2000FUN論壇

搜索
go

風行一問:技能 [複製鏈接]

有無人可以提供風行點技?
有既請用
http://www.phototalks.idv.tw/flex/elskill/
呢個點出來
唔該

風行者太多好技能,因此需要有先後次序

暴風空間/鳳凰衝擊 2選1 個人強烈推薦鳳凰衝擊
毒蛇之舞
衝鋒步伐
月夜之舞
武鬥之魂
地動之舞/回點中級物理修煉
新月之舞
狂氣之箭+回點中級物理修煉2點/地動之舞2點/中級魔力修煉2點/飛天之舞2點
自然之力
飛揚之舞/不屈
回點完中級魔力修煉/中級物理修煉/地動之舞/飛天之舞

不屈另作考慮

47級+點過程完

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

原帖由 tom12345678 於 10-10-29 08:16 PM 發表

風行者太多好技能,因此需要有先後次序

毒蛇之舞
衝鋒步伐
月夜之舞
武鬥之魂
地動之舞/回點中級物理修煉
新月之舞
70 ...

我覺得風行最大賣點之一就係不屈..

原帖由 hj1op2 於 10-10-29 08:23 PM 發表

我覺得風行最大賣點之一就係不屈..

恩 我既意思係不屈另作考慮

姐係可以係80個層面決定不屈OR 回點以上技能

首先唔講其他,中魔用處何在= =
然後如果係pvp向,月夜5點點解唔放去不屈/鎖1呢
如果係副本向,中腕其實加成唔大,拎去不屈啦= =多一條命=多一個保障
學上面講,不屈係風行既最大賣點
另外其實毒蛇真係只能夠用在副本上,值唔值真係見人見智
唔...係咁多

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

原帖由 xyz^3 於 10-10-30 01:52 AM 發表
如果係副本向,中腕其實加成唔大,拎去不屈啦= =多一條命=多一個保障
另外其實毒蛇真係只能夠用在副本 ...

毒蛇好似2000%物攻 唔知有冇記錯
如果係PVP..我認為應該點埋鎖1囉
無論守衛定係風行 蕾娜最大既輸出應該都係弓姿XXX 所以中魔係可以接受
中腕→不屈+1

原帖由 hj1op2 於 10-10-30 02:18 AM 發表

毒蛇好似2000%物攻 唔知有冇記錯
如果係PVP..我認為應該點埋鎖1囉
無論守衛定係風行 蕾娜最大既輸出應該都係弓姿XXX 所以中魔係可以接受
中腕→不屈+1

打霸體2200%
普通怪200%*7+4下鞭屍
PVP好似得6定7下
打雙子同貝爾德我試過有200%*25

中腕轉不屈+1
月夜未有技書我都係唔諗佢住

原帖由 xyz^3 於 10-10-30 01:52 AM 發表
另外其實毒蛇真係只能夠用在副本 ...

唔點鎖1係因為蕾娜好用既技太多,飛天之舞,花瓣之舞,自然之力,射姿,一般接唔到鎖1
而實際上果17%可以話係雞肋,食之無味,棄之可惜,但係同毒蛇無技可以代替到佢(霸體2200%)
用水屬/地屬例外

中魔既用途係凸出優勢
中級物理+武鬥之魂(狂箭前置)+中魔,箭既攻擊力簡直係變態,爆風+爆擊既厄西+10武 一箭破到3萬6(冇+導言)

與之相比,不屈復活係會得番1血,有太多戰術可以無視(法C9屈火球,虛無蝙蝠,蕾娜直屈箭,EVE電炮等),而且點左中物+中魔依然有點點不屈
至於飛揚之舞,ONLY比面佢3轉技先點,中物+武鬥+中魔既射姿絕對高攻過飛揚;(追求接技傷害不如光弓射姿)
狂氣箭後既射姿已經超越1000%魔攻(技戒會更高?)

