2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 原來唔係小雲,gm唔做野@_@ 原來係gc問題
go

原來唔係小雲,gm唔做野@_@ 原來係gc問題

大家有玩夢之歷險既朋友都清楚,e家d夢錢跌到50蚊(大地同星河可能唔同) 係短短幾個月己經跌左幾十蚊,我曾經睇過某位人兄講如果夢錢跌到50蚊就玩完, 究竟係小雲唔做野? gm唔做野? 定係其他原因?
我最近透過2000fun 上過一d gc代理onlin game 既版入面發現一樣野,原來唔係單單夢之歷險有問題,係根本gc 代理既online game 都面對住冇人玩就快汁粒既問題,相對黎講其實夢之歷險根本己經係最多人玩,如果gc 根本唔做野,我深信小雲同各gm 都係無能為力,如果想救gc 代理既online game 相信得2個方法.
第1: 轉左gc個老闆
第2: online game既發行商轉換代理.

http://www.gamecyber.com.hk/press_center.html (個網係gc 代理online game 出既活動,冇毒的)

e家己經係11月,但係敢多online game(全部gc 代理既online game) 最新既活動竟然係10月20日出!!!

敢樣係可以清楚敢明白,根本係gc問題
我族人都話夢之歷險過唔到出年.

夢之歷險其實係存在好多問題:
冇活動
出d活動鬼死敢低能
bug
太多夢商
點品狂升
等等..........

其實有好多post 都有叫小雲去整,可能根本唔係小雲唔想整,可能佢同gc反應,但根本就冇洗理會.
同意+ gd吧@_@ 如果係2星或以下 都推一推~~~
已有 2 人評分Good 收起 理由
waisinng + 1 多謝線報
blackdeath + 1 如果換左代理,我諗夢歷唔會咁少人玩囉

總評分:  Good + 2   查看全部評分

玩過星曲WEB

無法同意 - https://gamecyber.com.hk/gcNewsList.php
要睇消息點解唔去夢之官網?再唔係去GC個會員網睇 =   ="?
明明會員網D新聞到尋日都有出活動,你果個到底係咩網黎…

同埋夢歷明明上個月就有幾個活動玩,你都仲話冇活動。
冇又話冇,有又話低能,咁好明顯係你自己心態問題,不如GC攪個活動送錢,點品任派,咁一定唔低能啦係唔係呀?

夢幣商呢個問題,我估其實唔係完全冇做野,如果真係冇人做野既GAME,你會見到成個城入面都係幣商係度叫賣,隨便拎起手分分鐘都有幾十隻,相比起上黎夢之入面幣商唔算認真多,其實可能已經係GM捉左好多既成果,只係有D死心不息捉完又開返,GM都應該有其他野做掛… 冇可能一日24小時都淨捉幣商吧。

最後就係點品狂升個問題,我記得之前已經有人討論過了… 夢錢交易個價錢係我地自己決定既… 倒返轉比你做GC,你覺得你可以點樣做野呢? 不如叫GM限死左天毛只可以賣10m,賣高過10m就永久凍AC好唔好?

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

不嬲嫁啦.. ;
五系咩=,=`

原帖由 小小赤 於 10-11-4 10:45 AM 發表
無法同意 - https://gamecyber.com.hk/gcNewsList.php
要睇消息點解唔去夢之官網?再唔係去GC個會員網睇 =   ="?
明明會員網D新聞到尋日都有出活動,你果個到底係咩網黎…

同埋夢歷明明上個月就有幾個活動玩,你 ...

首先你唔好太激動,夢之歷險對上個幾個活動有咩??
南古團 舊年都有 算新活動?
神秘地圖出d死地怪 又幾百人打得個幾十隻怪 唔叫低能?
再之前未 抽字lor "夢","之","歷","險"
個d未又係點品活動....

之於我個網我係上網打gc 搵返黎
不如你去睇下 其他gc 代理既online game
係超少人上.
敢你覺得,夢錢跌到50蚊,夢之歷險過唔到出年係gc有做野???
好似夢之歷險d bug 十年都唔搞,好似個好友list 你幾時見係正常??
整過1次 出新活動又衰左, 跟住之前又成日彈左出黎,又入唔到ac e個唔係gc問題??

十週年勳章(賀詞) 童話八週年

個人認為d 活動有d 都幾有新意既
好似"送南瓜帽給夢古
活動內容完全與主題無關
感覺很搶錢
不過亦有d 活動已經係番炒上年

要吸引, 就要有新活動/ 新版圖/ 新野出
唔一定要係新故事架
可能1日雪地開到4次王, 有隻大boss 比你打
或者都吸引到人, 夠挑戰性

至於幣商同gc 既關係
gc 點咭無平過
夢幣就係咁跌
幕後操控者會係玩家? 定係幣商? 定還是.. gc?
咁點解幣商會有咁多幣呢?
除左係幣商自行研發外掛生產夢幣之外 (都唔知有無d 咁既野)
仲有咩途徑呢?
同玩家收?
會唔會gc 員工既操守問題? (gm 噤一噤制, 1e-100e 或更多有咩咁難?)

表面上gc 係有做野的,
捉外掛, 幣商
但係 捉來捉去都係d 分身, 有用?
亦都唔係全面封殺幣商囉
好耐之前話1q 清幣商, 到而家都無對策, 又唔夠落力去查根究底
如果gc 係有心清, 我又唔信會做唔到囉
試問gm 1日o係夢之會"當值"幾耐?

