2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 彩虹汽泡Online [好文章] 這遊戲還要改善什麼?
go

[分享] [好文章] 這遊戲還要改善什麼? [複製鏈接]

十週年勳章(截圖) Alta活動勳章

其實大家都有唔同的意見讓我先講我的意見吧~~

第一 升等問題
現在木猴團雖然是最好最快捷我升級地方, 但由於玩家又埋怨升等太悶, 所以官方就提出修改戰鬥經驗值獲取規則:玩家若與低於自身5級的怪物戰鬥,經驗值會逐步遞減,與低於約20級的怪物戰鬥,經驗值將趨近於無。(使用經驗值娃娃亦受影響) 在這情況下, 令到很多高等的人升等更難了
台灣人又不停埋怨沒地方升了, 我只可以說台灣人自打咀巴
最好的方法就是取消這個功能
新增更多不同的獎品換領在重複任務, 例如打到一轉可以有特定聲望, 換領有用的獎品(有機率抽殘章,殘頁)去吸引更多玩家去做任務升等,木猴團方面又可以保留,又可以帶動更多玩家去做重複任務;
第二 任務問題
改正每日挑戰任務難道,真的不明白這任務有何用...要差不多幾百任品才可以完成這任務,請問下點樣一日可以做到這的任務...這只會令更多人忽略而沒有人去解這任務
建議這任務難道下降,例如20-50個...上限... 根本一日都沒可能打到300個任品了啦所以這要改一改了

每日任務聲望 大大提高
為什麼美娜城,金銀城的聲望可以一日差不多1000, 而彩虹城的就只有幾十-幾百... 我是由4月21日第一日開始玩 到現在的彩虹城的聲望才11000多小小..狼和自救會的聲望更加小之有小真的希望可以提高更多,而且可以有更多東西可以購買,例如小禮物(抽東西),更多的時裝卡,更多不同的綠藍裝備,最好的是取消所有ai卡 =.=都唔明白為何會賣ai卡, 彩虹城不是有一個免費送ai卡的人了嗎, 為何不取消它更改其他更好更實用的東西買嗎?
例如收益鐘,殘卷,修裝鎚......

第三 可因星星相差問題
現在物價大升, 物流商人的東西購入價大福增加...只會令新手不能玩..商店藥水又貴...
星星己經不算多了,可因對於新手黎講真係難有,
最好建議就是
可以新增 每一場打怪都有星星 例如10-100星星不等, 又可以增加一個可因打怪隨時汁的活動, 可以在 一個特定時間打怪隨機得到可因(不是兌換卷) 這就可以吸引更多新手玩這遊戲,又可以不用再局限兌換卷 要用星星換可因問題... 令星星大福下降
有了每場星星和可因後 令新手修裝買裝更加方便. 如果一直再增價... 只會令更多玩家星星更小更小...這樣連入去玩小遊戲的星星都沒有了..真不知道到時再會不會有人玩呢

第四 競技場吸引力不大
雖然現在有競技場打怪活動 日日都可以打下去拿分 去換殘頁
這真的好好, 但吸引力真的不大... 為何一定要打100場才可以完場-.-...而且競技場的分真的不大
建議競技場可以分開等級進行例如50等怪 或100等怪共50場 打完50場可以拿更多競技場分+多一個小禮盒去抽
這樣可以吸引更多玩家去競技場呢
再新增一個競技場隨機和其他人pk賽打勝一場有分 這樣可以不用浪費哪麼多可因星星去買mp水-_-都可以拿到競技場分呢...