而中級物理加成唔大我對此有所保留
當自然之力+攻擊導言+3暗E一刻開始,中級物理成為接死人既關鍵

150攻係20%(導言)+自然之力(175%)加持既同時。
你會發現多左150係會直接踢死人
3暗就係吸番你打既魔(對方冇魔斷魔)
50腳多
(150X1.2)X1.75
E一刻,無論打副定PVP 都已經成為神技

原帖由 tom12345678 於 10-10-30 10:53 PM 發表

唔點鎖1係因為蕾娜好用既技太多,飛天之舞,花瓣之舞,自然之力,射姿,一般接唔到鎖1
而實際上果17%可以話係雞肋,食之無味,棄之可惜,但係同毒蛇無技可以代替到佢(霸體2200%)
用水屬/地屬例外

中魔既用途係凸出優勢
中級物理+武鬥之魂(狂箭前置)+中魔,箭既攻擊力簡直係變態,爆風屬+爆擊既厄西+10武 一箭破到3萬(冇+導言)

與之相比,不屈復活...

而中級物理加成唔大我對此有所保留
當自然之力+攻擊導言+3暗E一刻開始,中級物理成為接死人既關鍵

150攻係20%(導言)+自然之力(175%)加持既同時。
你會發現多左150係會直接踢死人
3暗就係吸番你打既魔(對方冇魔斷魔)
50腳多
(150X1.2)X1.75
E一刻,無論打副定PVP 都已經成為神技

蕾娜主力始終係魔攻 所以2200%並唔係你想像中咁恐怖 雖然都好勁
鎖1我始終認為要點 不過都好睇個人 你覺得唔需要既可以唔點

你拎+10厄西講黎講我都冇野好講
首先唔講厄西難唔難拎 +10對一般平民黎講係冇咩可能
三闇都係 對一般平民黎講 係好難

依到唔係韓版
闇晶物價高 厄西武跌率極低
沒有大量免費送 晶/+7~+10卷活動 就算有都係爆肝活動
對要返學既學生同埋要工作既成年人 根本未必有時間去參加

我個人係可以支持中物→不屈
由於蕾娜遠攻成份比較多 所以一血已經足夠扭轉局勢

就以Z大地獄4-X為例 冇不屈Z大都唔知要用幾多粒復石

http://www.youtube.com/watch?v=uF_B1CU06mM

原帖由 tom12345678 於 30-10-2010 22:53 發表

用水屬/地屬例外

中魔既用途係凸出優 ...

首先真係極度唔認同你話接唔到鎖1
zzz鎖1接唔到嗎,同埋個17%係副本黎講緊係效果唔明顯,打pvp你就知道人地硬直會明顯大好多
而且300%物攻一腳而且無挑空,接技基本上都會用到

毒蛇冇野代替到= =?霸體2200%不要以為太高了
同埋副本有冇咁多霸體比你打= =?打王?直接敲大技算啦

同樓上一樣,你要拎+10厄西黎講真係吹你唔漲

跟住不屈點解你好似好唔爽不屈咁?同埋點解上面講講下副本會突然轉去pvp?
如果真係好似你咁講不屈係pvp到咁冇用,我覺得係你唔識運用囉
人地屈火球,走快少少is ok,同埋食緊蝙蝠不屈的話,蝙蝠會甩的
屈直箭?跳囉= =
電核= =?跳囉
重點都係睇你走位姐
然後講去副本到
不屈之後食一次hp水又可以捱多幾分鐘,我完全唔明點解不屈唔點

風行mp1,完全比面係2轉技先點= =?睇黎你都唔係玩pvp既人了

唔知你又係唔係冇玩過技介呢?技介只+橙紅技,被動唔加的

而家自然仲係有bug階段中,到左修正返之後咁樣仲可行嗎
同埋你講到3暗同+10真係唔係人人玩得起

大家試諗下,未出「風行」之前
冇自然、飛揚果陣 衝鋒係用咩技黎連技既呢?
原帖由 xyz^3 於 10-10-30 11:41 PM 發表

首先真係極度唔認同你話接唔到鎖1
zzz鎖1接唔到嗎,同埋個17%係副本黎講緊係效果唔明顯,打pvp你就知道人地硬直會明顯大好多
而且300%物攻一腳而且無挑空,接技基本上都會用到

毒蛇冇野代替到= =?霸體2200%不要以 ...

