2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero FEZ [GM] ,重視就入黎望下啦。給X橙的建議。 ...
樓主: CDXY
go

[新聞] FEZ [GM] ,重視就入黎望下啦。給X橙的建議。 [複製鏈接]

:smilie_!!:

點解會發生d甘既事

強烈要求恢復出大地圖換人動作。

原帖由 CDXY 於 10-9-17 05:07 AM 發表

其實大家唔好下下拎香港同人地一個國家比啦。
人地人又多咁多, 收入多過香港其實香港都有難處架。
我覺得黑橙而家要做既只係嬴返d 民心。
---------------------------------------------
而家只要更改返d設定 ...

樓主的建議能保留現有玩家,也可以吸引老手回流。不過,
我認為遊戲不必如建議般日新月異,只需把資源和心思集中於改善幾個核心問題便足夠。
例如:行商手法別那麼「地產商」;把裝備通通收起,然後高價放出。
只要這個問題得到改善,我認為很多玩家都很滿足。

建議歸建議,樓主會有實際行動嗎?
例如:簽名行動,支持的人在回POST時簽名。

已有 1 人評分Good 收起 理由
CDXY + 1 正面回覆 !! Good!

總評分:  Good + 1   查看全部評分

原帖由 Keoeva 於 10-9-19 01:34 AM 發表

樓主的建議能保留現有玩家,也可以吸引老手回流。不過,
我認為遊戲不必如建議般日新月異,只需把資源和心思集中於改善幾個核心問題便足夠。
例如:行商手法別那麼「地產商」;把裝備通通收起,然後高價放 ...

如果多幾個你呢D 正面 回覆就好 !!
無咁多時間成日去回覆人 !!
如果大家真係想做D野 !!
幫手SEND D建議去橙子公司,GM FACE BOOK !!
就算做唔到15項, 做8項,6項,4項 做到部份都好呀

GM 真係留意下啦 !!!
我15項建議都唔係自私諗住發UP風幫自己 !!
這是經過思考希望幫大家爭取到好既遊戲環境JE!!
大家都想遊戲多D人玩吧 ?
橙子有錢賺 , 大部份玩家都負擔得起吧???

極夜神先生。
好多人一個月只得$1000以下生活費/零用!!
食飯, 坐車, 雜項 ! 每星期有$200-$250 !
好多人都仲係讀書學生哥 !!
當中都可能只能拎一半自娛下!!
試問果班人係未要花上超過五成($400)去買點數?
一隻月費ONLINE 當 最貴 $150包月 !
我當而家社會乜都貴左,包月都變成兩倍 !
一個玩家平均付上$300都已經好多下啦啵?!

我唔係要求所有玩家都要 "想買名牌 又要嘈要比錢 既心態"
但大家想隻遊戲好過陣係未應該拎個心出黎。
唔好有個心態 " 自己有左 , 就唔想人有 " 咩心理 , 香港人??
我只係希望 果d 限量裝備可以特別一點 。
舊既裝備 大家都著左一段日子 , 用其他方法再出售一次比人好難為你, 定係你有損失??
我自己有d 限量裝都照提出黎只係想大家玩得開心 !!
如果係日服原本只係 輪盤 , 國商 , 星戒 , 寶石 裝 !!
希望 唔好限量化 !! 同埋係大家都負擔得起既情況下出售 !!
果d 限量化 裝備 就留返比d有錢玩家 !!
你諗下而家大家想要一套比較歡喜既裝備 可能要比寶石裝X4,x5,x10 價錢先得到??
當分開左 國服裝備 , 自創裝備 , 日服裝備 !!
大家就可以 知道 想得到某d裝備 , 預備幾多現金 !!
同埋可以量力而為 !! 國服既裝備 就係要貴 !!
就係咁簡單 !! 當然我講既野好多都係"個人意見"!!
你可以唔同意 , 但希望 比d正面既建議我 !!
你係咁ban我係無用架, 你只會幫唔到個ser進步 !!
娛樂費呢樣野 , 唔係人人都比得起$500一個月 !!
只希望你諗埋人地無咩錢果班玩家都可以玩得開心 !!
我只想我身邊朋友, game朋友, 都可以玩得開心 !!
唔好因為 玩得唔開心又走埋 !! 挽救隻game !!

十週年勳章(賀詞)

原帖由 CDXY 於 10-9-19 04:16 AM 發表

如果多幾個你呢D 正面 回覆就好 !!
無咁多時間成日去回覆人 !!
如果大家真係想做D野 !!
幫手SEND D建議去橙子公司,GM FACE BOOK !!
就算做唔到15項, 做8項,6項,4項 做到部份都好呀

GM 真係留意 ...

