2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 仙境傳說 Ragnarok 齊齊尖叫吧~~~
返回列表 發新帖 回覆
go

[攻略] 齊齊尖叫吧~~~ [複製鏈接]

玩過星曲WEB

最後一個星期~~~!!!叫吧~~~~~

新3轉~~唔係22號就29號!!!除非佢提早出...

----------------------------------------------我係線-------------------------------------------

本人搵"收費服"老手玩返~~齊齊up 3轉~~呵呵呵呵~~

有冇老手想返黎收費服~~~

玩過星曲WEB

又有新聞啦~~~

新幹線大技:強迫玩收費服

【遊戲設定變更】
1、   開放所有角色能力素質與技能點數免費重置服務一次
2、   經驗值調整設定
●月費伺服器:調整依Renewal版本經驗計算方式,調升為原本經驗值設定200%以上
●免費伺服器:比照月費伺服器設定,不做調整
3、   物品掉落率調整設定
●月費伺服器:不做調整
●免費伺服器:怪物物品掉落機率減少50%

4、   角色死亡設定變更
●月費伺服器:不做調整
●免費伺服器:角色死亡懲罰減少經驗值5%,掉落角色身上裝備物品機率調整減少為10%

5、   角色格與倉庫容量設定
●月費伺服器:角色格開放6格,倉庫容量開放600格
●免費伺服器:角色格恢復開放3格,倉庫容量恢復為300格
6、   其餘免費伺服器設定內容
●一般精練NPC精練安定值取消,使用濃縮鋁以及濃縮神之金屬精鍊安定值到4
●調整三級與四級武器精鍊所需金額(三級武器精鍊費用30000zeny、四級武器精鍊費用60000zeny)
●重新開放卡普拉傳送功能
●取消怪物掉落空瓶設定,改由各大城鎮NPC販售
●遊戲內取消白色藥水、藍色藥水、蜂膠掉落,白色藥水、藍色藥水改由NPC販售,亦可自行製作,蜂膠僅於商城販售
●取消怪物掉落克瑞米卡片、蒼翅、蝴蝶翅膀等物品
●60級以上魔物掉落販售金錢物品機會減少50%
●魔物掉落鋁/鋁原石/神之金屬/神之金屬原石機率降低
●各等級回復藥水有使用的等級限制
●瞬移技能能維持原本設定,瞬移一次耗用500SP <---嚴重....痴線...

【伺服器準備作業】
1、   為避免同一時間的大量人潮湧入導致流量過大,我們將避開熱門的開機時段,針對各伺服器機組,開放順序如下:
●9/28開放老朋友伺服器(Chaos_free、Iris_free)
●9/29依序開放月費伺服器、免費伺服器各機組
2、   全伺服器機組調整架構如下:
●月費伺服器帳號可以登入「月費伺服器」或「老朋友伺服器」
●免費伺服器帳號可以登入「免費伺服器」

3、   新增兩組老朋友伺服器(Chaos_free、Iris_free):
●伺服器數據以9/28當日正式關機後備份資料為準,移轉後保留原人物角色等級、物品裝備、金錢,原月費伺服器數據不受影響●遊戲版本比照免費伺服器設定,原數據轉移後,將刪除蒼蠅翅膀、蝴蝶翅膀、克瑞米卡片以及所有瞬移技能的飾品
●兩組伺服器可以使用月費伺服器帳號進行登入
●月費伺服器與老朋友伺服器商城點數互通

十週年勳章(賀詞)

比照月費伺服器設定,不做調整?
痴線..

玩過星曲WEB

免服連蝴蝶翅膀都del埋...咁d人點返城-_-....新幹線係唔係真係玩強迫性玩收費服....

笑傲無雙

我睇得唔係幾明,可能我理解能力差/.\

佢既新伺服器,係咪全部人都1lv升起..?
收費的嗎? 謝謝^^...
因為我對新伺服器很期待的...
我找很多朋友都一起跟我玩新伺服器la><~~
有人能解答我嗎?  3q了!

玩過星曲WEB

原帖由 暗刃~ 於 10-9-23 06:39 PM 發表
我睇得唔係幾明,可能我理解能力差/.\

佢既新伺服器,係咪全部人都1lv升起..?
收費的嗎? 謝謝^^...
因為我對新伺服器很期待的...
我找很多朋友都一起跟我玩新伺服器la>

新ser係指係免服到+ 1個叫做老手ser d野...同收費服資料一樣...只要你有玩過收費服...

笑傲無雙

姐係個新ser-.-唔係個o都1lv重新升起la-.-

香港有冇得搵番以前既ac @@?

一齊聯署車爆佢啦~~~~~~
(強烈要求保留6格人物~~~~~)
(人家可是放了很多p在這服耶~~~~)

我係老手我都想知你地玩咩服
台灣仲有係邊個伺服
今日佢sms sd條野比我我先知開始新仙境
等左勁耐

原帖由 cream313 於 10-9-23 10:38 PM 發表

新ser係指係免服到+ 1個叫做老手ser d野...同收費服資料一樣...只要你有玩過收費服...

即係點..係咪個個都係1 lv升起

十週年勳章(賀詞)

原帖由 神部達爾 於 10-9-27 20:36 發表
一齊聯署車爆佢啦~~~~~~
(強烈要求保留6格人物~~~~~)
(人家可是放了很多p在這服耶~~~~)

最後免付費可以永久使用人物糷第二頁(姐係人物4,5,6)

免服不噴裝

免服經驗調整200%

掉寶率如舊-50%

商城上架蒼蠅

原帖由 cream313 於 10-9-21 06:00 PM 發表
最後一個星期~~~!!!叫吧~~~~~

新3轉~~唔係22號就29號!!!除非佢提早出...

----------------------------------------------我係線-------------------------------------------

本人搵 ...

你要搵幾老的又係咩服的玩家返來 @@?

十週年勳章(賀詞)

原帖由 ☆BB仔☆ 於 10-9-28 05:45 PM 發表

最後免付費可以永久使用人物糷第二頁(姐係人物4,5,6)

免服不噴裝

免服經驗調整200%

掉寶率如舊-50%

商城上架蒼蠅

同月服一樣..
升LV..唔洗再慢慢龜

月服和免服快變差不多了

但想回正服+1
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-13 04:29 AM , Processed in 0.040534 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存