2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 PSP/PSV 打算買部psp 番黎玩下 新手...
返回列表 發新帖 回覆
go

[討論] 打算買部psp 番黎玩下 新手... [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

我打算上sony 度買... 新手咩唔識
sony果度d機全部都係3000?  1000 2000 3000有咩分別
我睇d帖  話升級失敗會變左磚....變左磚就要拎去整之類果d.. 要神電會易升d
神電我想問...甚麼來的
我就唸買左番黎升級失敗變磚...整又要曬錢....
有無方法升級係會100%會成功..用錢都無所謂

有時出街 等人做咩.... 都可以拎出黎玩下.....

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

印象中去sony買既機全部都冇得改
因為衣家出既機主要 一出就係6.20板本
破解上面 只支援到5.03板本

可以改既機 只有如下:
1000機 全部板本
2000機v1 v2  v3底板(5.03)
3000機v3底板 (5.03)
只要個系統高過5.03既機 一率冇得改

另外改機方面 事實上係好易
只要對反自己部機既底板同系統 要改跟本唔成問題
只要唔好亂升 就得

另外2000機v3 同 3000機v3 升5.50 塊底板就會玩完
如果唔識就請教人地 唔好亂黎

仲有既係 你可以到左聖誕先再決定買唔買
因為6.20既破解 係聖誕 先有消息

以上如有錯誤 請各大師兄更正

已有 1 人評分威望 收起 理由
ericlf2007 + 20 詳細到痴線....囧

總評分:  威望 + 20   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

宜家出機就係6.20版本
甘姐係代表玩唔到game?

十週年勳章(賀詞)

其實 1000 同 2000v2 係一樣

神電用作 修磚 同 升降ver. 用
但只限 1000同2000v2 機用

原帖由 530057215 於 27-10-2010 09:54 AM 發表

可以玩正版 UMD, 未改機玩唔到下載game ISO

ericlf2007 + 5 熱心解答!!

總評分:  威望 + 5   查看全部評分

原帖由 530057215 於 10-10-27 09:54 發表

唔係玩唔到既 改機主要係玩 iso
如果冇改米買正板黎玩

如果唔係太介意人地用過 事實上買2手 都唔係問題
因為見衣家d2手機價錢都合理
你上yahoo拍賣留意下
如果唔想用二手 唯有等聖誕節既消息

十週年勳章(賀詞)

原帖由 ☆紫骨Fαι 於 10-10-27 02:24 PM 發表

唔係玩唔到既 改機主要係玩 iso
如果冇改米買正板黎玩

如果唔係太介意人地用過 事實上買2手 都唔係問題
因為見衣家d2手機價錢都合理
你上yahoo拍賣留意下
如果唔想用二手 唯有等聖誕節既消息

我想改機 點改...
如果唔用2手 點解要等聖誕節...

十週年勳章(賀詞)

原帖由 530057215 於 27-10-2010 11:57 PM 發表

我想改機 點改...
如果唔用2手 點解要等聖誕節...

因為 1手機, 你買到都係 3000機 系統ver. 6.20 (以上或以下)

目前最高可改機ver 係 5.03
就算你而家買左 6.20, 無破解都係無得改機玩 iso

而有消息指 6.20破解會在聖誕前推出
所以 建議你等下
你唔等 我地都唔會阻你
ericlf2007 + 10 詳細撚=(

總評分:  威望 + 10   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

原帖由 KaRL-BoYS 於 10-10-28 12:21 AM 發表

因為 1手機, 你買到都係 3000機 系統ver. 6.20 (以上或以下)

目前最高可改機ver 係 5.03
就算你而家買左 6.20, 無破解都係無得改機玩 iso

而有消息指 6.20破解會在聖誕前推出
所以 建議你等下
你唔等 我 ...

如果係 系統ver. 6.20 以上
甘可以去改機玩iso嗎?

