2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 艾爾之光 《艾爾之光》心得攻略區 [黑魔]求教+求救- -((汗
go

[黑魔]求教+求救- -((汗 [複製鏈接]

好辛苦咁練到虛無沖上40換完職裝((雖然都係差隻車手
然後好開心咁跑左去pvp
跟住先發現除左簡單連技之外乜都唔掂囧((即zz>z/xx<x這樣))
所以特此開po請教各位- -╭
問題1:請問黑魔基本的抓人技巧/方式?((團戰/單挑))
問題2:請問黑魔於團戰時的定位是什麼?
問題3:請問黑魔的基礎接技方式應該怎樣連?
問題4:請問pvp向的黑魔技能該如何抉擇?
暫時就這樣((汗
還望各位指教

補一題:請問魔師有沒有什麼特殊移動方式?((如蚤跳等等))

1. ^z、瞬移發動攻擊、吸魔

2. 上前吸魔>死神

3. zz>z loop 、>>zz xx<x

4. 死神、吸魔、盾、鎖3、瞬移...其他自便

好遺憾PVP我答你唔到- -

原帖由 『天鎖斬月』 於 28-10-2010 03:01 發表
好遺憾PVP我答你唔到- -

so sad
暫時最急需都仲係捉人方法= =
同埋小愛真係冇特殊移動方法咩囧
好似話蚤跳之類個d,但偏偏小愛又冇蚤跳orz

原帖由 xyz^3 於 10-10-28 11:01 AM 發表

so sad
暫時最急需都仲係捉人方法= =
同埋小愛真係冇特殊移動方法咩囧
好似話蚤跳之類個d,但偏偏小愛又冇蚤跳orz

我估都係^Z, >>^X, >>^Z, >>ZZZ, 吸魔, 火環之類

玩左一陣pvp已經好頹囧
完全唔識捉人orz
火環冇點到<-----

基本上暗魔唔買時裝武器 ↑Z近乎捉唔到人
去商時對比下清風杖就明,果支野長過一般杖1/3(但系都係短過雷文同艾索德)

暗魔一般捉人得3招

→→↑Z  人地耕田果陣 係佢腳底→→↑Z 後接小黑球(攻速要求8%↑)

瞬移人地背隻→→Z中左就接小黑球,唔中就→→ZX逃離對方耕田
(攻速要求愈高愈好,攻速愈高→→ZX愈快=硬直率↓=保命+捕捉率上升)

地形
一般艾索德同雷文追唔到法C瞬移會上平台跑黎跑去擾亂法C。
企佢腳底,一見佢落平台就吸魔/火環捉

第一建議死神唔好帶,十個九個都會覺醒斷死神第二爆炸(死神得番10XX%傷)
第二建議PVP唔好帶地獄之石帶火炎打擊,你會發現非雙暗武既暗魔好難集到120魔之餘
,地獄之石通常中左都多唔過3HIT(擊倒值/斷魔)
(魔盾:每15秒消費30魔,火環40魔,鎖110魔,小黑球30魔.瞬移6/10魔)

PS:法C↑Z除左戰術運用/捉新手之外,基本唔會捉到人

原帖由 xyz^3 於 10-10-28 12:04 AM 發表
好辛苦咁練到虛無沖上40換完職裝((雖然都係差隻車手
然後好開心咁跑左去pvp
跟住先發現除左簡單連技之外乜都唔掂囧((即zz>z/xx

屈黑彈
係人地起身果陣估計佢會向邊到彈/原地(熟習佢既打法)
魔法陣之後一定要接吸魔 cd中就屈黑彈吧
仲有魔量方面要用得好
盡量唔開魔盾/吸魔/火環(黑彈王道 )
至於連技方面只可以同你講幾乎係無既
除左zz>z/>>zz xx<x之外
如果人地話你龜魔你可以唔洗理佢

原帖由 tom12345678 於 29-10-2010 20:40 發表
基本上暗魔唔買時裝武器 ↑Z近乎捉唔到人
去商時對比下清風杖就明,果支野長過一般杖1/3(但系都係短過雷文同艾索德)

暗魔一般捉人得3招

→→↑Z  人地耕田果陣 係佢腳底→→↑Z 後接小黑球(攻速要求8%↑)

瞬 ...

