既據點。暗殺仔仔向敵方陣地開了數槍,馬上引來兩門機炮的注意,向他旁邊的大樹轟了一炮,暗殺仔仔整個人飛出兩米,剛好倒在刀仔旁邊,刀仔嚇了一跳,笑道:「哇,咁都炸你唔死,真勁!」
  暗殺仔仔向笨佬道:「隊長!駿哥話要火力支援!」「後悔,你帶三支火箭炮跟佢地過去!」笨佬道。暗殺仔仔等坐着悍馬車飛奔回去駿武的陣營。
  「叮……砰……砰砰砰砰砰砰,舒……轟!」種種聲音令到駿武不能集中對付敵人。駿武道:「快伏底!」話音剛落,敵方坦克便向他們轟了三炮。駿武道:「天不會嵐同埋衝鋒仔鎮守系度,其他人跟我去同鬼班人會合!」
  「係。」眾人聽命,把放有榴彈砲的子彈,火箭炮等重型武器放在地上,拿着自己輕便的武器跟着駿武跑。

「好,你地都黎左啦,我地會用曲線攻擊法,你既人會由左中路衝上去,我既人會由右中路衝上去,佔據佢地最重要既補給據點,然後一齊攻山,搶佔佢地營部,然後炸哂佢地既坦克,明白無?」鬼道。
  駿武點頭,二隊人馬上動身衝出,三門機槍向他們掃射,不少人倒地,但他們仍是向前衝。眾人一起衝到一塊大石前作掩護,然後商討道:「鬼,宜家我地果邊死剩十個,你地都應該差唔多,如果再衝架話恐妨……」
  鬼點頭,想一想道:「我帶人引走佢地注意,然後你就衝過去奪取佢地最少兩門機炮同埋機槍,跟住向佢地轟炸!」
  鬼說完,帶領自己的士兵往寧靜小隊跑去,很快,六門機槍便注意到他們,向他們掃射,駿武帶人衝前,往前方拋手榴彈,炸毀數門機槍,然後上前槍殺敵人,迅間便奪去了兩門槍炮,駿武道:「用佢地既機炮,射番佢地!」「轟隆轟隆!」敵陣所有的炮台都起火,敵軍都走出炮台,想找一條生路,但很可惜,MAX的空軍已經在等待他們。
  經過一輪數射後,敵軍都已經變得潰不成軍。眾小隊馬上衝前攻擊,一起攻破敵軍的營部。
  「好耶!」眾士兵歡呼,「今晚我會好好請大家飲酒,慶祝我地打勝仗!」駿武笑道。笨佬突然走上台,道:「各位兄台,我不是想來打擾大家的雅興,但有一個消息大家必須知道,我地後天又要出發了……聽日大家不可以放假,大家要到營部開作戰會議。」
  眾人收起笑容,笨佬退下台,走到一邊坐下。

唔錯啦

作戰如下:

Uploaded with ImageShack.us
藍線代表主要軍隊路線,灰線代表偵查兵,線色地區是可能發生戰爭地點,黃線係是補級線,粉紅色線是車隊進發的路線.(因為第二篇小說係燃土,我驚唔記得POST圖,先POST左先.)

