2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero FEZ [GM] ,重視就入黎望下啦。給X橙的建議。 ...
樓主: CDXY
go

[新聞] FEZ [GM] ,重視就入黎望下啦。給X橙的建議。 [複製鏈接]

原帖由 kawah1111 於 10-9-17 08:23 PM 發表
唔EDIT另加

其實唔係話緊你個POST全部有問題
你再留意番我講既說話或搵下我出過既POST,
我唔會開我上文講果D POST
但係,問題係,好似我回你依條THREAD咁
我都係會見到覺得唔岩既野,而出聲

就正如2KF FEZ版既 ...

冇錯=]買野係要比錢....
但係....我舉個例..
你睇中左個原價2000蚊既(係其他國家一樣)
好你去比錢買喇.....而加只需要500蚊..但係
佢叫你抽得中先有...抽中唔中就得個吉=]
咁你比左5000蚊都抽唔既你=]會有咩心情呢???

當然我唔排除你500蚊就抽得中啦=]
當然你又可以話 冇人叫你抽嫁... 所以就舉例當你好鐘意個袋a_a

真係改下就好啦

十週年勳章(賀詞)

原帖由 胡迪 於 10-9-17 08:49 PM 發表

冇錯=]買野係要比錢....
但係....我舉個例..
你睇中左個原價2000蚊既(係其他國家一樣)
好你去比錢買喇.....而加只需要500蚊..但係
佢叫你抽得中先有...抽中唔中就得個吉=]
咁你比左5000蚊都抽唔既你=]會有咩 ...

所以!唔好抽,買
做水魚係最好
你自己都有個BUGDET係度,可能係500蚊GASH自己去抽
你咪睇下有冇人放囉,MMO文化其一吧

我承認我也做過其中的水魚!

原帖由 kawah1111 於 10-9-17 08:52 PM 發表

所以!唔好抽,買
做水魚係最好
你自己都有個BUGDET係度,可能係500蚊GASH自己去抽

所以開post d 人都係水魚.....就唔好再踩佢地=[....佢地好慘嫁喇...
利益申報:我都係水魚

玩game都係想自己開心姐~
我明白樓主你真係好想fez有改進+_+
所以我黎幫你推推post a_a~

爛橙:你幻想夠未??

原帖由 kawah1111 於 10-9-17 08:52 PM 發表

所以!唔好抽,買
做水魚係最好

你又要過半年出番裝,又要控制番D裝唔好重複出
回應:kawah1111
首先 過半年之後可以再出本來就係佢自己曾經訂出黎既規則!!
你留意下佢有試過有活動寫話 半年內唔會用任何形式再次推出該套套裝!!
其次 我無提出過既一點 "唔可以重複再出" 。
就算唔好重複推出 , 亦只會係短時間內唔好再用任何形式出售。
過半年 或者 半年以上時間再重新推出。
可能到時候大家都已經換左第2套裝備。
亦可以刺激有該裝備玩家買新出既裝備。
你叫人無錢就好似出街買野咁要window shopping算 。
但係好簡單一樣野。 FEZ玩家消費力。
有幾多個係願意一個月付出超過$500去消費。
有幾多個係有能力每個月付出超過$500去FEZ遊戲上面。
FEZ又有幾多樣野係玩家心目中係值回票價既消費品?

當 大部份既人認為  物品價值 < 該付出既金錢 。
咁你因為 衡量過, 你想購買既意慾就會降低。 你多左考慮既因素。
自然 果一筆金錢就會消費左係其他地方。 然後橙子公司都賺唔到。
當1個人係咁 , 2個人係咁, 第3個都係咁。
咁好明顯 售價的的確確有問題。  
但只要你試下降低售價,作多方面調整,增加買家信心。
我相信有唔少玩家都 相對較容易 決定 是否付出一定額金錢賺買遊戲內的產品。
眼見FEZ而家已經愈黎愈少人玩 , 新手亦都買少見少。
已經證明 , 有D因素係度影響緊FEZ既人氣。

以下亦係其中幾個原因。
- 玩家消費力不足。
- 玩家有消費力但認為該物並非物超所值 , 最後決定不消費。
- 玩家只有一定消費力所以負擔不起 , 最後決定不消費。

最起碼我成日睇到有人嘈係 "有錢想洗落FEZ到但覺得唔抵所以又唔洗"
結論就係佢平D , 成日更新, d玩家覺得抵又或者合理, 自然就多左人消費啦。
生意做得好自不然就成日有收入啦。
洗乜搞到而家咁 人去樓半空 , 最後要好似好慘淡收場先??

