2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 iL:Soul Bringer 小小故事,個人分享
go

小小故事,個人分享 [複製鏈接]

忍影世界

話說本人有1個小小公會,當中有1盾戰
經常練功,上線等級高的會員

等級級沒事做 大家試過吧,就玩一場 pk
本人職業是補師,那名會員是盾
補師pk不外乎補血減速和帶跑打
當然遠攻一定比近戰有優勢
最後他輸了,在公會不斷罵

你好"能"賤,人品好"能"差,又補血又減速,以後唔"能"同你打 仆x

之後用退會要脅我,最後自己跑了
( 心想 怕輸就當初不要pk )
小小pk一場就看出他人格

那好過了一排,約皮歐q更新後
我看到他上線,心想大家一起玩不要小小事就這樣
好像哄小朋友般,把他哄回來
後來發現他賣號,那我就不斷陪他練功,刷寶
http://www.2000fun.com/bbs/viewthread.php?tid=4352207&extra=page%3D2
令到佢個團火再升起,最後佢仲買點抽e樣個樣

還好地地,直到昨天一起升
那我中途沖涼,咁佢地升住先(隊內 2補 1盾)
另一個補叫佢食hp+50% (我沒有叫,因為我不覺得需要)
那到中途他吃東西,到我們等他a
好了,到7點 我累了說一下想休息
他講左一句 : 你試"能"下 我食"能"左 +50 hp  (心想我都係講下ja 你叫到唔通唔陪你咩)
我個時佢以為佢只係唔想咁快下線,打埋8點先
點知我再講一次真係好累既時候

佢突然退隊,我以為cut左 再睇 原來退埋會
我個時先意識到佢個句 [ 你試"能"下 ]原來係 要脅 緊我去訓佢就會走
最後佢走左,之後我心軟走去密佢打多1個鐘,我當時隻眼已經係痛 唔係用累形容
點知密佢無反應,原來佢自己走左去訓,之後仲係到密我公會會員,搵d野講,攪到有另1個會員跟左佢去開會
佢地新公會 : 夢之未x
講真佢自己走左去我有小小唔開心不過由佢,但係另外會員由2x級一齊玩到4x級都比佢教唆走左我直情係心痛

我不得不打這個post抒發我個情緒 又恨又痛
公會45個人走緊1 2個其實好少事,但係我就係好在意,估唔到佢會用e樣野黎要脅我!!

最後少少感受,1個小小公會如果會長無做過野 係唔會上到7級,所有會員仲有日日上線
無錯你退會你有你自由,即使錯唔係我錯我都會哄番你係因為我覺得大家一齊玩一定要開心,我認衰仔無問題
你唔理邊個係你賣ac既時間邊個仲收你入會仲陪你玩到e+ 40lv 無所謂,我無諗過要你感激

但係有樣野我想講,你仲大過我 如果你認為你可以要脅我,錯了我留你係因為想大家開心
人係有尊嚴!!!!!
我理得幾你lv 唔會比你再一次踐踏我尊嚴 聽到未a xy!!!!!!!!!!!
你叫我黎打要樣打個樣個時又唔見你咁既態度,同你打h龍個時就識笑笑口
唔打個時就要脅我要退會,你唔係18歲囉 我才是18歲 !!!!!!!!!仲為左個+50%退會
http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=17003&snA=4162&tnum=18

對唔住各位我都唔知打左d咩野出黎,只係想抒發一下情緒......唔好怪我

一張原來我地3人打龍既相 1個要脅我退左會,一個比人教唆跟佢走左~

( 個位盾手打個時仲 ^0^ 一轉頭就 dllm ) 唔該你唔係大哂 , 人係有低線 , 咁大個都未知咩叫尊嚴!!!!!
同埋唔該唔好講野埋沒良心,想向會員中傷我 !!
說我沒打理公會,你可以問問其他公會會長,就連其他香港公會我都有識,我都有溝通
你呢你做過咩野?你收過人?你捐過錢?
你試下攪過7級公會出黎a,d人仲日日上線 45/45

希望被拉個果一位會員繼續開心>,< !

支持會長一下
打機邊可能要人服從佢\_/凸

忍影世界

原帖由 小路仔仔 於 10-10-7 04:30 PM 發表
支持會長一下
打機邊可能要人服從佢\_/凸

無要脅我都無計 ,有你E個好會員,好安慰

唉~ 打機唧~
比巴哈果個仲差....應係... 他還未有18歲呀~

打機姐 洗唔洗咁

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

會長發生咩事0.0

忍影世界

原帖由 辣椒王 於 10-10-7 06:02 PM 發表
會長發生咩事0.0

有d人太過份....而 , 收拾心情中

香港玩家真係太多小學雞=.=
大家識朋友小心D啦

忍影世界

原帖由 ~基路亞~ 於 10-10-7 06:57 PM 發表
香港玩家真係太多小學雞=.=
大家識朋友小心D啦

你都係公會長 你明我

原帖由 RICK5201314 於 10-10-7 07:12 PM 發表

你都係公會長 你明我

小朋友耍脾器 -.-

打機最主要系開心姐,大家都將D唔開心GE野忘記佢啦!!

會長大大人開心0甘笑一個啦!!

所指是圖中那個盾戰  ID:  上村和也  嗎?

我覺得你一早知佢咁既人跟本就唔應該再收番佢入會

而且佢人品咁差,肯收佢既公會都唔方好得去邊 !!!!

所以經一事長一智,帶眼識人 !

我覺得遇到這些人應該把他公佈出來,比大家都知道

等大家見到佢都避開,以免其他公會也受此人所害.........

挑.你都唔係咩好公會長.講到D野咁動聽XD 你係好GE.D會員就唔會一個個咁走啦.88

原帖由 kingtsp2000 於 10-10-14 02:58 PM 發表
挑.你都唔係咩好公會長.講到D野咁動聽XD 你係好GE.D會員就唔會一個個咁走啦.88

ID:小雞

facebook: sean lam

咩你唔係走左佬轉左人玩嫁咩

WA 被人POST埋相-.-

忍影世界

唉~ 打機唧~
比巴哈果個仲差....應係... 他還未有18歲呀~
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-2 06:20 PM , Processed in 0.035687 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存