2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 劍雨Online 有D野唔係話大眾化就一定岩既~
go

有D野唔係話大眾化就一定岩既~ [複製鏈接]

首先我要講明~你係有心想睇你先睇落去,因為幾長下,唔係就出去~唔送

點解有錢人愈有錢,窮人就愈窮~因為窮人思想大眾化~而有錢人思想係具有突破性~求新並且敢試新野~

所以一個真係靠自己賺錢而黎既有錢人即使破產,佢都有辦法再次重振風威~再創產業!

以股票為例~大部份人都話買呢隻好,買果隻好,係喇喎,聽佢地一齊跟住買,最後咪一齊走難咁走囉~分分鐘想甩手都難~蝕到仆街~

而家就係大部份人話隻GAME唔好~又話代理唔好~其實唔止呢隻GAME出現呢個情況~而家大部份隻隻GAME都出現代理唔得,隻GAME造得差等等...

咁就證明左其實呢D諗法係錯!你地呢D大眾化思想係唔會享受到隻GAME既樂趣~

遊戲係需要具備挑戰性同耐性先有意思~隻GAME少經,少錢,難升級就話好辛苦好難玩...唔想玩...爛代理爛GAME一堆野飛出黎~

但我想講,你想多經多錢就自己整隻多經多錢既GAME自己享受~你話唔識整?咁你碌大隻眼睇下劍雨收費制度係咩~係免費啊柒頭們!

又想唔晒時間又唔晒錢就享受一隻滿足你條件既GAME~你真係食大左個橙~

玩GAME係自在享受~同朋友一齊玩~一邊傾計一邊打怪~再唔係一齊解任務~等級係慢慢升,唔係飄升

至於GAME錢好難賺,搞到GAME入面生繼好難~咁就發揮你既商業頭腦,你玩GAME一樣可以賺好多錢~

至於你覺得煩惱~覺得好辛苦~好難玩,正因為你就係大眾化既人,思想都係大眾化~簡單D黎講,你就係窮人愈窮既其中一個!
已有 2 人評分Good 收起 理由
123451 + 2 你真係食大左個橙 渣批定入煙
紅茶o賢∮ + 1 你既評論同垃圾冇分別

總評分:  Good + 3   查看全部評分

首先我要講明~你係有心想睇你先睇落去,因為幾長下,唔係就出去~唔送
點解有錢人愈有錢,窮人就愈窮~因為窮人思想大眾化~而有錢人思想係具有突破性~求新並且敢試新野~

話說
錢搵錢係易過無錢搵錢呢
當你搵到既錢淨係夠生活既時候
又點樣可以''突破''又點樣''試新野''

所以一個真係靠自己賺錢而黎既有錢人即使破產,佢都有辦法再次重振風威~再創業!

如果你真係有實力由0開始
當然可以重新泥多次
但事實上又有幾多個可以?
係由0開始去到發達
再變番0
再發多次達?

再者
當你發過達
得到既唔只係錢
仲有知識技巧技能等
要重新泥過
會難過由0開始嗎?

而你所講既自己搵錢既有錢人
佢無曬錢
都唔係0開始
唔可以拎佢泥同''我地''D窮人比呢
如果咁比法
我夠可以由身家100數變成0蚊
再搵番100蚊LA
成本身侍應仔變無業再變番侍應仔LA

紅字一問
你係生產個產
定係地產個產

估唔到個個有錢人都係做番果產WO

以股票為例~大部份人都話買呢隻好,買果隻好,係喇喎,聽佢地一齊跟住買,最後咪一齊走難咁走囉~分分鐘想甩手都難~蝕到仆街~

只係羊仔姐
無腦=水魚

而家就係大部份人話隻GAME唔好~又話代理唔好~其實唔止呢隻GAME出現呢個情況~而家大部份隻隻GAME都出現代理唔得,隻GAME造得差等等...

咁就證明左其實呢D諗法係錯!你地呢D大眾化思想係唔會享受到隻GAME既樂趣

好想問你一句...唔係事實?
隻GAME真係無問題?代理無問題?
如果你話大眾化思想唔可以享受到隻GAME
咁邊D人先可以?
難道你係M?  <<< GET唔到可以無視~

遊戲係需要具備挑戰性同耐性先有意思~隻GAME少經,少錢,難升級就話好辛苦好難玩...唔想玩...爛代理爛GAME一堆野飛出黎~

挑戰性同耐性我同意
經小錢小都OK   但係小到離譜你覺得點?
不過以上我唔係好清楚
但係你話   爛代理爛GAME一堆野飛出黎~
好明顯你GET錯曬
你都係睇下人地點解話佢爛代理爛GAME先吧...
PS:要無視小學雞果D POST先

但我想講,你想多經多錢就自己整隻多經多錢既GAME自己享受~你話唔識整?咁你碌大隻眼睇下劍雨收費制度係咩~係免費啊柒頭們!

