2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 爬蟲天下 蜥蝪世紀 守宮 b 絕食練仙 !!! 再唔食就升仙 !! 嗚嗚 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

守宮 b 絕食練仙 !!! 再唔食就升仙 !! 嗚嗚 [複製鏈接]

係今年9月14日係旺角樓上鋪入左係 LG , 2個月大 , 同月16日入左一條3個月大 LG

16號入個條就咩事都冇...仲好食得, 但細個條返左黎第10日(9月24號)換完皮開始停食 , 28號買左支NutriBAC比佢浸身同開水比佢飲 , 都係冇反應 , 10月1號就帶左佢去返買佢個度,個度d人都肯比我放低條 LG 係鋪頭比佢地觀察 , 終於10月5號佢肯食蟀 , 不過都係睇定 D, 到左9號先返屋企 , 都見佢屙左屎 ,以為冇事,但返到黎2日都唔食野.........我真係好擔心........

由 24至5號足足11日唔食野!!!!成條瘦晒 !!! 9月23入左條 1個月大度既 LG 今日既身形已經追過佢 大家(6條 LG + 鬆) 都係食個D蟀 , 如果有事既話大家都一齊有事,睇佢個肚又咩野食都冇 , 溫又加過又降過都係唔得 .....唉.............好驚佢歸西 ......

setting 係 廚紙底同有山洞 , 熱墊係 1/3 .......

寵物大使 十週年勳章(賀詞)

靜養..
放係D暗位度..
一日放一隻蟀 如果5分鐘冇食就拎番出黎

姐姐一  上海酒店上门,足不出户高品味享受,我们全天候为您服务!把轻松`舒适`快乐带给您!无需任何押金订金!官网taosilespa.com电话/微信1:13370271997微信2:shanmo12580,务必同时加,qq:806746818[/c   發表於 16-10-9 10:24 PM

原帖由 ×痴琛﹏☆ 於 10-10-12 01:26 AM 發表
靜養..
放係D暗位度..
一日放一隻蟀 如果5分鐘冇食就拎番出黎

頭個7日都已經試過.....不過我拔走晒手腳放過夜佢都唔食......

又或者入時可能有病情況出現.....自己留意
6條LG 分開養嗎 ?BB底材比紙巾  放便換   蟋蟀 BB高俾幼蟀(蟀毛) 加鈣粉  BB 餵2-3隻就足夠
加溫  要睇當天天氣  如果當天  天氣29度 你再加溫 你自己想像情況!加溫請分冷 熱兩點
左熱右 冷  冷意思不加溫地區 ! 如果持續多一星期  入冬轉冷後你自己更加留意! 想了解多D守宮可以加我MSN

原帖由 *小浩* 於 10-10-12 11:11 PM 發表
又或者入時可能有病情況出現.....自己留意
6條LG 分開養嗎 ?BB底材比紙巾  放便換   蟋蟀 BB高俾幼蟀(蟀毛) 加鈣粉  BB 餵2-3隻就足夠
加溫  要睇當天天氣  如果當天  天氣29度 你再加溫 你自己想像情況!加溫請分冷 ...

入手時佢都冇問題 , 係返左黎10 日就開始拒食......
所有守宮都有自己既一個箱.....因為有 bb 有成體.....

ok , 已加 msn ......

小浩您好, 請問能否讓我add 您的msn, 我都有有關守宮的問題想向您請教, 謝謝!! (希望您pm msn電郵給我)
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-2 11:30 AM , Processed in 0.216559 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存