2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 CS Online CS Online 影片貼圖區 招募演員!! cso電影Battle of the universe 前傳(14/1已 ...
go

招募演員!! cso電影Battle of the universe 前傳(14/1已更新) [複製鏈接]

cso 大電影      
宇宙之爭  Battle of the universe  (前傳)  (共6p)

大量招募演出人員~    大量招募有拍電影經驗既人做拍攝個個位...(有拍過cso片既都得...不過最少要拍過1條片)

條件簡單:       (本群守則嚴謹...諗清楚先好入...廢事入左冇幾耐就比人踢啦...)
.只需有演出/拍片經驗既人(一次也可)
.必須超級合作
.必須要有msn
.學業程度必須為中一級學生或以上(如果想問我小學得唔得既話,唔洗講...唔得)

.加入M群既話就一定要入埋 軍團...否則編你入演出名單...靜係會編入 義務演出...(入團唔入M群都係),做義務的守則都係一樣的,所以唔守的話都會好慘
.加入後必須馬上開啟M群控制版面(要load下既...)

軍團: StarCity乂拍片區
M群: group200559@xiaoi.com
**如要打問題答...
**問題答案為:::
---  戰爭  ---

M群總管: AlanSkywalker
M群副管: 乂射手斯乂

**加入後3天內請更改自己的名稱,更改名稱必須為 自己o係cso 入面的名稱,否則馬上被踢出M群
(如果想問點解既話,因為拍片之前導演同編劇要記低演出既演員既名)
更改方法::
.係msn到增加group200559@xiaoi.com
.開M群既聊天視窗
.禁震動>接受
.設置>個人名片
.昵稱(自己改)     例: 我cso名叫 AlanSkywalker > 改AlanSkywalker ,,, 就係咁簡單

***加入後必須馬上開啟M群控制版面,首頁到有條Link的,個條Link就係所有有關M群/軍團的所有公告及劇本之類...***

故事的背景及第一集既內容::
帝國的統一已經持續了4年,但在4年後,出現了革命組織---「叛軍」,兩軍交戰的年數比起帝國的統一多得很,持續了6年,當中,叛軍獲勝的次數只有12場。
在叛軍迫近滅亡時,一眾偵測員發現宇宙的邊緣一27個星球不但尚未被帝國攻佔,而且也是一群重視和平的居民,他們與叛軍結盟,共抗帝國。
但是,本電影的主角並不是叛軍的任何一個人,而是由地球的一位軍人當主角,當然,有男主角也必定會有女主角。

以下係 本電影條Link::: (序章名係星際大亂戰,所以係有d唔同)
序章:::::::  (序章拍得唔好...唔好見怪)

預告:::::::

part1:::::

part2:::::

part3:::::
預定於1月30日正式開拍!! 敬請期待。

位置及角色 分配如下::: (空左姐係暫時冇人做,所有主演角色都會分為 主同後備)        (所有角色由邊個做...都於M群/軍團 既 Blog 到 公佈)      

導演  =  AlanSkywalker
副導演(1-2) = Krauser魔王  、快速射擊手 / 乂射手斯乂 (負責:於遊戲內指揮,必須要有好高既領導能力...高過導演...打字快)
拍攝(1-3)
=  __________ 、AlanSkywalker、Krauser魔王   (負責以唔同角度拍攝,拍哂成集之後張所有片sd比導演或編製搞 ; 請用fraps黎拍)         

叛軍:
Oreken    (Leacho的師傅、叛軍、戰略天才)
Leacho    (地球的軍人、大白痴、叛軍、但只要處身於困境的時候,智力/戰鬥力驚人)
Geadna  (Leacho的愛人、精通作戰策略、叛軍)               (必須要有安娜)
Katoli      (叛軍的首領、迷一樣的人)

帝國:
Maidi    (帝國軍的總頭指揮官、善良、忠心於帝國、與Oreken是同一個星球的人)
Boliech (帝國的國王、自稱宇宙的統治者)
Merrik  (帝國的軍師、與Boliech原是好朋友,後來聽知Boliech當了一個有名的人,於是就由朋友變成上司與部下的關係)

其他:
Rex.Draboon      (中央銀河系的首相,負責管理整個銀河系)
Redeye.Taa       (M1K宙域的總治者,也是全宇宙中被稱為武器專家的人,與叛軍是同盟) (必須要有柯林)
Ornfree.Kin         (太陽系S030的統治者,中立,中央銀河的守護神之一)
Nuna.Satine       (月亮系S030的統治者,中立,中央銀河的守護神之一)                        (必須耍有伊琳娜)
Lonil.Kamino       (PR41宙域的統治者,擁用強大的活死生物軍團的大人物,是帝國旗下的同盟軍團)        (必須耍有卡爾)
Ono.Potam (已死)  (參議員之一,WER宙域的統治者)
Lolo.Rodia          (參議員之一,迷一樣的人)                        (必須要有崔智云)

(( 注: 就算係普通角色都好,我都會當係好重要既角色 ; 可以做2個普通角色 ))

護士長a-b    (必須要有 麻生亞子或冷雨煙的角色)
叛兵守衛a/b
帝兵守衛a/b

叛兵隊長
叛兵a-e

帝兵隊長
帝兵a-e

拍攝時間::: (唔定時既...我會係拍之前個3日留言比你地...如果我當日唔可以出席既話...一切就交比副管理...黎為你地安排彩排)
.星期日11:00-14:00
.星期五17:00-19:00
.星期六11:00-16:00
拍攝地點::: (密碼我會係M群到講...係私團密碼黎~~~ 我有時會較公用密碼...公用密碼為:fxck)
.ser5
.ser9
.ser11
場名為: SC乂拍片區.拍電影中...

