2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 iPhone現嚴重保安漏洞漏洞 秘技偷看資料
樓主: 乂火星人乂
go

[新聞] iPhone現嚴重保安漏洞漏洞 秘技偷看資料 [複製鏈接]

較秘技

十週年勳章(賀詞)

之前IPONE3GS 3秒破解到啦WO
而家仲.....

十週年勳章(賀詞)

原帖由 OHOHYA 於 10-10-27 04:53 PM 發表
之前IPONE3GS 3秒破解到啦WO
而家仲.....

3秒??   柯督尿都唔夠啦
開番畫面鎖都要1秒啦
開個程式都要1秒啦
click入介面都要1秒啦
都未禁制jb

十週年勳章(賀詞)

ANDROID好用過蘋果100倍
WINDOWS又係
周街都I瘋 朝早搭西鐵 係一個車廂入面我都見有4,5人拎住I瘋4係到篤篤篤(3GS未計)
阻撚到我 我啤到佢仆街

原帖由 ikl 於 10-10-27 05:31 PM 發表
WINDOWS又係
周街都I瘋 朝早搭西鐵 係一個車廂入面我都見有4,5人拎住I瘋4係到篤篤篤(3GS未計)
阻撚到我 我啤到佢仆街

人地拎住電話係度篤篤篤 又點阻倒你丫-.- ...
加上..
以前都大把係係車度玩psp ,,,nds 之類..又唔見個陣有人話 玩psp nds阻住人-.-

你理得人丫

十週年勳章(賀詞)

十週年勳章(賀詞)

原帖由 littlehin 於 10-10-27 05:48 PM 發表

算啦-.-2kf好多呢d人.....一睇佢講android好過iphone 100倍就知啦....
又唔見唔鐘意apple產品既某版主好似佢咁....
一d都唔中肯...
我細佬都用緊android都轉用iphone
周街d人都黑色頭髮,一係啡色,紅 ...

係囉
  我唔明其實ANDROID有咩優點 (BUT I AM ANDROID USER)
只係冇錢買iphone   先唔用姐
touch機唔係 android就係apple  ios 係好用架啦= =
android咪又係得個market 同埋d普通系統
完全唔明有咩大分別~_~
最主要都係部機既功能姐~~"
點都冇可能好過apple  一倍囉~_~

人地買iphone係有佢好處  唔係話得個symbols
最主要係有咩用架- -
唔通賣部5千蚊既機  得打電話 sms  收音機 聽歌 影相  上網 wi-fi
會有人買咩  
  (唔係搵貴野打造 ,such as gold ,diamond)

原帖由 Saint小健c 於 10-10-27 03:14 PM 發表

佢既破解意思係 用到呢個bug   
而唔係幫一部機jb 左個系統  之後令佢可以free to play other apps
  呢個破解意思主要針對番可以番 偷看資料
用到依個;;繞過鎖機畫面看到機內的資料。 ;;
你用左 ...

2KF新文化!!睇標題唔睇內容
串人都睇清楚先啦

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB 笑傲無雙 忍影世界

就睇蘋果點搞

十週年勳章(賀詞)

十週年勳章(賀詞) K歌達人 2KF大型活動勳章

原帖由 乂火星人乂 於 2010-10-27 09:29 AM 發表
蘋果的最新作業系統iOS4.1被發現出現嚴重保安漏洞,令用家可以繞過鎖機畫面看到機內的資料。

iOS4.1 4.2也可破解

科技網站Engadget指出,用家在鎖機時只要在緊急求助電話畫面上亂打號碼,再按致電以及按一下 ...

↑一早話蘋果D 野有問題o架喇
原帖由 ikl 於 2010-10-27 05:31 PM 發表
WINDOWS又係
阻撚到我 我啤到佢仆街

↑撞 3 又撞 4

不過真係唔知有咩咁好篤,
用 Android 基本上唔洗篤,
有 Widgets 睇到晒
原帖由 littlehin 於 2010-10-27 05:48 PM 發表

算啦-.-2kf好多呢d人.....一睇佢講android好過iphone 100倍就知啦....
又唔見唔鐘意apple產品既某版主好似佢咁....
一d都唔中肯...
我細佬都用緊android都轉用iphone
周街d人都黑色頭髮,一係啡色,紅 ...

↑我識好多人 (過 10 個) 用o左 iphone 好短時間已經頂唔順放o左換用 Android 機
原帖由 littlehin 於 2010-10-28 10:35 AM 發表

其實每部電話都有優點缺點架啦....
但係d人永遠都係拎自己部機既優點去同人地部機既缺點去比,點比-.-
我未用過android唔知有咩好同唔好啦....
iphone用緊,但係我未用過android,所以唔知邊樣好....
大家各有己見 ...