我唔知你係邊位,你叫得我個名
就者係都有留意問題
我一直都冇ban過你所有既野
但係如果你真係有留意過出黎玩,比賽既玩家
再留意下平時個2kf版嘈緊既野
係咪真係個個都係你所講既咩學生哥洗唔起錢果d人
你會覺得我好似咩都ban咁,但係我個人想你留意番
好多個開post既都唔係你所講果班人
我先會出聲講,你可以話我以偏概全
但係,我所知既好多個出post嘈既人
唱k,飲酒,打機,睇戲咩都有
你真係覺得洗唔起500蚊?!
ok!!!你覺得我好誇張玩一隻mmo用咁多錢一個月
冇問題
咁唱k飲酒睇戲打機依d唔係娛樂?!
其一

限量?點做限量?
爛橙之前出兌換戰
差不多咩輪盤裝都出曬黎
個2kf咪又係你又你屌,我有我放野
之後又有人話,我想要果d裝都冇
但又話兌換戰扼錢
同你果d point一樣咁矛盾,你到底明唔明?
我都大把裝,仲好多都係星戒自己搵,自己抽
d兌換戰又成日死好彩1,2百蚊中好野,再放再抽再中
今期輪盤到依家我中左9樣野,都係一蚊都冇拎出黎
你話"自己有左 , 就唔想人有 ",唔洗同我講
d人有,唔關我事,
我好同意以前玩開sa果班人講
"人有我有,冇問題,但人有我冇就唔撚得"
所以我只會對我自己想要既裝去努力打星戒
或一二百蚊搞掂佢
其二

我叫你留意下版本
到依家第三次講,你仲未明
上次未改版已經跳左步出裝
你又知唔知?
根本未去到果個版本,d裝都唔多
咁點樣反兜呢又?又點同日本方面bargain?
在商言商
我係爛橙,冇裝o係手
到反兜果下又冇人買又點呢可以?
你再試下去睇下se每年既收益報告
你就知,海外市場食錢食得好金
我深信如果依家佢地唔係咁做,真係可以準備收皮
當然!我夠想d裝出番曬黎,睇下仲有d咩,比我一件一件咁去試下
但係,冇錢冇計傾囉真係
我夠想好似你咁講,做到好似台服咁鑑平鑑"貝戔"咁買囉
你覺得可行咩?浪費裝備本身搵錢既機會?
冇可能了吧!!
成個惡性循環出左黎,根本你果d裝備控制o係香港就仲快去死
再要計埋,到底下個改版仲要用幾多錢
到幾時先改到
o係未改之前都要錢去支持個server run落去
越遲改版,就越吸錢,又係一個好基本既營運問題黎
其三

其實我都幾欣賞之前有一前一期既兌換戰
咩裝都出曬
想搵錢既人,拎錢出黎睇下好唔好彩中好野,拎出去放
想平平地80~100蚊收裝既學生哥又有得著
但係問題又出現
到底!!
如果咁樣出兌換戰,se又係咪唔會吸依份錢?

樓主,開個post出黎,唔係要個個去認同你
even我亦唔洗要大家既認同,
我都會好多自己睇法,錯左既,睇下有冇好心人
可以reply下,等我有d得著
仲有,我亦唔係all ban,我只係ban左你對裝備既矛盾
我覺得冇問題既,亦唔想再討論,因為冇問題,咁講黎有咩意思
唔通要見到:"啊!你說得對!"我唔係依d人!
有內容既post,我會字海去re,當大家都有得著,大家學習一下
同埋比d cd rom了解下大家既睇法同d公司之間發生緊既問題
唔好只係屌黎屌去都冇point地屌,一個人出一分力
就算係講到我變左d咩護橙黨我都冇計
2kf我cd rom左8年,係fez令我上水
依8年我睇到既風氣係越黎越差
亂屌一通,我先會o係度9up下
等d有思考能力既人,唔好係又屌唔係又屌

以下係一d你既point加個人睇法:
05) 輪盤裝時常更新 , 最遲一個月內更新一次。(吸引玩家多買點數)
基於有玩家係真係90星戒就抽野
係咁loop番之前d裝出黎,到果時又會出現另一d問題
a)千9幾蚊都中唔到想要既野
。依一點,大把人都試過,到時又係屌
b)就咁星戒抽都中曬
c)已經有,唔洗抽
以上飽和量已經開始出現,兌換戰,動漫卡交易等等
再者如果要咁做,到底se又會唔會食一份錢呢?
如果會既,做左一個月出一次而個個人都係90星戒抽一次
計一計
平均兩日90星戒,一個月可以抽大約15次,
再加上有好彩撚真係中到想要既野
se食錢,咁者係又係冇得搵錢仲要倒貼
後果係點,可以諗下
08) 常辦一些服裝設計比賽 , 供日方制造 , 然後放進國戰商店活動賺取收入。
就以黑龍熊仔裝,做左咁耐啦,都用左差不多一年到既時間
先出到,咁到底日方既支援去到邊,有眼睇
14) 重推一些低成本既fez產品包。售價大約$20 - $200也可以。可以送d特別頭飾 + 星水x50 之類。
咁多年mmo生涯可見,依d包搵得雞碎咁多多錢
又要多多功夫,仲要個risk勁大,冇人買放o係度,
平時d官方hihi都比玩家問候時,係咪又要做多樣野比老闆問候?