又想唔晒時間又唔晒錢就享受一隻滿足你條件既GAME~你真係食大左個橙~

我諗下你要諗下
點解當初由主要月費變成有免月費既商城
如果你唔明既
我諗我講咁多野你都係唔明
你可以ALT+F4 走先

至於你覺得煩惱~覺得好辛苦~好難玩,正因為你就係大眾化既人,思想都係大眾化~簡單D黎講,你就係窮人愈窮既其中一個!

E句真係理解不能
點解 覺得煩惱>~覺得好辛苦>大眾化既人=思想大眾化=窮人?

希望你唔好ALT+F4 走先左

已有 1 人評分Good 收起 理由
lulu2008 + 1 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 1   查看全部評分

樓上讚好..自以為好醒既樓主

原帖由 deedee112 於 10-11-2 08:39 AM 發表
樓上讚好..自以為好醒既樓主

讚好+1

算吧啦~
依加D香港人諗野就係咁,全部事以自己為中心開始諗

笑傲無雙

=.=你有無玩過封測嫁..如果無我吾怪你..你末見識到佢既黑暗一面

咁你慢慢玩落去..祝你玩得開心..愈玩愈晒錢...

忍影世界

祝你玩得開心..愈玩愈晒錢...

笑傲無雙

原帖由 伊希莉亞 於 10-11-2 02:41 AM 發表

所以一個真係靠自己賺錢而黎既有錢人即使破產 ...

吾知點解..好想回應你講既野...你話窮人就愈窮..有錢人愈有錢..吾係因為咩大眾化..而係資金既問題囉

有錢人可以有資金去做好多野..而窮人就吾得..同埋..依家好多商場都開始比大型機構租來用..完全無視少錢既小資產商..

我地話呢隻game吾好既地方就好似d奸商咁..正係睇好d有錢既人..有錢就可以玩得好勁好開心..我地d小錢既就點都吾夠人地玩..咁我地先選擇吾玩..你明啦

而吾係你所講既咩大眾化..

一睇都知樓主係戈d見高拜...見低踩既人黎啦....以為自己好醒

你咁鐘意挑戰你視覺極限同存款極限
本人深感佩服
拿..今日我就記低你個id
希望唔會見到你係第2個game板問人地新手玩咩職好 |
我會笑你

樓主 恭喜你己經可以將現實同虛擬世界溶為一體  你己經得道成仙

有D野唔係話大眾化就一定岩既 <----呢幾隻字既意思 我係十分同意同覺得你開post都係有創意有誠先會禁入黎立幾眼.....= =......mm..點知覺得你講野好格硬黎...好似好有道理 但係諗深一層又覺得你係呢道扯幾句 果度又加多幾句咁砌落去....

又想唔晒時間又唔晒錢就享受一隻滿足你條件既GAME

奴性思想
人流就係金錢呀傻仔 有無讀mkt呀

其實我覺得你講:玩GAME係自在享受~同朋友一齊玩~一邊傾計一邊打怪~再唔係一齊解任務~等級係慢慢升,唔係飄升...係ok的..係一個唔錯的觀點,有引起到讀者(我)的共鳴..
不過樓主所用的比喻同例子..就真係唔多ok...扣分..(其實係我唔明白你的引例同比喻意思何在...sorry)
文章比我感覺有少少虛...
不過你都唔好唔開心...起碼你都將自己的感受講比我地知..
如果樓主可以提出一啲劍雨的好處或者教下我地點玩同點享受劍雨,我諗都會有人明白你..情況都會改變
大眾化一類太深..好似我依啲咁ge小學雞(丫叔扮後生!?)唔多明...

笑傲無雙 玩過星曲WEB

我只係同意係同朋友1蕭玩,1齊打怪1齊升lvlo..其他點就..
難d同意lo

笑傲無雙

很同意以上的說法

十週年勳章(賀詞)

我未玩..但個個都咁講...

十週年勳章(賀詞)

樓主可唔可以唔好咁概括講香港人
凡事總有例外

笑傲無雙

樓主太自我中心

十週年勳章(賀詞)

樓主見識太少了,,,,,,,,,
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-1 07:08 PM , Processed in 0.039179 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存