第五 家族作用不大

家族系統調整:
家族人數上限增加
修改家族提升條件
任一成員完成任務就+1威望,1人1天最多可+10威望。以滿40人的1級家族為例,1天最多可以+400威望。
完成單項家族任務,獎勵的家族愛心與個人愛心增加。
家族任務調整
每個家族成員完成1次即算成功1次,即可領取家族獎勵。
調整開啟家族任務所需的家族星星數。
完成家族任務後,新增報酬:家族星星。
家族任務內容修改,保留「地圖勝場」、「共累積物品數量」。
每日家族任務完成獲取的家族愛心累積達到10000以上,族長與副族長可領取可因兌換券獎勵。
睇完台灣的更新
這更新都算是好好了 如果可以再加上玩家完成家族任務可以拿到星星和可因獎勵 這樣更可以吸引更多人打家族任務
再加上可以新增更多任務...以確保等級不會太大差異而沒有經驗值..
可以新增家族任務分不同地方 族員可以清楚有什麼家族任務和在哪裡做
高lv的玩家可以去金銀山解家族任務, 低lv的玩家可以解其他任務, 最好就是可以給一個介面比族員選擇任務...
不用族長開又要浪費星星... 真的 要改一改..
暫時講到甘多....
希望大家可以再建議其他方法去改善一下這遊戲的平衡

都是為了這很好玩的回合制的遊戲不要浪費這大好機會哦
推推推推=3=

強烈改9技勁D.
我係戰士.招龍閃可以仲廢過真空閃=.=
提外話(改傻B唔好咁傻)

石魔阿石魔...............超強阿@@

尖石:....我打十字....勁呢

石魔:我乃9階之神...石魔大人...你老幾阿!!!我打米字形..9格阿..細路!!!

尖石:我乃6階王子....主人放我打人打7百幾!!!..空地都點得tim..你呢

石魔:....我係石魔喎...我都係打得7百幾#$%#@...我係被人設計左8年....調整左6年ge 9階技...你你你.......

煉火:....你地兩個傻仔...死開啦...我細佬火球都勁過你地

多金:....haha...煉火大哥...好彩我正係屎過你je...

武神:..石魔大哥...我明白你心情....唉...你亦都會明白d人要魔炸都唔要我

石魔+武神:兄弟....(抱著哭了.....

火神:....好彩我仲未出場je....老大老大...拜託令我勁d....我唔想連我個徒弟煉火都不如阿...求求你!!!

煉火:如今彩虹....唯我獨大....一排燒死你!!!!!

如果石魔 係人物16xx攻既情況下唔加攻 秒到木猴 咁咪一條友煉火>石魔 完場!?

咁你地會唔會嘈?

原帖由 ULTRAMAN1 於 10-9-4 07:13 AM 發表
如果石魔 係人物16xx攻既情況下唔加攻 秒到木猴 咁咪一條友煉火>石魔 完場!?

咁你地會唔會嘈?

石魔點唔到空格呀
仲有準備時間,點一rd秒

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

其實我真系都幾認同毫b講既野,
吾夠我篇詳細,因為我都吾識表達簡單既意思出黎!
你都已經講哂了`依個讚抵比你既xD`

原帖由 ULTRAMAN1 於 10-9-4 07:13 AM 發表

咁你地會唔會嘈?

你醒啦.....我2500攻....石魔只係打3500左右....重點...等待2回合...

又點樣煉火石魔完場?....你邊到鄉下~~~

回復 7# 奧羽乂殺破狼 的帖子

佢意思係例如石魔改到咁勁你地會唔會日嘈佢姐-,-

佢根本就博插啦....如果改勁......如果如果.......講d咁ge野....根本係係人地傷心上灑鹽!!!!!

回復 9# 奧羽乂殺破狼 的帖子

做窮人真好-___-"無錢合= =你地起碼都有得試過下癮-3-

所以現在殘章-_-的價己經急劇上升=.=
由200可因升到現在差不多700可因=.=

而家只係抱住早學早享受....遲學就..............

原帖由 ULTRAMAN1 於 10-9-4 01:30 PM 發表
而家只係抱住早學早享受....遲學就..............

早買早享受,遲買貴幾舊..
(7-8階.
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 01:53 AM , Processed in 0.036442 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存