前提我沒點火環orz
感謝你既指點

但死神,我既定位都係用黎捉人only,而且都好少見到有人cut得準

屈黑彈
係人地起身果陣估計佢會向邊到彈/原地(熟習佢既打法)
魔法陣之後一定要接吸魔 cd中就屈黑彈吧
仲有魔量方面要用得好
盡量唔開魔盾/吸魔/火環(黑彈王道 )
至於連技方面只可以同你講幾乎係無既
除左zz>z/>>zz xx<x之外
如果人地話你龜魔你可以唔洗理佢

以而家既pvp情況黎講,個個打一兩場就走,應該冇咩機會熟習到orz

盡量唔開魔盾唔會好危險嗎= ="

另外一問:小愛真的沒有特殊移動方式嗎= ="

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

原帖由 xyz^3 於 10-10-30 11:46 PM 發表

前提我沒點火環orz
感謝你既指點

但死神,我既定位都係用黎捉人only,而且都好少見到有人cut得準

以而家既pvp情況黎講,個個打一兩場就走,應該冇咩機會熟習到orz

盡量唔開魔盾唔會好危險嗎= ="

另外一問:小愛真的沒有特殊移動方式嗎= ="

貼地、地刷(亂入的 小愛是GC人物)

愛莎拎返青龍偃月刀應該會易D捉人(戀姬無雙果個愛莎
以上可無視

原帖由 hj1op2 於 31-10-2010 01:28 發表

貼地、地刷(亂入的 小愛是GC人物)

點貼法點刷法= =
同埋點解好似有3小既成份囧?

原帖由 xyz^3 於 10-10-31 02:21 PM 發表

點貼法點刷法= =
同埋點解好似有3小既成份囧?

因為佢白字已經解答左你

原帖由 『天鎖斬月』 於 31-10-2010 20:45 發表

因為佢白字已經解答左你

抱歉我真係叫慣左小愛小芙orz
那我再問一次好了orz
愛莎真的沒有任何特殊移動方式嗎orz
已有 1 人評分Good 收起 理由
hj1op2 + 1 orz

總評分:  Good + 1   查看全部評分

原帖由 xyz^3 於 10-11-1 01:43 AM 發表

抱歉我真係叫慣左小愛小芙orz
那我再問一次好了orz
愛莎真的沒有任何特殊移動方式嗎orz

瞬間移動

1. 3v3/4v4 用上z 幫手控場 1v1/2v2用 多d >>^z   
2.主要係救人 因為連技少 不如比艾雷連
3.最基本>>zz xx<x >>zz xxvx
            >>zz xx<x >>zz xx<x
4.有技b 既話 吸魔,魔盾,閃,火環 ,死神,蝙蝠,約束,鎖3

蚤跳...愛莎係可以做到..不過 正確點樣禁我就唔清楚,因為唔同其他人,唔會係>>^v^v^v^  ,好似係>>^^vv ^v^v !@#$%^&*()_+ 仲之好難禁
詳細可以 係game到搵我     
我叫 黑鐵乄
真希望可以多d人上黎魔人打pvp- -

原帖由 holun246 於 1-11-2010 10:31 發表
1. 3v3/4v4 用上z 幫手控場 1v1/2v2用 多d >>^z   
2.主要係救人 因為連技少 不如比艾雷連
3.最基本>>zz xx>zz xxvx
            >>zz xx>zz xx>^v^v^v^  ,好似係>>^^vv ^v^v !@#$%^&*()_+ 仲之好難禁
詳細可 ...

感謝指教
火環冇點orz
鎖3冇解orz
蝙蝠未點到orz
用一般蚤跳按法唔得好似係因為落地既特大硬直(?)

另外一問:疾走既可用性高唔高?
如不點疾走應否將點數投資到毒霧上?

原帖由 xyz^3 於 10-11-1 12:01 PM 發表

感謝指教
火環冇點orz
鎖3冇解orz
蝙蝠未點到orz
用一般蚤跳按法唔得好似係因為落地既特大硬直(?)

另外一問:疾走既可用性高唔高?
如不點疾走應否將點數投資到毒霧上?

毒霧出技書先好用

疾走淨係加步行時既移速, 跑步唔加
唔係話冇用既, 加左之後,
同艾, EVE打同一隻怪唔會扑兩野之後見到EVE已經將D怪推到勁遠囉

另外, 火環,鎖3同蝙蝠PVP都好好用架喎

原帖由 『天鎖斬月』 於 1-11-2010 18:54 發表

毒霧出技書先好用

疾走淨係加步行時既移速, 跑步唔加
唔係話冇用既, 加左之後,
同艾, EVE打同一隻怪唔會扑兩野之後見到EVE已經將D怪推到勁遠囉

另外, 火環,鎖3同蝙蝠PVP都好好用架喎

但疾走好似都唔會影響攻擊?
唔知點講orz

毒霧其實都唔錯用,但技書強化後真係勁好多
下一步都係先點蝙蝠,再點闇契orz

原帖由 xyz^3 於 10-11-1 08:00 PM 發表

但疾走好似都唔會影響攻擊?
唔知點講orz

毒霧其實都唔錯用,但技書強化後真係勁好多
下一步都係先點蝙蝠,再點闇契orz

闇契LV3好好用喎
你加完闇契方便打副本升LV
跟住先加蝙蝠FOR PVP仲好

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 06:41 PM , Processed in 0.038658 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存