2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 光弓之達人~夢之回憶小說(已更新到第7章)*由於太多字我 ...
go

光弓之達人~夢之回憶小說(已更新到第7章)*由於太多字我會係115#再開始 [複製鏈接]

無論你當我白癡又好 傻又好
今次我會講下我既夢之故事

人物介紹:
@光弓之達人@
有傳系夢之最無運個個 沖光弓+5 +埋都爆13次 簡直可以放上歷史

@~sky3~@
光弓之達人個朋友,有埋電話,不時打2人死地升 因光弓達人被爆ac而無再見面

天使高達edsion
光弓之達人個哥哥,友善,有❤,系個好人!

炒米餅
達人既好朋友 不時打下四轉 水團

俏皮劍俠小紅帽
達人的哥哥的老婆!

第一章-達人的開始

在某個年期,poon仔翻到學校 個個都討論緊夢之歷險,佢地話:喂,個廣告好吸引下 不如玩下咯?
我聽到即刻回家down左1個鐘,之後就開始玩啦!
當時好迷茫 改咩名好呢! 我平時玩開太鼓 我立起 然後決定叫
[fly]@光弓之達人@[/fly]
然後入到去 見到好多玩家! 當時仲系1lv既我 就跟住d任務打啊打(下扣1000字)
去到20lv個陣 我懷疑左陣 我當時覺得玩咒5錯wo! 有得回技 當我打算按下去的時候。。
突然我阿媽入黎 我馬上按了其中一個 當我再登入的時候 我已經是弓手了....
我迷茫得想死- - 不過最後發現原來弓手又高攻 打怪又勁 那下多謝阿媽了

預告:第二章-認識朋友

第二章-認識朋友

話錦快就打怪打任升到36(途中不說了 )
當然就要打2轉!當我入去個時空 我發現原來我之前儲埋既藥水都成幾set
所以最後當然成功破解! 我馬上入到水團 不斷見到好多小學雞系到+++
不過我是不同的 我說了:加加加! 所有人無奈左 佢地話:x你x母做咩錦特別 當時我好驚 因為小學雞好強大
此時炒米餅馬上+左我然後開團  當然系因為佢覺得我好慘所以先加到 不過我又一次都未死過:em012:  所以打左好多次 終於升到20job

此時我就認識左炒米餅呢個好朋友了._.

當時我地都要打3轉了 我地合力打 點打? 我比風眼佢 佢比回流火神我 所以也輕鬆破關了(當然我又開冰之nostale)~

打完發現 原來我差1job先用到 sh_t

不過因為我覺得我個名叫光弓達人 點可以無光弓!所以我就買點放卡盒收左張

而有個好心人突然出現了

下期預告-速升

上期預告:危急關頭比米餅救左 從此做左朋友!

第三章-速升

經過我買左張光弓 想快d用啦 突然見到有個叫@~sky3~@既小學生講:(歡迎入我地族打死地~) 我地討論左好耐 佢終於肯帶我~
所以我就非常快錦升上55job 開始我@光弓之達人@既光弓生活 當然我因為多謝sky仔而
入左佢族打死地 一直維持到2個月到 我都已經沖上去63lv了! 系時候出動我既必殺
神秘+7 C弓!  因為呢把野既威力 我光弓+0 錯點曬都可以打到8k 哇正到嘔
所以開始左我地既三死啦  (第二個5記得名啦:em012: )

第4話-不打不相識

話說打死地都打左好耐 升到70錦上下啦  我就入左一個叫*時空競技場*既物體 發現好多80上既人講:消! 當然我問其他人消系咩黎 佢地話:關你x事 咩我x你老x! 悲哀..點會有D錦既人

當然我無理 慢慢打下D新手 結果挑引左某個假身 佢話:單挑啊垃圾 打我做咩啊! 呢個時刻我突然想起個人同我講:消=關你x事  咩我x你老x! 結果我同佢講消 佢問我知5知咩系消 之後佢好努力講解比我聽(下扣9000字)

結果我地就做左朋友!佢就系*天使高達edsion*

好在姐 人地勁族黎架

第五章-認識家人

喂,哥哥我無錢啦,借d黎啦,我要上光弓+5啊!!

