2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 艾爾之光 《艾爾之光》心得攻略區 請內進指點一下鍊金配點 送GOOD
go

請內進指點一下鍊金配點 送GOOD [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

http://www.phototalks.idv.tw/fle ... 5505055500005055505
覺得有咩可以改善 因為難得有重點 唔想浪費
另外有冇人可以介紹一下 電磁領域同電子火焰 依兩招有咩特別 THZ

已有 1 人評分Good 收起 理由
gv3170 + 1

總評分:  Good + 1   查看全部評分

女王屏障 5/5
中級腕力修練5/5
女王的權力5/5
突擊命令5/5
武神契約4/4
電磁之核3/3
女王的潛力5/5
次元斬5/5
納斯德王的審判5/5
殺陣命令5/5

`闇魔愛-) + 2

總評分:  Good + 2   查看全部評分

原帖由 乂乂乂乂乂乂 於 10-9-20 08:10 PM 發表
女王屏障 5/5
中級腕力修練5/5
女王的權力5/5
突擊命令5/5
武神契約4/4
電磁之核3/3
女王的潛力5/5
次元斬5/5
納斯德王的審判5/5
殺陣命令5/5

感謝 之前加左啲無聊技 等三轉洗點

我隻鍊金到47重有成12點等三轉
殺陣冇玩,神拳就有個

原帖由 rates042 於 10-9-21 01:40 AM 發表
我隻鍊金到47重有成12點等三轉
殺陣冇玩,神拳就有個

又係啵 留點等三轉

原帖由 `闇魔愛-) 於 10-9-18 12:39 PM 發表
有咩技要點? GOOD後送

你預計要幾lv點完??
計唔計埋2轉?
http://www.phototalks.idv.tw/fle ... 0535055000235500000
這個主要玩武士+次元斬連技及電磁之核

http://www.phototalks.idv.tw/fle ... 5505055504005005000
武神+殺陣及黑洞砲吸龍

僅供參考

`闇魔愛-) + 2

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

原帖由 test654 於 10-9-21 01:41 PM 發表

你預計要幾lv點完??
計唔計埋2轉?
http://www.phototalks.idv.tw/fle ... 0535055000235500000
這個主要玩武士+次元斬連技及電磁之核

http://www.phototalks.idv.tw/flex/elskill/ ...

武士真係冇用唔好亂教人
依樣我一定同你講到底
你有400mp不如拎鎖3黎用啦

原帖由 hj1op2 於 10-9-21 05:34 PM 發表

武士真係冇用唔好亂教人
依樣我一定同你講到底
你有400mp不如拎鎖3黎用啦

你唔識中文字?
唔識我講畀你知
我有寫2種點法
一種係2段型
一種係大絕型
冇用過唔好誤導人lor
鍊金用武士覺醒左有2xxx%
0轉有邊個職業既mp2有咁高攻?
你有實際用過鍊金鎖3?
鎖3又要就位+覺醒放
組隊畀人推走就係咁先
殺陣唔駛就位加上有女王的權力加成一點也不弱

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

原帖由 test654 於 10-9-21 08:25 PM 發表

你唔識中文字?
唔識我講畀你知
我有寫2種點法
一種係2段型
一種係大絕型
冇用過唔好誤導人lor
鍊金用武士覺醒左有2xxx%
0轉有邊個職業既mp2有咁高攻?
你有實際用過鍊金鎖3?
鎖3又要就位+覺醒放
組隊畀 ...

我唔想同你關係搞到咁彊咁差..
有咩野係依個帖傾好佢
http://www.2000fun.com/bbs/viewt ... e%3D1&frombbs=1

難得有重點 小弟加左自己心目中既配點 求指點

可能會有D唔好..請見諒

`闇魔愛-) + 2

原帖由 神葬來也 於 10-10-23 03:16 PM 發表
可能會有D唔好..請見諒

絕對唔掂
冇殺陣既鍊金根本唔係鍊金黎

個人配點!!副本/pvp都玩所以錦配
http://www.phototalks.idv.tw/fle ... 0535055500005555501
本人唔識用電核-,-但電核真係好有用 識用可加 升lv之後追加武神
電磁領域係女王最好用的mp1/電子火焰用在連技

`闇魔愛-) + 2

殺陣才是王道吧...惗左超超超耐先肯放弃鎖2...
(未來50lv就會將中碗and電火點满)
`闇魔愛-) + 2

唔好誤導人啦 武士冇用都講得出

創造武士公式
{[(120%X1.6)X12+(200%X1.6)X1]X1.2(覺醒)}X1.1(總傷害+成,無視防禦)
即係3463%
點計實際傷害都高過電磁風暴唔知幾多倍