如果低過6.20
甘我可唔可以升到5.03 玩住game先

深水涉出名地方會有全餐,地點我就唔講,應該好多人知
價錢大約1400至1800不等(睇你用唔用限定殼,8gb/16gb)
但係你出深水涉買就要小心,因為改得機好少會賣埋真卡比你
你可以選擇自己去買張真卡(唔同GB數有唔同價錢,另外唔同廠出都有唔同價錢)
假卡傳聞讀得多會傷機,呢點我唔肯定
但係假卡會好易壞呢點我就承認
我買過2張卡,換過1張卡,3張卡條命都唔多過半年
然後上年我買左張真卡,玩到依家都無問題

ver個面..如果你買2000舊版既,根本破解左3.71/3.91就可以自行更新至5.50gen-d(我係自己更新)
1000機依家停左產,所以買得到既基本上都係2000v3或3000,2000v2貌似都停左產,我唔肯定
2000機好處除左薄基本上無咩特別
3000機行既u同底比v2好好多
就以我玩某d game為例
用2000v2會lag,用1000唔lag,3000唔lag
我友人中,有人買左2000v3,但係我地都笑佢點解唔買3000

後補:另外sony出左部叫PSP GO
不過呢隻機..被稱為垃圾
1.GO係比現有既PSP細,但係細都好細同好密,好難使用
2.此機只接受iso,不能讀取UMD,有好多玩家之前買落既umd,無法使用(iso可以上網下載,但收費)
3.由於2.既問題,基本上店鋪賣機後,就無法再收取任何費用(一定有d人玩正版,GO會斷左佢地米路)

ericlf2007 + 20 超詳細.....

總評分:  威望 + 20   查看全部評分

原帖由 530057215 於 10-10-28 00:26 發表

如果係 系統ver. 6.20 以上
甘可以去改機玩iso嗎?

如果低過6.20
甘我可唔可以升到5.03 玩住game先

錯 上面同你講左
6.20 只係可以玩正板game 即係要自己買碟(應該可以叫做碟掛 )
改唔到機
如果你一買反黎就係5.03 就可以改機
改左機 就可以自己上網dl game玩
另外改機方面 唔知點同你講 仲知就好易
只要個板本高過5.03 一率冇得改

十週年勳章(賀詞)

原帖由 ☆紫骨Fαι 於 10-10-28 07:14 AM 發表

錯 上面同你講左
6.20 只係可以玩正板game 即係要自己買碟(應該可以叫做碟掛 )
改唔到機
如果你一買反黎就係5.03 就可以改機
改左機 就可以自己上網dl game玩
另外改機方面 唔知點同你講 仲知就好易
...

哦  ..甘姐係
如果我宜家買左 ver6.20以上的話就一定要買正版玩...唔係就要等聖誕節出破解 呢段時間就要玩正版

原帖由 530057215 於 10-10-28 10:11 發表

哦  ..甘姐係
如果我宜家買左 ver6.20以上的話就一定要買正版玩...唔係就要等聖誕節出破解 呢段時間就要玩正版

可以咁講  有消息話12月會出
不過 唔好信到十足 到時有咩3長2短
你如果有心買機 等下先 等佢真係出左先買

十週年勳章(賀詞)

買psp 打算玩下gvg

原帖由 530057215 於 10-10-31 11:43 發表
買psp 打算玩下gvg

等下啦 老友
當你買左入到game 又唔會有衣種感覺

如果真係要主玩iso既 其實可以搵到PSP1000既最好用1000機啦

(不論全新/N手貨) 因為對新手黎講呢 1000機全底版已破

2000機有分v2v3唔識分真係好易俾人呃/換舊底(番新機)

當然3000機都唔少番新

對我而言:

1000機---全底破 肥大 重 (當然有很多用家說有手感)
2000機---v2已破 v3半破(關機重破限5.03/前)     輕   
3000機---半破(關機重破限5.03/前)     畫面d色夠實又靚   
                但玩GAME真係有橫線(原廠特色)--我玩既係GVG的umd
PSP GO--6.20無破解      睇片用 16G快閃 輕,細  
               玩GAME手感差 mon細 難睇細節 因為唔支援umd
               game要錢換點上網買好煩

所以如果可以既話都係PSP1000最好

但市面已經難求 , 真係搵唔到既 叫埋d識既朋友一齊去d

信譽d既鋪頭...

題外~仲有聽聞最新果個6.20又係半破黎....好似好似好似.....
ericlf2007 + 15 超詳細解答

總評分:  威望 + 15   查看全部評分

要買就快唔係無貨
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-10 05:35 AM , Processed in 0.040613 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存