而其他點,佢地做到就最好啦,都係d冇關錢既問題,係遊戲內容黎

我意見:
兌換戰慢慢可以出,可以新舊裝夾埋扼錢
但係,本身未出既輪盤裝,就番番去輪盤度
依個成日都可以做到雙嬴局面
想搵錢就拎錢出黎抽左先,慢慢放野慢慢搵番果dd錢
而且仲有機會有多左既道具比自己用(eg:a石星水等等)

我認為諗得幾好呀-_-...
但係佢地會睇論壇嫁咩?!

恢復原有B石可用星戒買。

其實點解剩係叫初音睇?因為口米先係呢度ge版主,初音成日俾人數,唔好剩係對佢咁啦

其實港ser可能畀人限死左放幾多套點裝 而一般玩家唔知~
台服如果都有擺晒出黎就先証明到港橙真係有呃錢
但一般gm都唔係負責營運成個game既賺/蝕 談判有關更新既進度先可能係佢地既職責
所以...其實港 台既分別 我都唔明點解要咁
其實將橙仔轉左亞洲區總部 港台個分別係0的話就唔會畀人有咁多怨言= =

十週年勳章(賀詞)

初音唔會來

輪盤裝拎哂去抽
咪半年先更新到一次囉
真係黑橙玩哂
佢肯輪盤一中就中哂就好好la

如果a石有得回收
有咩人會拎去回- -?

佢理你既機會唔夠1%

支持
不過初音會理咩
我吾望 我望大劍吾好咁膠算了

我會每日都推一次 希望你貴gm 可以睇到

港服輪盤抵玩D咁又如何? 佢都唔放輪盤裝上去抽,有鬼野抽咩

月亮裝出左後已經無再上過FEZ, 原來抽身都唔係好痛苦

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

佢拳手裝重唔出我唔玩啦

原帖由 kawah1111 於 10-9-19 06:35 AM 發表

我唔知你係邊位,你叫得我個名
就者係都有留意問題
我一直都冇ban過你所有既野
但係如果你真係有留意過出黎玩,比賽既玩家
再留意下平時個2kf版嘈緊既野
係咪真係個個都係你所講既咩學生哥洗唔起錢果d人
你會覺 ...

我睇哂之後真係唔多明你想講咩。
可唔可以分類,列重點清晰一點-__-?

唔知係我誤會定係點,
我覺得你對我回覆既內容有好多誤解意思。

十週年勳章(賀詞)

原帖由 CDXY 於 10-9-20 12:14 AM 發表

我睇哂之後真係唔多明你想講咩。
可唔可以分類,列重點清晰一點-__-?

唔知係我誤會定係點,
我覺得你對我回覆既內容有好多誤解意思。

明就明唔明就算啦
粒粒字都有佢既意思
我打既每一行都唔係列點要化開好多好多好多好多文字去解釋
所以,係點都好
自己慢慢吸收啦

原帖由 kawah1111 於 10-9-20 12:21 AM 發表

明就明唔明就算啦
粒粒字都有佢既意思
我打既每一行都唔係列點要化開好多好多好多好多文字去解釋
所以,係點都好
自己慢慢吸收啦

不如你話我知。
你同意我邊項建議,唔同意邊項 !!
會唔會你對我D建議有誤解?
其實冇矛盾架啵?

由你講  [ 限量唔限量果一點。]
由你講  [ 唱k,飲酒,打機,睇戲咩都有果一點。 ]
我係限量裝備上既建議係叫佢減少。
我理解到係你覺得我叫佢增加限量裝備 ?!
唱K飲野果一點。
真係好多人每個月日日都係係屋企打機。
連唱K飲野,睇戲錢都無。
娛樂費一個星期都未必拎到$100出黎。
咁試問佢一個月$400既所謂娛樂費 , 都得唔到一套心儀裝備。
你叫佢邊有信心洗$400去一隻遊戲度 ?
真係可能會覺得拎去唱k,睇戲仲化算啵。

另外 你又話出包包果D 賺得少 又麻煩。
但係唔蝕本既情況下,我覺得係有好多好處架啵。

- 可以增加新手玩家。
- 可以比多D人知道有一隻咁既ONLINE。( 增加知名度 )
- 賺得少唔代表無賺。除左賺錢有其他效益。
- 增加人氣 , 人流。

長遠黎講KEEP住做 , 點都係對隻GAME好呀 。 唔通你唔同意咩 ?

我諗唔到一個無左人氣,知名度,新手既ONLINE。
係仲有 將來 與 希望。 就好似美心月月日日都賣廣告..
佢而家賺唔到錢咩? 因為佢要KEEP住D人記得佢丫嗎。
我唔知我比喻得好唔好。
但我好希望你試下企係D 無乜錢既家庭到諗。

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-22 01:33 PM , Processed in 0.073188 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存