2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 艾爾之光 《艾爾之光》心得攻略區 希望大家可以解答小弟幾個問題
go

希望大家可以解答小弟幾個問題 [複製鏈接]

1.請問點先可以加多d mp?我係youtube見到d人有1000mp

2.聽說打任好似有得用Eve@@請問打咩任先可以有得用

3.有無人可以話我知魔劍艾索德應加咩技?我好怕點左d無用而浪費左d SP (希望各位如果可以的話,用 http://www.phototalks.idv.tw/flex/elskill/# <-這個網做一次比小第看 )

4.請問點先知道邊d任係鎖1任等等?

希望大家可以為我解答

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

1.無可能有1000mp,,元素同創造就有400mp
2.大約38~40到有任接,打核心
3.http://www.2000fun.com/bbs/viewt ... &extra=page%3D2
4.唔知幾到lv會有任接

回復 2# 乂霸乂 的帖子

1.咁係咪正係得元素同創造先有得加mp?其他角色就無得加?

2.thx~

3.你可否用 http://www.phototalks.idv.tw/flex/elskill/# <-這個網一次比我看?

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

原帖由 星海冰塵 於 10-10-23 11:33 AM 發表
1.請問點先可以加多d mp?我係youtube見到d人有1000mp

2.聽說打任好似有得用Eve@@請問打咩任先可以有得用

3.有無人可以話我知魔劍艾索德應加咩技?我好怕點左d無用而浪費左d SP (希望 ...

1.高魔同鍊金有被動技可以加100mp,姐係總共有400mp。
   而韓本有個飾物會加30mp,所以最盡應該430mp。冇可能1000mp
2.打任不嬲都係可以用EVE,你係咪問緊打咩任可以拎EVE?
3.如果我點比你睇,不如你比個ac我幫你玩埋好唔好?
   你可以自己點完,貼幅圖出黎,再等我地比下意見你。如果唔係咪變左我地玩?
4.去PVP既NPC,去到某一個lv數,佢自然會有個任比你。鎖1好似係20lv、鎖2 30lv、鎖3 32lv。

原帖由 星海冰塵 於 10-10-23 12:35 PM 發表
1.咁係咪正係得元素同創造先有得加mp?其他角色就無得加?

2.thx~

3.你可否用 http://www.phototalks.idv.tw/flex/elskill/#  

1.係..要+技

3.我係咁點

原帖由 hj1op2 於 10-10-23 01:01 PM 發表

1.高魔同鍊金有被動技可以加100mp,姐係總共有400mp。
   而韓本有個飾物會加30mp,所以最盡應該430mp。冇可能1000mp
2.打任不嬲都係可以用EVE,你係咪問緊打咩任可以拎EVE?
3.如果我點比你睇,不如你比個ac我 ...

1.thx

2.係,我係想問打咩任可以拎EVE...原來我第二句問題成題寫錯曬,真係唔好意思

3.http://www.phototalks.idv.tw/fle ... 5015014500505050000 <---呢個就係我ge作品 我是副本向,我可能點左好多錯技 請比比意見

原帖由 星海冰塵 於 10-10-23 04:38 PM 發表

1.thx

2.係,我係想問打咩任可以拎EVE...原來我第二句問題成題寫錯曬,真係唔好意思

3.http://www.phototalks.idv.tw/fle ... 5015014500505050000  

你做咩唔點大地斬?
0轉4個被動要全滿
唔洗點斜劈
無野呀?爆炎都唔得?
唉..mp1,2,3你都我點晒晒佢..根本唔洗點
我無野講鎖2,符爆,附魔都唔點?博打?

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

原帖由 乂霸乂 於 10-10-23 04:55 PM 發表

你做咩唔點大地斬?
0轉4個被動要全滿
唔洗點斜劈
無野呀?爆炎都唔得?
唉..mp1,2,3你都我點晒晒佢..根本唔洗點
我無野講鎖2,符爆,附魔都唔點?博打?

算啦..佢點到35lv咋
零轉被動根本唔需要全滿
鈄斬真係唔洗..
佢最好風之痕→爆炎殺
mp2同mp3可以留
佢升高d lv咪可以點返鎖2、符爆同附魔囉
而且35lv可以點到附魔咩?可以點到符爆咩?

請問mp2同mp3即係邊招? 另外我我想問火鳳升華同大地斬係咪唔一定要點?

原帖由 hj1op2 於 10-10-23 05:22 PM 發表

算啦..佢點到35lv咋
零轉被動根本唔需要全滿
鈄斬真係唔洗..
佢最好風之痕→爆炎殺
mp2同mp3可以留
佢升高d lv咪可以點返鎖2、符爆同附魔囉
而且35lv可以點到附魔咩?可以點到符爆咩?

係我錯

原帖由 星海冰塵 於 10-10-23 05:26 PM 發表
請問mp2同mp3即係邊招? 另外我我想問火鳳升華同大地斬係咪唔一定要點?

mp2=狂野之風 mp3=劍蓮
火鳳自己喜愛..可以唔點
大地斬係副本神技 必點(當然你唔點都控制唔到你)

如果打pvp,火鳳最好就點一點啦
對弓魔可以防箭防火球,對全部人都可以跑快d跳高d+____+玩^z捉人都唔錯
如果係副本就可以無謂點

話大地係副本神技我又唔多覺--
需前置,代價太大- -
雖然話可以用4被動黎轉過去
但用10sp黎點1招副本技唔太抵玩

個人意見,不喜別理

十週年勳章(賀詞)

原帖由 乂霸乂 於 10-10-23 01:03 PM 發表

1.係..要+技

3.我係咁點

身為一隻劍
竟然唔點反強?

原帖由 囧囧小神童 於 10-10-25 10:30 PM 發表

身為一隻劍
竟然唔點反強?

唔識用..點黎=晒SP

原帖由 hj1op2 於 25-10-2010 23:19 發表

唔識用..點黎=晒SP

比起反強,我更在意點解唔點捕捉機會+_+

十週年勳章(賀詞)

原帖由 hj1op2 於 10-10-25 11:19 PM 發表

唔識用..點黎=晒SP

唔識用咪練lo
你唔點既話識用都冇用

話說我都覺得反強對艾仔尼講真係必點技,
不過捕捉都只係跟個人喜好:smilie_:):
p.s.(劍蓮我本人覺得幾好用:D)

http://www.phototalks.idv.tw/fle ... 0050535503505505355
以上是47級的點法
狂野必點
強化後 4劍>6劍
--
裂刃和火鳳..
有保留
個人意見吧
我點會火鳳

點解唔點烈刃風暴   (新手)
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 04:52 PM , Processed in 0.044445 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存