頂,POST錯野,

Uploaded with ImageShack.us

燃燒的領土篇

眾人看得眼花撩亂,刀仔道:「我想問下今次我地既坦克有幾多部?」「一架!」笨佬笑道。
  「我搶我搶我搶……齊來搶飛機,人都精神D!」「你XX,竟然同我爭,XX啦!X!你XX啦,你XX你XXX你X你XX你XX啦!」MAX狂笑道。駿武道:「你先XX啦,個樣XXX,XX生出黎XX啦!XX啦,唔好再爭啦!」
  「大家唔好爭!等我黎坐。」笨佬道。MAX道:「食X啦,X你個XX你個XX。」刀仔見他們爭得火起,知道再這樣下去,敵人便會把旗搶光,便偷偷地把三個C4放在直昇機上,然後一按。
  「啊!你XX啦,炸死我……」MAX臨死時也不忘記說一句髒話。刀仔負一萬。刀仔殺了MAX,刀仔殺了笨佬,刀仔殺了鬼,刀仔殺了駿武,刀仔殺了天不會嵐,刀仔殺了衝鋒仔,刀仔殺了殺手仔仔……
  「哈哈哈,CINOR成班小學雞!等XX啦!哈哈哈。」DRAVOR的士兵一邊指着右上方,一邊道。「哈哈哈!」眾人狂笑。「砰!HEADSHOT!」一人倒地。鬼殺了XX
  「邊個!」眾士兵往四周開火,卻忘記了自己在一間屋中。XX殺了XX,YY殺了YY……
  鬼輕輕笑了聲,暗想:正一死X,等死啦。又開一槍,「砰!HEADSHOT,砰!HS!砰!HS……」
  「死火,無子彈!無計,用手榴彈!噫,手榴彈呢?啊,係啦,琴晚打邊爐,想快D,用左個手榴彈打火!咁好啦,好彩我重有把手槍!「砰砰砰砰砰砰砰砰砰砰砰砰砰!」「死火,連手槍子彈都無埋。好彩,在下乃是小李飛刀既傳人!我飛。」
  「插!啊!」最後一名士兵倒地。鬼輕輕冷笑,走下山坡,選了一枝槍……
  武器:麥格農重型狙擊槍,加裝防反光精密光點描準器!爽啊!
  他馬上跑回山坡,見新一批敵人又出現了,他開一槍「砰!啊!」後撞力把他由紅軍基地飛到藍軍基地。
  駿武小隊……他們準備去搶步行街,駿武走進步行街旗點中,拿了一個籃球,把他拋進網中,好漂亮的一球,刀仔等人馬上歡呼起來,駿武拿回籃球,一拋!「砰!」籃球不見了,全部人愕了一愕,只見駿武笑道:「你看,我是不是很厲害,連籃球也給我變走了!」「砰!」駿武倒地「副隊長!!!!!!!」暗殺仔仔拋下一個煙霧彈,然後一齊合力把駿武抬走,刀仔給他打了一支急救針,駿武馬上醒來。
  「砰!」駿武又倒地,刀仔又救他,駿武倒地,刀仔救他,駿武倒地,刀仔救他,這個動作做了一百九十五次。
  寧靜小隊……「啊,咩黎架!」寧靜往頭上一摸,摸到一枝槍管,他把那枝槍由他頭上放下,「哇!!是新型麥格農!!!」
  寧靜描準,一開槍,砰!前方的坦克碎裂!寧靜笑了笑,搖一搖頭,一副帥氣的模樣,手下馬上拍手,這時,他聽見一聲直昇機的聲音,原來是直昇機把坦克射爆的,和麥格農完全無關。
  笨佬小隊……笨佬已經搶奪了大約所有的據點,只餘下這一個!黑鷹墜落點!他命手下在門前貼上炸彈,然後退後,砰!BOMP UP!二十秒後,旗幟升完了!好耶!
  笨佬走上前,想影一幅相,BOMP UP!地雷把笨佬等人炸死,這樣戰役就此沒完沒了……

好膠

玩過星曲WEB

膠到核爆

5行個名一瞬間入左谷底

MAX罵道:「我X你XXX你個XXX你個XX你XX生XX,你X家XXX你食X騎XXX……」
  駿武不肯認輸,道:「X你XX你XXX家你XX你XXX,X你個XXXX你X你XX無XXXXX……」

原帖由 tommy7410852 於 10-8-30 05:08 PM 發表
MAX罵道:「我X你XXX你個XXX你個XX你XX生XX,你X家XXX你食X騎XXX……」
  駿武不肯認輸,道:「X你XX你XXX家你XX你XXX,X你個XXXX你X你XX無XXXXX……」

我個名都一瞬間入左谷底

每一段用唔同色會比較好D.小心分段,注意口語化.

太多xxxxx啦-,-搞到唔明你地講咩..
                                   by blake占

強戰72日後比較好看

Where's me

打咁多,你唔累嫁咩

睇第一篇時都覺得唔錯
但係第二篇就.......

忍影世界 玩過星曲WEB

原帖由 tommy7410852 於 10-8-30 05:08 PM 發表

成段野明顯想爆粗,寫小說都仲用XXX黎爆粗 有冇搞錯

我勸你無謂再寫了,雖然我的強戰72日後不是寫得很好

但是我的書也受過批評,你的書這樣叫小說嗎?你好像諷刺作者

雖然我是MKZ的玩家之一,但其實我是網上作者,改詞人和作詞人,以下是我的專業

http://forum.iklatch.com/forum.php?mod=forumdisplay&fid=854
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-22 02:52 PM , Processed in 0.037681 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存