2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 艾爾之光 《艾爾之光》心得攻略區 [黑魔]求教+求救- -((汗
樓主: xyz^3
go

[黑魔]求教+求救- -((汗 [複製鏈接]

回復 16# holun246 的帖子

黑鐵阿0口0!!! <-Pvp 等級A,,嚇死人lu``

原帖由 『天鎖斬月』 於 2-11-2010 00:31 發表

闇契LV3好好用喎
你加完闇契方便打副本升LV
跟住先加蝙蝠FOR PVP仲好

事關副本係咪都食水,所以我都係覺得闇契for pvp逆轉
同埋最近都要忙緊清哂d活動入場卷佢orz
另外想問毒霧打擊會唔會有硬直?

玩過星曲WEB

其實我堅持副本不吃任何水,總覺得食水就是認輸(我是痴線的)

打近戰的都用蝙蝠www

嗯,我說一下自己點連吧

>>zz xx<x >>zz 鎖1 >>zz xx<x(應該最後的xx後x會食唔哂)
1p1想捉人易捉d,就扮係死角回魔,佢一行埋黎就^z/
屈地形狂xx<x佢(咁做會比人話淆魔xd
團戰的話,救人用黑波,但是可以的話用xx<x都不錯,因為可以連埋佢

至於技方面(有技b)
閃 鎖1 bat 鎖2
魔契 鎖3 火壁 等離子xd(可以唔使帶咁多300技,帶盾都得

原帖由 xyz^3 於 10-11-2 12:32 PM 發表

事關副本係咪都食水,所以我都係覺得闇契for pvp逆轉
同埋最近都要忙緊清哂d活動入場卷佢orz
另外想問毒霧打擊會唔會有硬直?

打怪有, PVP你試完同我講
我8隻人依加打到痴左線-_-

原帖由 xyz^3 於 10-11-1 12:01 PM 發表

感謝指教
火環冇點orz
鎖3冇解orz
蝙蝠未點到orz
用一般蚤跳按法唔得好似係因為落地既特大硬直(?)

另外一問:疾走既可用性高唔高?
如不點疾走應否將點數投資到毒霧上?

蚤跳 落地既特大硬直係禁得唔岩  成功既話係同eve蚤跳 差唔多快
疾走 會影響>>zz
毒霧.係pvp唔實用.....有200mp都會用死神

原帖由 tommy714 於 2-11-2010 23:12 發表
其實我堅持副本不吃任何水,總覺得食水就是認輸(我是痴線的)

打近戰的都用蝙蝠www

嗯,我說一下自己點連吧

>>zz xx>zz 鎖1 >>zz xx

蝙蝠未點到真悲哀so sad
連技真係冇咩難度,都係>>zz&xx<x orz
我就算去扑人都比人鬧係龜魔,sad
((玩屋頂玩上腦既人))
點完蝙蝠之後先去研究蝙蝠既可用性

原帖由 holun246 於 3-11-2010 00:04 發表

蚤跳 落地既特大硬直係禁得唔岩  成功既話係同eve蚤跳 差唔多快
疾走 會影響>>zz
毒霧.係pvp唔實用.....有200mp都會用死神

抱歉連回一次了,因為唔記得引用個代碼((汗

疾走會影響到攻擊範圍and距離的嗎-口-?
因為睇巴哈好多人話移速只影響走速,但自己又唔敢試orz

但問題係愛莎有蚤跳嗎囧?好似唔多見過

的確死神比毒霧優勢好多,起手傷害都猛成截orz
但係好似限定爆風只攻擊兩人(?)
毒霧既無限攻擊數有點吸引((望向毒霧
但如果毒霧運用得好既話,傷害有冇可能高過死神?

原帖由 xyz^3 於 10-11-3 01:04 AM 發表

的確死神比毒霧優勢好多,起手傷害都猛成截orz
但係好似限定爆風只攻擊兩人(?)
毒霧既無限攻擊數有點吸引((望向毒霧
但如果毒霧運用得好既話,傷害有冇可能高過死神?

死神係可以炸4個...4個疊埋一齊出死神可以秒咁滯
而且死神有控場能力
雖然話覺醒可以cancel 爆風
但係團戰中,兩個人或以上中,一人覺醒
其他人就會硬食....
同埋...爆氣cancel 係靠運...有時個死人死神4秒都唔爆...
覺醒完行一兩步就爆....