下!!我都5夠錢啦,最近借曬比老婆大人!!

咩你有老婆架...?(笑聲)

你唔知咩,我老婆大人個名叫!!!!!!!!!!!

《俏皮劍俠小紅帽 》

頓時發呆了............................................

幾天后~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

俏皮劍俠小紅帽

好悶,行下街先-3-

喂喂!個邊個妹妹仔!

(搞錯- - 叫我妹妹仔!)

當我見到佢個名,我突然記起佢哥哥個老婆。。

可5可以同我一齊打B石啊,見你好像好悶的樣子v_v''

好啊!

從此之後 我地既感情好左好多     然而她發現我就是老公的妹妹.. 大家感情就變得比之前好多了\(^o^)/~

第6章-危機來臨

對不起 幾個月沒寫xd -->離題 (被飛)

自從認識左媽咪~有困難都幫我手!有1次,我見到有人系條街到講外掛同網址
我就好不小心錦入左去 好不小心錦download左
結果....................
..............
............
......(= =你在玩野嗎?)

結果當然我的小號被爆了!

還好只用小號測試下可不可以用!

媽咪跟我說 不能信呢d kai子先玩既偷帳外掛!
媽咪仲幫我申請返 個細號有返

突然 有2個不良青年過黎同我媽咪講

喂,妹妹仔 你好令女wow 同我一齊食飯ㄚ

他們都90上 而媽咪只有80多 我只有70多- -

恐怕不能走了!怎辦?!  危機很快就會爆發了

第7章-老公的偉大

光:點算啊媽咪?我地唔多夠打T_T
媽:唯有頂住上啦
經過100年苦鬥 雙方都非常疲累
對方:好累...不過我地仲有力殺曬你地....
光+媽:唔好啊!!!
突然之間 老豆出左黎一野車左個風車出黎 所有人都死曬 仲因為無100$復活彈曬去1村:em012:
爸:沒事吧?我來救你們了!!!
媽+光:多謝你啊>< 好在你黎救我地炸!!!
然後我地就一家人回家食飯啦~

~To BE CONTINUE~
下章預告:一家人的仇敵
記得棒場
請按↓ 或比下good

已有 1 人評分Good 收起 理由
一健正野 + 1 點解冇靚仔恨魂架!

總評分:  Good + 1   查看全部評分

頭香呀
elsonpoon + 1 比你米煩

原帖由 marcomak0910 於 10-9-1 22:57 發表
頭香呀

聽日先 無曬good

加唔到 準備緊大投資
elsonpoon + 1 投資~~

簽名被屏蔽

原帖由 ckahonam 於 10-9-1 11:20 PM 發表
其實...我沖+7 失敗左19次 第20次先成功 佢真係最黑?

膠夠未呀,丫藍

回復 4# -速首- 的帖子

速首炒股

簽名被屏蔽

Bug位(?)
有廣告果陣我記得好似未有五轉...
定岩岩出
點解你知道未玩過又樣野叫光弓咁神奇

簽名被屏蔽

同ser路過

達人 SKY阿HIHI 你玩翻拉 =.= 最多帶你

十週年勳章(賀詞)

原帖由 bbtcy1965 於 10-9-2 01:33 PM 發表
達人 SKY阿HIHI 你玩翻拉 =.= 最多帶你

囧你 你出場wor

a_a 我出場就 比gd我

原帖由 御宅廢物 於 10-9-2 00:14 發表
Bug位(?)
有廣告果陣我記得好似未有五轉...
定岩岩出
點解你知道未玩過又樣野叫光弓咁神奇

我fd有玩 佢話光弓好勁 錦我米改

回復 9# 御宅廢物 的帖子

佢預計到除左水弓.暗弓.火弓之外.仲有1種屬性

達人 我好掛住你   
玩翻 call我

原帖由 bbtcy1965 於 10-9-2 18:40 發表
達人 我好掛住你   
玩翻 call我

你肯帶下我咪玩

e篇小說好大空間 改善

十週年勳章(賀詞)

加油 支持!
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-27 05:58 AM , Processed in 0.057545 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存