2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 獨家爆料:《九陰真經》NPC會圍觀可嫁娶 ...
go

獨家爆料:《九陰真經》NPC會圍觀可嫁娶 [複製鏈接]

轉自新浪

作為最受玩家關注的武俠類網游之一的《九陰真經》,還未開測便吸引了無數的鐵杆玩家。《九陰真經》獨特的世界架構和功夫設定都極具創新精神,所有的玩家都非常想提前瞭解這些具體的細節。近日,《九陰真經》專案組做客新浪遊戲,為大家揭開了《九陰真經》神秘面紗的一角。

玩家遊戲經歷將變傳記

《九陰真經》提供給玩家的,是一種武俠經歷。通俗點,可以說是一個網路武俠小說,而主角就是玩家的帳號本身。每一個玩家,都由自己來書寫這本武俠小說,玩家的經歷不同,自然每本小說都是有差異的。玩家所有經歷過的事件,都會被這本武俠書記錄下來。等到日後,玩家會發現不知不覺中,自己已經創造了一本網游小說。

[url=http://i2.sinaimg.cn/gm/2010/0901/20109111443.jpg][/url]

玩家遊戲經歷將變傳記

SNS社區設計別出心裁

雖然現在很多遊戲都有離線打坐系統,但是玩家人物角色行動單一。而《九陰真經》的SNS社區設計則是別出心裁。玩家在離線之後仍可以做任務、打工,而且,這種玩家離線,但角色仍然活動的模式不會對伺服器造成負擔,完全不會影響其他玩家遊戲。據說,可能還會有一些SNS遊戲常見的小遊戲出現,但具體是什麼小遊戲就暫時不能透露了。

有AI的NPC獨樹一幟

遊戲中的最特別的設計莫過於有AI的NPC,這些NPC除了常見的行走、對話、發任務、種菜以外,還會自己圍觀事件、看到名人敬仰、看到惡人四散逃開等等。有些NPC還會在特定的條件下,給于玩家不同的互動,比如贈與秘笈、寶物等等。此外,NPC還可以被嫁娶,NPC不再是死板沉悶的“死人”,而是很有真實感的“活人”,將成為不可忽視的遊戲元素,會給玩家帶來前所未有的新鮮體驗。

[url=http://i1.sinaimg.cn/gm/2010/0901/20109111514.jpg][/url]

傳說中有AI的NPC

[url=http://i0.sinaimg.cn/gm/2010/0901/20109111540.jpg][/url]

傳說中有AI的NPC

[url=http://i1.sinaimg.cn/gm/2010/0901/20109111558.jpg][/url]

傳說中有AI的NPC

雖然這次《九陰真經》專案組給我們帶來的消息有限,但是,我們還是可以從中看到很多亮點,看到《九陰真經》很多與眾不同的地方。就讓我們一起來期待擁有會圍觀、會逃跑、會嫁人NPC的《九陰真經》吧!

已有 1 人評分威望 收起 理由
瀧震天 + 50 支持有好的文章

總評分:  威望 + 50   查看全部評分

隻game 會唔會好lag d畫面 好壯觀,,,多人得細  部機會唔會負荷唔到 問問...

原帖由 99金 於 2010-9-1 14:06 發表
《九陰真經》提供給玩家的,是一種武俠經歷。通俗點,可以說是一個網路武俠小說,而主角就是玩家的帳號本身。每一個玩家,都由自己來書寫這本武俠小說,玩家的經歷不同,自然每本小說都是有差異的。玩家所有經歷過的事件,都會被這本武俠書記錄下來。等到日後,玩家會發現不知不覺中,自己已經創造了一本網游小說。

好吸引

咩叫{等到日後,玩家會發現不知不覺中,自己已經創造了一本網游小說。}
係唔係你玩左幾年,他就你將自己經歷D野寫成一日記

會嫁人NPC <<<咁係咪娶左就係你 其他人無得再娶?
隻game係多左好多新功能 但係呢個功能有咩用??為左拎秘笈?
總覺得太做作 設計一d無厘頭ge野

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

將d風花雪月史記落黎
慢慢品嘗

原帖由 魚條仔 於 2010-9-1 19:09 發表
將d風花雪月史記落黎
慢慢品嘗

現代金瓶梅

原帖由 ~蛇仔~ 於 10-9-1 07:10 PM 發表

現代金瓶梅

時代都係明朝
點解會叫現代
睇黎整兩部先得
1部武俠1部色情 哈哈

唔知可唔可以自己寫一本天書俾其他人學呢?
自己改叫 陰陽真經 ....

原帖由 魚條仔 於 2010-9-1 19:27 發表

時代都係明朝
點解會叫現代
睇黎整兩部先得
1部武俠1部色情 哈哈

咁你係現代作就叫現代架啦~
你估你而家係明朝麼

原帖由 chris0011 於 2010-9-1 19:47 發表
唔知可唔可以自己寫一本天書俾其他人學呢?
自己改叫 陰陽真經 ....

寫番本叫三叉神經

原帖由 FOXKING 於 2010-9-1 07:03 PM 發表
會嫁人NPC  

e隻game最ge大賣點係真實武俠世界 所以d戈絕對唔係冇用或多餘ge功能 真實ge武俠世界不單只可以吸引大量玩家,又可以為rpg或武俠遊戲帶黎突破 點會太做作同無厘頭ge野呢-3-

原帖由 chris0011 於 10-9-1 06:48 PM 發表
咩叫{等到日後,玩家會發現不知不覺中,自己已經創造了一本網游小說。}
係唔係你玩左幾年,他就你將自己經歷D野寫成一日記

係呀~
好似寫自傳咁...

原帖由 FOXKING 於 10-9-1 07:03 PM 發表

會嫁人NPC <<<咁係咪娶左就係你 其他人無得再娶?
隻game係多左好多新功能 但係呢個功能有咩用??為左拎秘笈?
總覺得太做作 設計一d無厘頭ge野

你話呢- -?你老婆嫁左俾你,人地仲有冇得娶你老婆?係ge話拖去浸豬籠
呢個功能有咩用?咁你結婚生仔有咩用- -?
九陰係一個真武俠社區,高自由度就梗多野玩,多野做...

太做作?無厘頭?咁泡茶岩你...刷怪刷副本刷任務升lv升到天荒地老
呢d叫創新,高自由度

十週年勳章(賀詞)

好似好正,OFF左都仲可以自己做任打怪

原帖由 OHOHYA 於 2010-9-2 21:45 發表
好似好正,OFF左都仲可以自己做任打怪

九陰冇怪

十週年勳章(賀詞)

原帖由 99金 於 10-9-2 04:46 PM 發表

你話呢- -?你老婆嫁左俾你,人地仲有冇得娶你老婆?係ge話拖去浸豬籠
呢個功能有咩用?咁你結婚生仔有咩用- -?
九陰係一個真武俠社區,高自由度就梗多野玩,多野做...

太做作?無厘頭?咁泡茶岩你...刷怪刷 ...

講得真係好 日日打怪悶到爆.多d其他online冇既野.咁樣先會有人玩嘛.

真係很其代這個遊戲

日日上線練功
睇你地點死a_a
祝各位走火入魔

正  要拿拿聲娶番個令令npc先XD    廢事d令女俾人搶曬
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-3 06:03 PM , Processed in 0.038758 second(s), 15 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存