個帖根本係講「風行」
講PVP定副本都得冇問題

#2那位假設太多了吧…?

大致上跟樓上幾位一樣, 中腕5點搬到不屈就好
救命技能對前線職業來說是何等重要

鎖1是前期較為重要的技能, 副本接技也好PVP也好, 重點是快而狠
後期才有自然之力這鬼畜技取代
但PVP不點的話蠻吃虧的

毒蛇的話新mp1已足夠取代了
輸出的問題不談, 實用性的話繞背比起往前鑽好多了
也可以繼續接技下去, 為什麼毒蛇是絕對我實在想不透

原帖由 利雲天界 於 10-10-31 01:13 AM 發表
#2那位假設太多了吧…?

大致上跟樓上幾位一樣, 中腕5點搬到不屈就好
救命技能對前線職業來說是何等重要

鎖1是前期較為重要的技能, 副本接技也好PVP也好, 重點是快而狠
後期才有自然之力這鬼畜技取代
但PVP不 ...

的確PVP飛揚比毒蛇更有效。
可是副本大前題是威力,為什麼不能兩招也點?
毒蛇:2000%物攻
飛揚:1327%物攻

原帖由 hj1op2 於 31-10-2010 01:29 發表

的確PVP飛揚比毒蛇更有效。
可是副本大前題是威力,為什麼不能兩招也點?
毒蛇:2000%物攻
飛揚:1327%物攻

說大前提其實提不上,只是副本比較追求傷害已
其實有一點連技技巧的話,風行mp1其實絕對比毒蛇好
連接跟不能接的差別太大了,雖說副本倒地仍能繼續攻擊,但威力好像才剩3還4成

還記得嘛,當初所有人都教愛莎唔好點連環閃電,回想今日?
還記得嘛,當初所有人都教艾索德必點真烈炎,今日?
還記得嘛,當初所有人都話女王待衛廢點黑洞,今日?
還記得嘛,當初一部份人都串K大屈裝先無傷,今日?

我只講一句,隨大流果一刻,你已經輸左。
真係囧死我,我話不屈另行考慮就姐係唔點?

不屈我已經解釋過好多次,唔係冇用,不過不屈真係可以換到一命?

至少E家韓版火同毒可以直接燒死/毒死人
對方用火/毒武殺你果一刻 不屈已經換唔到一命

鎖1果17%我未用過,但系至少同烈刃禁跑,巨劍破防,狂心減攻,暗魔吸魔,高魔回魔,魔劍爆屬,拆解減擊倒覺醒值,鍊金高輸出等,E17%我真係睇唔到有咩優勢可以脫穎而出,更何況後面仲有招叫做自然之力既逆天技?

蕾娜的確係主魔攻,甘點解要點鎖3?  要知道鎖3
266+336X4+169X22=5328%物攻(樓主網站提供)
但系暴風空間 452X10+192X4=5288%魔攻
甘係咪代表要放棄鎖3回點暴風?

但系事實上鎖3 冇論視覺,接技時機,機動性都比暴風高,所以先要點鎖3棄暴風先比較主流。
同樣地,副本輸出,射姿係遠高過毒蛇,但系依然張點毒蛇係因為毒蛇既機動性(雖然都唔係高)

至於飛揚

論捉人,>>ZZZ滑壘踢同飛揚用處完全一樣。(硬要講就差技能定人效果)
論繞背,風行連技>>XZ已經算係神威技,按唔到絕對係技術問題
論挑空,我相信飛天之舞效益更高
論輸出,飛揚輸毒蛇(副本)同射姿(PVP)9條街

一招用途重複左既技能,你鍾意點就自己點,連幾勁都解釋唔到就叫人點,根本就係害人。

原帖由 tom12345678 於 3-11-2010 21:54 發表
還記得嘛,當初所有人都教愛莎唔好點連環閃電,回想今日?
還記得嘛,當初所有人都教艾索德必點真烈炎,今日?
還記得嘛,當初所有人都話女王待衛廢點黑洞,今日?
還記得嘛,當初一部份人都串K大屈裝先無傷,今日?