十週年勳章(賀詞)

原帖由 CDXY 於 10-9-17 09:57 PM 發表

你留意下佢有試過有活動寫話 半年內唔會用任何形式再次推出該套套裝!!
其次 我無提 ...

字海你不明白
1)半年唔出,只係果一套
2)之前回應:版本問題

唉!!
信埋你呢次

黑橙彩你都傻,不過幫推一推

推了幾頁...看來你希望出現的人...並不關心你的言論~

如果唔夠人手可以請我架

冇睇曬不過見你分曬色好似好有心機甘幫手推下

十週年勳章(賀詞)

02) 恢復個sea功能 。
有啵....

- 輪盤抽一套。
日服都係抽一套= =

- 寶石商店裝備相對較便宜及價格正常。
你去陸服 仲平
唔駛120蚊  1套裝+武器 仲有點剩比你買野

04) 放返哂寶石裝出黎賣。 <--
哩樣我覺得佢做完之後會比人吊多D sosad
有好多玩家用左比其他點裝高好多既錢收以前既點裝.

其實你地講咁多 日ser 國ser
人地幾個ser 幾千至萬人玩
香港得人地10分1人玩
還要唔係人人都比月費
係呀 好多金錢戰士 但係都係講緊一個月幾百 有裝拎多1-2千出黎
還要係可能比玩家 唔係公司
咁佢間公司點維持落去??
又邊有錢買新版本比你地玩??
有個d裝又唔會勁左 係你地自己鐘意才會比錢去買去抽
再講啦 我之前玩d online game
收月費 d 裝備貴過fez 3-4倍啦
世上無免費午餐ga
買名牌都要搵多d錢啦
又要型又要唔比錢??咁咪黑人憎囉

十週年勳章(賀詞)

原帖由 CDXY 於 10-9-17 09:57 PM 發表

其次 我無提 ...

岩岩通頂做左d野
見你冇咩回應
其實你依個reply我冇咩點睇過
因為好花..又細字粗體...個mon幾大個都睇得好辛苦

首先到底咩叫做值回票價?!
我只係知,人係貪心既
引用港版fez其中一個活動
手杖+1送a石金幣特銀果次
連掛機活動送寶石野都係"成個版" 屌緊

值回票價?!?!?!依家連免費都屌喎
唔好怪我誇張,我只可以諗到
爛橙為每個玩家DHL一星期送埋1200點啦,咁就叫值回票價吧

你既紅字,簡單D講,羊群心理黎
我部隊,我地引發起5A國戰自HIGH團
D人見到都打出黎D數字爽YY都會買點啦
我覺得依D叫娛樂費,就者係好似D人出街,睇戲,去機舖打機,唱K,飲酒 ...等等
一個月500都比唔起?
我唔信囉,只係,依家D人認為,個SER係免費SER,我唔值去買任何野玩隻GAME
依D所謂既羊群心理冇得討論下去

再講番你既意思係想之後D野減價推出者
咁引一個比較
去下台服睇下野,
我就見到其中一個SER既人流同港版冇分別
之前都大把POST,有玩家話台服D野又平又好又正,叫港服學下啦依D TOPIC
咁台版咁多減價野啦
咪又係咁

以版本來說,珍惜裝備總好比亂出量產化好囉我覺得

02) 恢復個sea功能 。
03) 恢復出大地圖換人動作。

係因為waiting而抽起的功能

十週年勳章(賀詞)

原帖由 kawah1111 於 10-9-18 12:09 PM 發表

一個月500都比唔起?
我唔信囉,只係,依家D人認為,個SER係免費SER,我唔值去買任何野玩隻GAME
依D所謂既羊群心理冇得討論下去

唔好意思,我真係俾唔起
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-22 04:10 PM , Processed in 0.042605 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存