至於黑洞,點左都嫌佢無用,吸唔到上下層,地形限制極大。
未覺醒傷害=1729%魔攻(仲低過狂鋒3轉MP1)
覺醒左傷害都唔高得去邊,得33XX% 仲加上創造職裝魔攻偏低,黑洞真係打毛都唔夠力
雖然遲D有技能強化黑洞,但係依然有地形限制+唔覺醒等於廢技,點唔點睇個人

電磁風暴? 咪笑死人啦(除非為左黑洞),創造魔攻本身已經唔高,仲要果17X%X 13~18?
除左核心背景王,其他話女王武士勁佢一倍都唔過份
我既意見係0轉係甘多

至於1轉,點殺陣要小心,因為點左殺陣你既1轉點數一定過88點,就算比你50LV,都唔駛諗點3轉技

女王屏障 5/5 (多人點,實用性強)
割喉命令好多人都唔點,但系識用既E招其實可以消擊倒值,不過傷害偏低

中級腕力修練0/5  又一次笑死我啦,點左佢,殺陣已經死左一半
女王的權力5/5

突擊命令5/5(殺陣前國冇得講)
武神契約4/4(唔點武神唔該自己跳過殺陣)
電磁之核3/3(創造就係強化佢,唔點自己砍掉玩復仇)
女王的潛力5/5(同上,唔點出門左走玩復仇)
電磁之核強化5/5(同上,唔點出門左走玩復仇)
次元斬5/5(E個就睇個人,點緊可以遲D回點,夠點既就點左佢)

納斯德王的審判0/5(點殺陣之後根本冇點比拳頭,除非你唔想點3轉技)
殺陣命令5/5

E到已經去到77點(唔計拳頭,次元)
而且殺陣根本一D都唔勁
除左5-1王同未來既5-3,5-4,5-6
根本冇王食得足26HIT~27HIT(8465.6%~8791.6%)(E到唔計武神)
滿左覺醒每HIT185% 歐貝倫攻擊力=1.6 女王權力加成=1.1
因此殺陣每HIT=(185%X1.6)X1.1=325.6%

而我親身經驗
4-1 12HIT (3907.2%)
4-2 15HIT (4884%)
4-3  9HIT  (2930.4%)
4-4  8HIT  (2604.8%)
4-5  14HIT(4558.4%)
4-6  17HIT(5852%)
X-1  7HIT  (2279.2%)
X-2  23HIT(7568%)
X-3  5HIT  (1628%)
X-4  未知
X-5  17HIT(5535.2%)
X-6  1HIT斷魔(325.6%)
5-1  26HIT(8465%)
5-2  5HIT  (1628%)

而鈉斯德王審判=5017%(覺醒)X1.1=5518.7%
而且點拳頭仲可以點中級腕力修鍊(比起冇既影響大約60%)
即係殺陣食唔足18HIT/以上都係廢過鈉斯德王審判

而入面大部分王都食唔到18HIT,雖然殺陣唔係冇用, 但E10點投唔投資你自己諗啦

`闇魔愛-) + 2

原帖由 廢物做既貓 於 10-10-23 05:40 PM 發表

殺陣才是王道吧...惗左超超超耐先肯放弃鎖2...
(未來50lv就會將中碗and電火點满)

建議中物→鎖2
原帖由 tom12345678 於 10-10-23 08:53 PM 發表
唔好誤導人啦 武士冇用都講得出

創造武士公式
{[(120%X1.6)X12+(200%X1.6)X1]X1.2(覺醒)}X1.1(總傷害+成,無視防禦)
即係3463%
點計實際傷害都高過電磁風暴唔知幾多倍

至於黑洞,點左都嫌佢無用,吸唔到 ...

老實講你好主觀0.0/

我搵返巴哈既文黎講啦
武士威力:物理傷害1344%+魔法傷害212%
電磁威力:魔法傷害1933~2798%
威力已經唔夠電磁黎..而且有技b都未必有位擺啦
最重係武士需要前置技0.0/

既然你都識講黑洞地形限制大
武士限制又唔大咩?

