2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 電腦技術問題交流 不定時死機...已維修幾次都係咁,高手請入 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

不定時死機...已維修幾次都係咁,高手請入 [複製鏈接]

高手請進:
2個月前已經係不斷死機,特別玩3D GAME更易死機,30分鐘-4小時不等,之後更發覺連上網也有可能死機[!?]不過機率太小,只發生過一次...
之前以為玩d冇咁3d既game會冇事,點知玩cs都死機...
已知唔關3d卡同過熱問題...因為岩岩開機玩3d game都會死...
已經羅落去整機整左3次,第一次幫我重新砌過部機...,第2次幫我換過張3d卡,...最近果次幫我試左好多野但係都唔得...
本新以為整好...佢話可能係軟件問題..但係洗左機我冇dl咩野都係咁...
想知究竟係咩問題囉真係..
會唔會係電源問題..
部機有以下要點..
一:上網都有可能會死,不過係超耐先可能發生
二:即使玩唔太3d game都會死,當然玩好3d果d就易死d
三:我右下角試過彈一舊野話咩嚴重電源不足,呢兩個月先彈過一次,果時冇理佢..會唔會有關係呢?
以下圖片係本機資料..
唔該哂......真係想知咩事

呢個係GPU-Z

火牛幾多W?

用everest check溫度
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-17 02:20 PM , Processed in 0.026985 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存