我只講 ...

你當初既所有人係指咩?
我初公測玩愛莎係點閃電的說
我第一隻巨劍係點無限的說
侍衛唔係待衛,到而家都仍然係有一堆人話唔好點侍衛,只係因為黑洞比起侍衛顯得有價值
當初既一部份人?到底你所講既人係邊到呢
但我真係完全唔明關風行配技有咩關係喎

你開頭所講既3樣都還同副本有關我理解,但關K大咩事?
屈裝就可以無傷?原來有裝就會自動miss?哦,原來係咁

的確有D係叫做主流點法,
但係亦有所謂皇道,
只係真烈響被改弱果一刻便喪了該地位而已.

你既主張係不屈同飛揚2選1;
我地既提議係放棄中腕, 不屈無須考慮,
僅此而已.

另外,
飛揚技能定捉人根本就係其優點之一,
其他優點如下: 繞背, 滑行一段距離, 挑空且穏定性高, 唔中回返50MP.
缺點有副本低輸出, HITS數低同埋係蕾娜較弱既物攻.

再睇下其他職既同類型技能,
昇龍, 音波 - HITS數更低, 即使艾係全隻GAME最高物攻, 但係冇破防都追唔上飛揚.
符爆 - HITS數更低, 艾魔攻低, 有破70%防我唔清楚追唔追得上.

HELL DROP - 我冇點, 唔清楚接唔接到.
地獄石 - 理論上可接, HITS數較高,
但係PVP低輸出, 不穩定, 魔力耗量高20.

狼牙 - 輸出極高, HITS數一樣, 唔中亦回50MP.
但係本人覺得不穩定, 自信強者請熱愛使用.
X CRASH - 雖然雷文魔攻低, 但係貌似%可以追得返, 而且HITS數高, 穏定.

伊芙魔攻第二高,
機槍 - HITS數高, 高輸出, 穏定.
ELECTRONIC FIELD - HITS數高, 高輸出, 穩定.
割喉命令 -3段攻擊, 穏定, 但伊芙物攻偏低, 即使有鍊金被動技加成輸出亦不理想.

我加技向來都著重個人興趣同手感, 習慣有兩手準備,
最終用果個都係你自己, 點加自己決定,
意氣用事果一刻你就輸了.

原帖由 『天鎖斬月』 於 4-11-2010 02:35 發表
的確有D係叫做主流點法,
但係亦有所謂皇道,
只係真烈響被改弱果一刻便喪了該地位而已.

你既主張係不屈同飛揚2選1;
我地既提議係放棄中腕, 不屈無須考慮,
僅此而已.

另外,
飛揚技能定捉人根本就係其 ...

符爆係%數上其實係追得上,就算冇魔鍊狀態

的確點技都係以手感為主比較好

原帖由 xyz^3 於 10-11-4 11:22 AM 發表

符爆係%數上其實係追得上,就算冇魔鍊狀態

的確點技都係以手感為主比較好

艾既1078%魔攻我冇咩信心- -
不過原來符文魔攻都只係響風行之後, 只計武既話.
但係風行有武鬥之魂既神威10%.

參考巴哈精華區44名家職武+10資料所得
物攻
騎領>符文>狂鋒>末日>創造>風行>終結>守衛>虛無>元素
魔攻
虛無>元素>終結>守衛>創造>風行>符文>末日>狂鋒>騎領

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

我既=]
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 05:52 PM , Processed in 0.039332 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存