↑以 N1 為例:
  • 有 mutli-tasking,唔知 iOs 係假 mutli-tasking 暫停D apps
  • 有得藍芽傳送 files
  • 有得換電
  • 有 widget
  • 識 program 可以任你改野
  • 可用 Flash 亦可用 HTML5
  • 可以當 router 用

唔講咁多了,
講得太多我會唔好意思

另可參考:
  如果你要买一个Android系统的手机,你可以选择摩托罗拉、三星、LG等厂商的产品,但是如果你想要苹果系统的手机,那你就只有iPhone可以买。这就是为什么苹果现在正面临着一场严峻竞争的重要原因。

根据调查,美国市场上购买Android手机的消费这数量已经超过了苹果的用户,如果这个趋势继续下去,用不了几年,Android可能会把苹果在高端智能手机市场上的头名宝座抢入怀中。

但其实这并不是苹果第一次面对这种情况,早在上世纪80年代,苹果的Mac电脑就面临着大量使用微软系统平台和软件的PC机的竞争,而且在那场战争中,苹果是毫无疑问的输家——不仅丢掉了大量的市场份额,公司也几乎陷入无法维系的窘境。

苹果对产品的软件控制一直非常严格,而面对庞大的“开放软件”军团,苹果的胜算到底有多少?而且这只是在智能电话领域;随之iPad的风靡,苹果也改为平板电脑这一块担心了。这对于苹果来说,的确是一个事关生死的大问题。从某种程度上讲,苹果目前面临的竞争要远比当年与PC的那场战斗惨烈许多,因为它的敌人不仅仅是Android,还有RIM的黑莓,微软的WP7以及巨头诺基亚的塞班。

当然,苹果自身也具有强大的实力:iPhone4的销售量有可能在上个季度结束时达到一千两百万的惊人销售量,而且为了应对风起云涌的竞争者,苹果也已经决定从明年开始在Verizon销售iPhone4,这将使得苹果的销售业绩更加喜人。从股票市场上来判断,很少会有投资者来质疑苹果的战略 ——后者的股票在上周五达到了每股314.74美元的历史高点。

但是Android系列的突然成长苹果也不能忽视,因为Android作为一个开放源码的系统,在软件方面给苹果造成了相当的挑战。就连为苹果进行软件开发的许多公司和独立人士也一直抱怨,称苹果队员软件的控制过于严格,给开发者的工作造成了不小的麻烦。
Google 的 Android 與 Apple 的 iOS (iPhone) 的消長看來有點精彩!

先看看這二則新聞,再來發揮一點想像力。
Android 平台網頁瀏覽市佔率 逐漸增長中

市調網站 Quancast 公佈了近期美國境內各手機平台瀏覽器的市佔率成長報告,其中顯示 Android 平台瀏覽器上網的市佔率逐漸維持成長,目前已經位居市場排名第二。

根據 Quancast 針對上個月於美國地區的調查報告顯示,目前 Android 平台在行動裝置瀏覽競爭中佔有 25% 的市佔,比起去年 11 月時的調查結果增長不少。而相對於其他如蘋果 iOS、RIM 等作業系統均往下滑,但目前仍以蘋果 iOS 位居首位。

Android手機市占 明年超越iPhone

Google 公司執行長史密特 5 日說,採用 Android 作業系統的智慧型手機每日賣出約 20 萬支,顯示 Android 手機已對蘋果 iPhone 等對手構成強大的挑戰。

市調公司 NPD 表示,採用 Android 作業系統的智慧型手機,第二季在美國市場的銷售量領先。4 至 6月出售的智慧型手機中,有三分之一內建 Android,RIM 的黑莓機則落居第二,是 2007 年來首見。黑莓機市占率下降9個百分點,降至 28%;iPhone 以 22% 的市占率排第三。

許多不同的生產商如今都採用 Android 系統,包括第二季在美國最暢銷的摩托羅拉 Droid 手機,以及台灣的宏達電。

研究機構 IDC 日前表示,Android 平台在美國市場逐漸擴大地盤,可能意味 Android 手機全球市占率將比原先預期更快超越 iPhone。IDC 今年稍早的報告說,Android 手機將於 2011 年趕過 iPhone。美國是全球智慧型手機最大市場,上季智慧型手機出貨量達 1,470 萬支,約占全球出貨量 23%。

從上面兩則新聞中,您看到什麼呢 0.o?

我們不知道您看到什麼,不過我們卻有看到一些東東,讓我們長久以來的問題豁然開朗。

自從 iPhone 上市以來,就一直是許多人朝思暮想的珍品,可同時又有 HTC Hero 讓人一見鍾情,相信有不少人從此在 iPhone 與 Hero 兩者之間左思右想,舉棋不定,原因就在於作業系統 iOS and Android。

為什麼勒 0.o?