死神有一個絕對優點好過毒霧係:
死神可以空中發動

毒霧都幾難高攻過死神....

(p.s 跟爛鐵學pvp啦...我係咁比佢d 死神炸

原帖由 xyz^3 於 10-11-3 01:04 AM 發表

的確死神比毒霧優勢好多,起 ...

愛莎係有蚤跳的= =因為太難禁,而且正確禁既方法都冇咩人知,加上有閃都冇需要蚤跳,只係用黎玩花式捉人= = 不過愛莎蚤跳係快得嚇人= = 本人之前都練過下,但係會禁到手殘-_-  
疾走不會影響到攻擊範圍同距離  只影響走速,係pvp 點左會比較好 因為>>zz 用黎走人都唔錯-_-汗'' 加上>>zz係主要捉人之一

原帖由 藍楓 於 3-11-2010 05:01 發表

死神係可以炸4個...4個疊埋一齊出死神可以秒咁滯
而且死神有控場能力
雖然話覺醒可以cancel 爆風
但係團戰中,兩個人或以上中,一人覺醒
其他人就會硬食....
同埋...爆氣cancel 係靠運...有時個死人死神4秒 ...

死神我知係可以炸無限
但係爆風唔係剩係2個咩
我冇話死神唔好-_-
只係諗緊毒霧點唔點

原帖由 xyz^3 於 10-11-3 11:09 AM 發表

死神我知係可以炸無限
但係爆風唔係剩係2個咩
我冇話死神唔好-_-
只係諗緊毒霧點唔點

爆風係只可以爆2個...但係..佢訓低左再起身會重身計,加上用上z接好似就會重身計-_- 主要係第一下重疊出死神最痛爆風唔洗理中幾多個
毒霧..我有點-.-不過我冇點300 -.- 原因係我出完死神,死神cd未完 就有200mp 就出毒霧玩下野= = 加上毒霧打副本王=+=

原帖由 holun246 於 3-11-2010 11:18 發表

爆風係只可以爆2個...但係..佢訓低左再起身會重身計,加上用上z接好似就會重身計-_- 主要係第一下重疊出死神最痛爆風唔洗理中幾多個
毒霧..我有點-.-不過我冇點300 -.- 原因係我出完死神,死神cd未完 就有200mp 就出 ...

毒霧打王的確係好好orz
但仲係唔知佢出現打擊既時候有冇硬直

原帖由 xyz^3 於 10-11-3 01:53 PM 發表

毒霧打王的確係好好orz
但仲係唔知佢出現打擊既時候有冇硬直

出左毒霧只要對方走入黎就會有一下硬直,但係好難唔連出去,所以要屈埋角到打

玩過星曲WEB

出了技能書之後,200mp有點的價值咩,我在想把地石那5點移到那個上就算了/魔契

原帖由 tommy714 於 3-11-2010 21:18 發表
出了技能書之後,200mp有點的價值咩,我在想把地石那5點移到那個上就算了/魔契

其實,我完全搵唔到可以取代地石既招orz當然for副本
cd快,高傷,連hit多,mp少,真係神來之技orz
但我反而覺得強化後既毒霧比較偏pvp
連擊增加and變快(?)忘了,肯定的是有減速的效果

原帖由 xyz^3 於 10-11-4 01:38 AM 發表

減速同中毒變10秒
韓改埋屬, 地獄門, 兩招火雞, 火打, 火戀, 火步同佢係咪會燒/毒得死人?
不過淨係果30%移跳都吸引

原帖由 『天鎖斬月』 於 4-11-2010 01:44 發表

減速同中毒變10秒
韓改埋屬, 地獄門, 兩招火雞, 火打, 火戀, 火步同佢係咪會燒/毒得死人?
不過淨係果30%移跳都吸引

如無意外係毒同火都會燒得死人架啦
個30%真係好吸引orz

玩過星曲WEB

原帖由 xyz^3 於 10-11-4 01:38 AM 發表

www,最近台灣開了50lv,個6點點咩好www

>>^z  xxvx 火環 鎖1 >>^x >>zz loop
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 01:50 PM , Processed in 0.040391 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存