2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 風色英雄傳 14/9 更新檔 及封測內容 及開放時間
go

14/9 更新檔 及封測內容 及開放時間 [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

更新檔 : http://rfd2.gameflier.com/DL2/lov/0100_0105.rar

3、伺服器預計開放時間表如下:

活動         開機時間         關機時間
9/14 (二)         18:00         22:00
9/15 (三)         18:00         22:00
9/16 (四)         18:00         22:00
9/17 (五)         18:00         24:00
9/18 (六)         10:00         24:00
9/19 (日)         00:00         24:00
9/20 (一)         18:00         24:00
9/21 (二)         18:00         24:00
9/22 (三)         00:00         12:00

4、封測內容說明

※ 職業等級上限50。

※ 鬥姿等級上限40。

※ 英雄羈絆任務:開放【朵莉絲、庫洛姆、希洛依、賽菈菲妮】四大英雄。

※ 開放四大主城【港都.納米西斯、聖亞里昂、約娜、魯娜】。

※ 開放原野地圖【南風丘陵、船之墓場、聖亞里昂平原、艾克菲爾沙漠、噬人沙海】。

※ 戰靈系統:玩家15級之後可以召喚第二隻戰靈,戰靈30級可進行第一次轉職。

※ 公會系統:開放公會申請,公會等級上限10級。

※ 強化系統:開放裝備強化,玩家可按下ALT+R開啟強化介面。

※ 坐騎進化:玩家可餵食進化飼料,坐騎4、8階可施放戰鬥技能。

※ 社群系統:開放好友、組隊、頻道…等互動系統。

※ 擺攤系統:玩家可開啟背包,按下擺攤按鈕即可進行擺攤。

※ 符文系統:玩家擊敗首領以上怪物,將有機會獲得符文石,打開符文烙印(R)介面,排列成對的組合,就可以發動符文之力。

※ 聖戰錄系統:記錄你在遊戲中的各項事蹟。

※ 神界陣營戰爭10V10(等級到達20級,可前往聖亞里昂與【神界戰爭指引者】對話)

※ 開放首領副本【討伐血紅惡毒蜂、巨大水麟討伐戰、禁衛將軍犬來襲】。

※ 開放BOSS副本【噬人沙海-沙海巨獸】。

※ 開放一般副本【菜頭收成時、南風丘陵A區、船之墓場入口、聖亞里昂平原A區、戰鬥訓練!!、機械化的沙漠】

5、豐富的活動,等您體驗!

真好唔明點解封測時間會係分時段制

唔可以24小時不停咁封測咩,

24小時不停咁封測仲好過分時段制啦

因為24小時不停咁封測既話佢既測試完整性都會高一D

玩過星曲WEB 忍影世界

24小時會爆肝

重有,唔好意思,我早過你貼左上黎啦

可能新斷線都係駁俾人凸果d

我覺得一日封測咁少時間 真係好L     KAI

玩過星曲WEB 忍影世界

玩開都知呢個代理啦,不嬲係咁,只係你唔慣姐

玩過星曲WEB

封測目的係為左修正遊戲- -..

搵到有唔正常就要搞下~((唔洗時間!?

如果24小時..就要成日停機((玩家唔會嘈- -!?

PS..9~6點大約係正常番工時間-_-..((D技術人員番工-.-...
((所以D封測時段係6~12點  個人覺得

十週年勳章(賀詞)

封測目的就是測試遊戲
開24小時 佢只可以不停停機 咁樣你玩都玩得冇癮啦

原帖由 星亂 於 2010-9-14 17:53 發表
封測目的就是測試遊戲
開24小時 佢只可以不停停機 咁樣你玩都玩得冇癮啦

原帖由 svmj2 於 2010-9-14 17:45 發表
封測目的係為左修正遊戲- -..
搵到有唔正常就要搞下~((唔洗時間!?
如果24小時..就要成日停機((玩家唔會嘈- -!?
PS..9~6點大約係正常番工時間-_-..((D技術人員番工-.-...
((所以D封測時段係6~12點  個人覺得 ...

如果封測係24小時既話係唔需要日日停機,只係一邊做紀錄一邊測試而已

當封測完結後佢地就憑個d紀錄一一修正及修改,咁樣既測試出黎效果就會提高測試完整性,

遇到遊戲漏洞、ser漏洞...等等都會少一點,如果係分時段既話佢既完整性就唔會好高

萬一到左公測可能出現封測期間未出現過既漏洞、bug...等都未定

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 10:25 AM , Processed in 0.031919 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存