而且
黑洞PVP唔覺醒幾實好好..冇得Cut又算痛
團p可以吸晒敵友 比隊友放技
副本都係 可參考K大3-X 地獄模式
片中既復仇都係護衛清橫 黑洞吸怪比隊友放技

中物由於SP問題..可以考慮唔點
創造既被動技係包括X<--魔法攻擊既電核
唔係淨係加強橙技電核 你要搞清楚
`闇魔愛-) + 2

原帖由 hj1op2 於 10-10-23 09:28 PM 發表

建議中物→鎖2

老實講你好主觀0.0/

我搵返巴哈既文黎講啦
武士威力:物理傷害1344%+魔法傷害212%
電磁威力:魔法傷害1933~2798%
威力已經唔夠電磁黎..而且有技b都未必有位擺啦
最重係 ...

甘唔點電核 點拳頭殺陣次元 你知唔知會得番幾多點?

鎖1 5/5
女王權力5/5
突擊命令5/5
武神4/4
電核強化5/5
次元斬5/5
女王潛力5/5
殺陣命令5/5
納斯德王審判5/5

E到入面冇電核,成為哂44點  E 的確夠點點番哂3轉技BOR SORRY 係我錯

至於武士公式.120%當你食唔哂都有6HIT (120%X1.6+200X1.6)X1.1 (納斯德係術者攻擊力1.6) 已經1619.2% 我唔知你係巴哈邊到睇到1334E個離譜到O哂咀既技能表,但系我可以係E到比一條巴哈既鍊金技能公式你
http://forum.gamer.com.tw/C.php? ... nA=71981&tnum=5

見2樓+5樓 武士公式計法同殺陣一樣 唔該計清楚
照1344%既計法
殺陣(185%X26)X1.1=5291% 更加唔駛點

好啦 我係主觀+激進左D,但系 1344%真係冇可能
1344/1.1=1221.81818181818181(無限)
試問1221.81% 點除得盡120%?
好明顯技能表既作者X左1.11111111111111111111無限小數LOL
而且佢明顯忽視左160%加成
200%X1.6 已經係320% 更何況我岩岩睇番完來武士既魔攻係術者既200%(2倍)
就算復仇用
120%X1.6=192% 200%X2=400%
192%X12+400%X1=2704%

而且用過既都知道,E招野冇可能中唔哂,怪物夠擊倒值倒地反而有可能(E招野1X%擊倒值)
但系相比電磁風暴1HIT3%擊倒值真係小巫見大巫啦(100%擊倒值就會倒地,詳情自行到巴哈艾爾哈啦版搜尋「擊倒值」)

`闇魔愛-) + 1

原帖由 tom12345678 於 10-10-23 11:15 PM 發表

甘唔點電核 點拳頭殺陣次元 你知唔知會得番幾多點?

鎖1 5/5
女王權力5/5
突擊命令5/5
武神4/4
電核強化5/5
次元斬5/5
女王潛力5/5
殺陣命令5/5
納斯德王審判5/5

E到入面冇電核,成為哂44點  E 的確 ...

唔討論數值啦

我自己岩岩玩伊芙既時候
我兩招都有點
不過用完之後 好明顯電磁係好用+高攻過武士(相信對新手黎講都係)
而且武士都話要前置= =隻野真係PVP先有少量用處(對大部份人黎講)
雖然隻野我自己點滿左v_v但係都冇點武士

同埋武士pvp易cut=D
而且..乜唔係最後挑高再射果下一定會倒地咩..!?(唔知有冇記錯)

殺陣我唔知點解你可以計到咁低攻
不過明顯係一定高攻過鎖3
而且前置技出左技樹好似會勁左 威力都幾強大

http://www.youtube.com/watch?v=kEPiTGi5HzU
殺陣扣一半咁濟..
鎖3..!?(雖然佢出果陣冇左武神 比多1lv佢啦 +50%攻,姐係x2 都唔過一半啦;o) )
記住 片中兩招都有爆擊/_\

鎖3同殺陣用途完全唔同 我認為冇得比較
我覺得兩招都要點
`闇魔愛-) + 1

感謝咁多位既討論 小弟從中學到唔小野

不點中腕
權力代替了
--
重點是...
武神和鎖2沒有=沒有拉比和摩比的伊芙
E家你43LV
http://www.phototalks.idv.tw/fle ... 5035005504205555500
以上+了PVP神技魔力轉換
武神+爆氣+殺陣=打王技
如果你升了44/45 就點電核強化 剩下一點就點電子火
47就點滿電子火
50就點電核3LV和電核精通3LV
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 06:18 PM , Processed in 0.045811 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存