2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 鼠兔樂園 求救丫!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
go

求救丫!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! [複製鏈接]

我隻倉鼠生左丫.....我又唔知點算.見佢好似又冇餵到奶比佢飲.
我驚好似你地話點到佢有人疾味會食左隻b.我唔敢點.唔知點算.教下我拉/口\生左唔知幾隻.望落去4隻.因為屋企係用紙做底材架.[img][/img]

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

完全唔需理會 但也別觸點鼠bb 但有心理準備 鼠媽媽有多種理由既機會吃bb的

這是生物鏈問題 所以不用理會 唔洗怕的 近來底才不是太嗅就先不要更換

給鼠糧時跟平時一樣 不用太刻意 但也要避免太接近bb咁就生存機會比較大d

佢宜家捉晒d鼠b去同一個地方...我幫佢地換野食個陣.我點到隻鼠媽怕唔怕佢食左d b

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 famtasy 於 10-10-24 03:57 AM 發表
佢宜家捉晒d鼠b去同一個地方...我幫佢地換野食個陣.我點到隻鼠媽怕唔怕佢食左d b

冇得驚咁多 順其自然啦

原帖由 famtasy 於 10-10-24 02:39 AM 發表
我隻倉鼠生左丫.....我又唔知點算.見佢好似又冇餵到奶比佢飲.
我驚好似你地話點到佢有人疾味會食左隻b.我唔敢點.唔知點算.教下我拉/口\生左唔知幾隻.望落去4隻.因為屋企係用紙做底材架.http://i56.tinypic.com/2u97 ...

正常d正常第1件事 ( 拎走隻公)

第2件事 要細心 頭1-10日 因為過左呢幾日 鼠bb會變得很大 同埋生命很強

有d咩留意 頭1-10日

1媽媽生完會比搞累..有時d bb自己走左出黎

2" 一定有時會咁既... 你就要捉返隻bb 放返係媽媽到 但千奇唔好用手 捉返

3" 食糧 要準備 比平時多2-3陪

4" 可以沖奶粉比 媽媽飲 但不要 牛奶 會飲到肚阿的

5" 點解媽媽生左 有d會食左佢 會有幾個完因

生得多 唔夠位奶飲

食返d bb有營養

食物不足

生命較藥

出世較為細少  

都會食左bb 我留意過

多數都係大隻可以生存

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-2 03:21 PM , Processed in 0.027922 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存