因為智慧型手機在沒有了手機應用程式 ( App ) 之後,其實只是貴到嚇死人的手機。也就是說,手機應用程式的多寡與支援度將會被理性消費者列為購買智慧型手機意願的重要指標。

作業系統決定手機應用程式 ( App ) 開發的難易度與開發成本。

Apple iPhone 在上市時就擁有著豐富的手機應用程式 ( App ),讓 iPhone 不只是 iPhone。不過眾所周知的是,Apple 的 iOS 是封閉式的。也就是說,要開發 iPhone 上的應用程式的門檻與成本都比一般來的高。

然而 Google 的 Android 就與 Apple 的 iOS 有非常大的差異,Android 是開放式的,也就是說要開發 Android 上的應用程式門檻與成本較低。要將 App 中文化的門檻也比較低,如此就比較能夠符合大部分的中文使用者。

手機銷售的多寡將決定手機應用程式的市場規模以及商業利益;也就是說,手機應用程式的開發者將會視手機的銷售量來決定開發的路線。綜觀以上種種,相信不久智慧型手機作業系統將會是 Android 的天下。

http://hk.knowledge.yahoo.com/question/question?qid=7010080100021

十週年勳章(賀詞)

原帖由 littlehin 於 2010-10-29 11:38 AM 發表

對我冇影響-.-
果(過10個)係咪本身用緊android,身痕轉iphone試下@@?
係既話,佢地會唔會有d先入為主@@?
不過點都好,我只係拎黎打電話,聽電話,同打機-.-
夠我用就夠了.....
你果篇野唔睇啦-.-睇左都唔識-.-....

↑如果只係「我只係拎黎打電話,聽電話,同打機」咁簡單,
咁點解唔買部千多元的 Nokia 而要比幾千蚊教主呢

十週年勳章(賀詞)

十週年勳章(賀詞)

原帖由 乂火星人乂 於 10-10-27 09:29 AM 發表
蘋果的最新作業系統iOS4.1被發現出現嚴重保安漏洞,令用家可以繞過鎖機畫面看到機內的資料。

科技網站Engadget指出,用家在鎖機時只要在緊急求助電話畫面上亂打號碼,再按致電以及按一下 ...

好彩我冇買iphone

原帖由 littlehin 於 10-10-27 04:18 PM 發表

咪就係咁簡單law-.-
人地解釋左啦....只係此破解不同彼破解
已完
仲係有d人淨係識9唔搭8地串人
又令人諗番起某人個post,點解要串人?因為自卑law

原帖由 littlehin 於 10-10-27 11:05 AM 發表

這就是特色.....
破解=jb,究竟我係咪睇錯?

蘋果的最新作業系統iOS4.1被發現出現嚴重保安漏洞,令用家可以繞過鎖機畫面看到機內的資料

科技網站Engadget指出,用家在鎖機時只要在緊急求助電話畫面上亂打號碼,再按致電以及按一下手機上的鎖機(lock)按鈕,iPhone就會進入Apps畫面,讓你可以看到手機上的電話紀錄、電話留言、通訊錄等等。網站測試過,無論是iPhone 3G、3GS及4,結果都是一樣。

唔睇post 係到 亂吠

死文盲
j你老母咩
冇iphone 唔知咩叫jb 就咪學人講jb

原帖由 littlehin 於 10-10-29 11:38 AM 發表

對我冇影響-.-
果(過10個)係咪本身用緊android,身痕轉iphone試下@@?
係既話,佢地會唔會有d先入為主@@?
不過點都好,我只係拎黎打電話,聽電話,同打機-.-
夠我用就夠了.....
你果篇野唔睇啦-.-睇左都唔識-.-....

貪新鮮?
其實我部 3GS D GAME唔多岩我玩.多數用黎查字典,上網,睇FLASH,做HDD咁
12月諗住買白色IPHONE4但又想轉用下WP7

原帖由 littlehin 於 2010-10-30 11:04 AM 發表

因為唔鐘意nokia-.-^
買iphone之前我有諗過htc....
但係d款睇極都唔o岩心水.....
跟住仲要我細佬用緊果部1年就壞左.....令我更加唔想用-.-^
最後,仲要$0機價....
我本身都係數碼通...3g plan都交緊200幾蚊月費 ...

↑聽你咁講再總括o黎講,
你揀電話o既條件重點唔係「我只係拎黎打電話,聽電話,同打機」,
而係揀款,
為o左一個「款」就甘願比多幾千蚊買部同 Nokia 差唔多一樣有o既功能o既電話,
我諗真係只有教主同教徒o既關係先可以做到

不值錢既野...冇咩留意..
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 02:24 PM , Processed in 0.045289 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存