2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 高達街機系列 L,黑色果部細機用實彈既連技問題 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

L,黑色果部細機用實彈既連技問題 [複製鏈接]

我唔知佢叫乜名=.="
我想知佢n格同橫格係唔係一定要人地高過佢先連到嫁=o=?

唔明你講邊部

超,細機有幾多部黑色又用實彈無玩n年都記得啦一定係黑達加L火箭裝備,印象中要最速前sc連=_=綀黎都無咩用...有幾可用得到...劍西5下前出現機會都低啦...細機入到人先算

果部270戰力唔算標青囉... 平時係用前格連speed架喎
想用橫格駁?? 學上面講劍西前格5hit都難  想跟片專登練呢招... 不如算數把啦
禁斷5hit橫格/補槍 就學得過(唔痛既)
青蛙 m1 綠爪 巴比 另外兩部270豆機  呢幾部270都好有潛力
"尤其"巴比只要操作得宜 絕對有接近中機既戰力
呢部火箭炮比較功能齊全   但要真係玩[270]搭火箭炮 係靠右邊果部更好用

唔好睇少280同270既差距  280真係勁好多
基本上270點勁都好 勁完都要拉 280反而就唔洗咁拉  (或者龜啦)
除非用270有意唔搭590搭450

原帖由 MJ88 於 10-9-9 05:20 PM 發表
果部270戰力唔算標青囉... 平時係用前格連speed架喎
想用橫格駁?? 學上面講劍西前格5hit都難  想跟片專登練呢招... 不如算數把啦
禁斷5hit橫格/補槍 就學得過(唔痛既)
青蛙 m1 綠爪 巴比 另外兩部270豆機  呢幾部 ...

請問巴比係邊一部?

回復 5# lunch123 的帖子

得2部270係有ma形態 除青蛙之外
另有部機完全冇格鬥 得槍就係巴比(超強機動+強悍火力 )
---
我所理解既270大多係用特定功能 或者性能(原版無任何裝備達加,飛行人型達力)去補位
比較似補位執雞 然後龜多  長期行行企企處於觀戰狀態
例如有部專用黎狙擊  自己bc 懸空狀態 2連槍---黃1部  大機+自己1槍---黃1部
可以靈活離開崗位/有自由意志去補位 開格開槍果啲 真係唔多 (例如m1 綠爪 就可以咁,
咩住兩枝長程炮整體都唔差,但a槍麻麻 ; 青蛙狂開炮除必須回避就好少停手 ; 黑達加自救補中冇問題 乜都有 可以用穩定黎形容)

要強調270同280真係好唔同 2者搭590都係唔多seed  ; 大家都需要風險管理
但280 eg肥蟹 白村 武士 "強化版"飛行達加 呢啲企出黎有晒台型
衝出去緊密補位有得打 唔會咁易死 270就較勉強 一落後很難再次翻盤
除非好有吉士 做到極高風險既策略(270兩部加埋唔夠900~1000血)
對方如有心做低細機  簡單地爆power就得  瞬間搶你270 滿血變左冇大半血冇仇報

咁多騎呢機比你揀  有依部果部唔揀 要揀正呢1部  
咁一定係睇中左某部有1,2個特定功能
出於不斷累積經驗而出黎既準確判斷 加上又有能力有策略地實踐呢啲功能
否則除左拎出黎玩野之外,270對未完全上晒手既玩家實在唔掂好過掂
用出黎效果唔鮮明 只會行行企企挨格  倒不如用280衝出去開片
;配低cost機 風險低左   但反而多左seed量既策略+管理 但唔識用都係...

其實我只係想知道係唔係一定要低過敵人先出到姐

原來果部野叫巴比=.=
幾正@_@"綠槍博草b炮

回復 7# 兔小砂 的帖子

當你真係用呢招你就會後悔

點解呀=口=?
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-2 12:03 PM , Processed in 0.033305 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存