((( 想成為拍攝演出既一份子,請留下msn 及 cso既名,同埋想做咩角色)))

***禁一下,加快電影的進度***

已有 3 人評分Good 收起 理由
雪子秀 + 2 期待一下。
benno2007 + 1 快Q啲po part2,,凸凸凸
heilong913 + 1 加油努力,繼續支持你A_A

總評分:  Good + 4   查看全部評分

我想知大約平時幾多點拍?
朝早?夜晚?定午間?

唔小心打多左一次= =

原帖由 fwk2551 於 10-7-30 01:16 PM 發表
我想知大約平時幾多點拍?
朝早?夜晚?定午間?

唔定...不過正常都可能會係 午間...
如果你地可以開通霄既話...
半夜1點半拍都得...

原帖由 alanzzz 於 10-7-30 01:37 PM 發表

唔定...不過正常都可能會係 午間...
如果你地可以開通霄既話...
半夜1點半拍都得...

以為可以幫手拍= =
點知時間唔岩
如果朝早拍就好啦

原帖由 fwk2551 於 10-7-30 01:43 PM 發表

以為可以幫手拍= =
點知時間唔岩
如果朝早拍就好啦

朝早都得嫁...
不過只係我有時要出街姐...
你係想拍既話你可以入定先嫁...

如果P1拍得好成功既話...P1功勞最大個d人我會喺P2到比佢做主演...
(P2一共有6主演,,,P1-3既劇本都已經搞店哂...)

十週年勳章(賀詞)

原帖由 alanzzz 於 10-7-30 02:54 PM 發表

朝早都得嫁...

如果P1拍得好成功既話...P1功勞最大個d人我會喺P2到比佢做主演...

如果準備好曬的話
我會參+的,不過最好夠人果時講好時間
我參加的我要副導演

係開始拍前教你D野
我見你拍序果時
有人玩噴7,,拍片禁忌之一
建議攝影師係控制台(禁[~]會出現)果到打呢個碼下去mp_decals 0
打左之後會見唔到所有噴7同彈孔
咁條片就唔會太花
同時,大家都可以用彈孔來指示位置
因為拍攝者見唔到彈孔,所以做出來的片更完美
同埋拍片者+攝影師係唔需要跑的劇情下請禁住Shift來行
唔係會一時快一時慢,拍到出來膠膠下

如果準備好曬的話
我參加的我要副導演

係開始拍前教你D野
我見你拍序果時
建議攝影師係控制台(禁[~]會出現)果到打呢個碼下去mp_decals 0
打左之後會見唔到所有噴7同彈孔
咁條片就唔會太花
同時,太家都可以用彈孔來指示位置
因為拍攝者見唔到彈孔,所以做出來的片更完美
同埋拍片者+攝影師係唔需要跑的劇情下請禁住Shift來行
唔係會一時快一時慢,拍到出來膠膠下
太家=.=? 太監=.=?

十週年勳章(賀詞)

我又參加
幾時都得

十週年勳章(賀詞)

原帖由 狙擊手01 於 10-7-30 04:55 PM 發表
如果準備好曬的話
我參加的我要副導演

係開始拍前教你D野
我見你拍序果時
打左 ...

打錯字姐/_\
捉字捉到咁- -"

原帖由 okpkandfk 於 10-7-30 04:48 PM 發表

如果準備好曬的話
我參加的我要副導演

係開始拍前教你D野
我見你拍序果時
打 ...

所以我咪話 序章拍得唔好lor= =

原帖由 lamto123 於 10-7-30 05:01 PM 發表
我又參加
幾時都得

加M群...
group200559@xiaoi.com

加左之後請轉名...

十週年勳章(賀詞)

原帖由 alanzzz 於 10-7-30 05:07 PM 發表

所以我咪話 序章拍得唔好lor= =

下次拍果時記得打個碼落去
打完由佢地慢慢噴都得
噴到周街係你都見唔到+

原帖由 okpkandfk 於 10-7-30 05:10 PM 發表

下次拍果時記得打個碼落去
打完由佢地慢慢噴都得
噴到周街係你都見唔到+

較過啦...
噴漆個到之前已經消左...
靜係開C體...

原帖由 alanzzz 於 10-7-30 02:54 PM 發表

朝早都得嫁...

Maidi係唔係一定要女角?
如果係,我做拍攝
如果唔係,我做Maidi

十週年勳章(賀詞)

我驚好似小學雞拍片果陣殺人,狂開咪嘈

原帖由 fwk2551 於 10-7-30 06:00 PM 發表

Maidi係唔係一定要女角?
如果係,我做拍攝
如果唔係,我做Maidi

Maidi係帝國入面最忠心既戰將...
佢既角色係最重要既...
因為故事內容入面...
第5集Maidi 係救左一個 叛兵...
所以都幾重要下...
Maidi係男黎既...

仲有...
唔該留msn...= = 或者自己加M群...

點加M群??
係唔係系MSN到加就得??
我留MSN~
fwk6721@yahoo.com.hk
無敵垃圾槍手

原帖由 fwk2551 於 10-7-31 09:26 AM 發表
點加M群??
係唔係系MSN到加就得??
我留MSN~
fwk6721@yahoo.com.hk
無敵垃圾槍手

係......
.......
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 05:17 PM , Processed in 0.046745 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存