2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 動漫專題區 One Piece 海賊王 [回想]如何認識海賊王? 為何讓你著迷? [小型加分活動] ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 壽司-v-
go

[回想]如何認識海賊王? 為何讓你著迷? [小型加分活動] [複製鏈接]

如何認識海賊王?
我點樣認識one piece?
就係我個好同學成日同我講one piece有幾好睇...
又話佢自己翻睇左n次,
又話佢睇路飛打敵人令佢好緊張同埋路飛好搞笑.
但係我成日話有咩好睇,
終於...我無奈到睇晒`我鍾意既火影,比卡超,家教...
要等佢一集一集咁出我就一集集咁睇...
當然邊個都覺得悶到嘔...(因為冇其他打睇又5想翻睇)
近日,我就試下睇one piece啦~...
點知...我一睇就愛上睇one piece...比任何動漫都更鍾意...

為何讓你著迷?
點解令我著迷?

令我著迷既係路飛佢好搞笑,
同埋會令人有一種驚心動魄既果一種"魂"

另外自己加的:
我一睇就愛上,
每當我一睇到路飛打敵人既時候就好興奮...
興奮到我都好想入去入面同佢一齊冒險...
當然...呢個係白日夢...
我希望我日日訓教都夢到同路飛做海賊

小弟我岩岩先開始睇...有好多野都5知...請大家多多包容 (我睇到佢去完空島番青海咋)

已有 1 人評分威望 收起 理由
壽司-v- + 30 感謝分享!

總評分:  威望 + 30   查看全部評分

如何認識海賊王?
我系由朋友用我講o既,
果陣我去佢屋企,佢睇one piece
我悶咪睇下.....果陣佢睇460集(白胡子出果集)
反要屋佢就開pps睇多次460....之後就睇2xx集咁睇....
再由第一集開始睇....

為何讓你著迷?
可能係因為one pieced人型
好似有d野令到我想睇,
可能系我fd送o既主角扭蛋....
壽司-v- + 10 感謝分享!

總評分:  威望 + 10   查看全部評分

如何認識海賊王?

最初係朋友介紹 但我冇即刻去睇
讀完初中之後先至開始接觸動漫畫
開始睇漫畫個陣
都係睇一d幾卷/岩岩開始連載既漫畫
冇咁辛苦
所以好好奇點解海賊可以連載咁耐
個時都成400幾500集
跟住有一日放假得閒冇野做
一鑊睇哂 就一路著迷到依家
雖然我個人唔太鐘意路飛等主角群
但我鐘意佢個世界觀同其他人設
七武海同三大將吸引到我繼續追落去
壽司-v- + 15 鼓勵

總評分:  威望 + 15   查看全部評分

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-9 04:01 AM , Processed in 0.025690 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存