仲有打上去客服接聽既工作人員 =.=
對於玩家既回覆都係千遍一律
"有人唔小心賣左d 裝比npc" >> 賣左比npc 都無辦法, 我地係唔會賠番比你
"比昆狗呃左" >> 我地可以幫你查交易記錄, 但係比人呃左既野要由警方處理 >> 形成昆狗當道

總結: gc 做得唔夠好, 變相少左人買點多左人買錢, 變相少左收入, 再出新抽點活動,
慢慢就連果丁屎咁多多既買點人仕都會走埋
比人昆左d野已經好慘, 而gc 又唔會申出援手 (可以先查對話和交易記錄, 有出入既可以先凍結或限制目標帳號)
呢d 野應該係gc 開會時侯拎出黎講架囉

冇野好講,佢做nostale 最多人玩,引我笑咩,最係咪又要摺

買點活動唔好玩

你有冇見過d 報紙, recuit, career time, jobdb 等等, 係請人去打機賺game 錢?
幣商係永遠唔會解決的

話時話, 先達係咪有間公司有代練, 有賣game 錢? 而家仲係唔係到?

笑傲無雙 玩過星曲WEB

其實好多野都唔關GM/小雲事
只係有D玩家開口就*GM/小雲

隻game己三年啦,活動少D係正常,你總不能跟剛服的遊戲比較的

遊戲幣對港幣問題.那只是玩家門自行的私下交易......你們交易幾多.關人鬼事
GC賣的是點數,而不是賣遊戲幣.

隻Game都好耐喇...要汁都好正常架

我玩過好多gc game 唔知點解會好小人,gc唔係好耐果時出左mkz,mkz本來2個ser d人玩bug玩到得1個ser仲要冇分流><
nostale算係好小小,我玩左就快3年問題都唔算多
但係gc唔知點解幾個月前d game冇人玩...........又多問題..........唉
現在我只能說gc我對你好失望........

夢歷算係一隻好Game
其實依家少人玩系因為咩
不外乎Gc為左賺錢出親野就要你買點抽
依家呢到個個都係李家誠咩;
如果各位想夢之可以長玩長有既;

不如去傾傾轉代理啦;
Gc淨系為左自己既利益係到搶錢
搞到有些人為了玩夢去偷又有呃都有
值得咩?
Gc有無諗過我地玩家?
如果隻係搞得好既;我相信各位玩家都會肯花少少錢
都叫值丫
但係依家吾係;
依家隻Game吾係差左§吾好玩
係Gc究竟明吾明我地要咩;
我甚至質疑Gc有無睇過我地既不滿?
佢睇有無反省?
我呢一兩年睇吾出;
一隻好既Game吾係玩家同Gm合作架咩?
大家互惠互利;
再講點解人地D Game可以期期都上Game書?
你地又見過夢歷上書幾多次
最後,我希望Gc可以改正你們的不是,若不的我也希望你能交出代理權
讓有心管理的公司為夢歷鋪路;
多謝各位;

原帖由 vwycwy 於 10-11-4 10:32 PM 發表
我玩過好多gc game 唔知點解會好小人,gc唔係好耐果時出左mkz,mkz本來2個ser d人玩bug玩到得1個ser仲要冇分流><
nostale算係好小小,我玩左就快3年問題都唔算多
但係gc唔知點解幾個月前d game冇人玩...........又多問 ...

冇人玩唔一定代理唔好,而係代理錯game
間間公司都有唔少唔多人玩的game,只係你冇留意o者

玩過星曲WEB

原帖由 弒澪` 於 10-11-5 12:54 AM 發表
夢歷算係一隻好Game
其實依家少人玩系因為咩

不如去傾傾轉代理啦;
搞到有些人為了玩夢 ...

我覺得最起碼有人偷野同搶錢、盜號呢D冇得怪GC =    ="
咁同香港有偷竊案係社會既錯,每個國家都有搶劫案係世界既錯有乜分別…

如果比人偷野你去報案,但GC照樣唔幫你查既,咁就冇得好講…
但如果係比人偷左野之後上黎2KF發表完不滿就算,或一味X GM同小雲的話,咁就一定唔係GC錯了…

好啦…反正GC都係爭唔落的了…但無人可以保證第2個代理可以做得好過GC,起碼OMG代理夢歷我就唔見佢有咁多玩家玩…
我地都仲叫做有GM活動,台版除左節日活動之外仲有咩玩=   ="?

十週年勳章(賀詞) 童話八週年

無錯架, 遊戲幣係玩家與玩家之間私下商議
只不過幣商 (持有大量遊戲幣)個賣價問題
好多人都用左幣商個價, 作為一個指標
當幣商大幅度調低遊戲幣兌港幣價格, (1e:50蚊)
你估d 玩家仲可以協議到d 咩野?
放遲半步, 分分鐘聽日變40蚊
定係你仲諗住計60蚊?

如果gc 話幣商都係玩家成員既一部份
咁唯有認命啦

夢歷算係一隻好Game
其實依家少人玩系因為咩

不如去傾傾轉代理啦;

傾轉代理?
個代理權唔係gc買左咩
有邊個代理商想接手一隻咁既game-.-

十週年勳章(賀詞)

夢歷算係一隻好Game
其實依家少人玩系因為咩

不如去傾傾轉代理啦;

你有冇諗過
10個hkd戰士...
有幾多個會買幣... 有幾多個會買點 ?!
如果唔出多d所謂既呃錢活動= =   
gc好快汁

夢歷算係一隻好Game
其實依家少人玩系因為咩

不如去傾傾轉代理啦;

上唔上書根本唔關夢之點點點事

係代理商比JOB GAME書做 GAME書就幫佢出  D GAME都唔係GAME書話出就出的

其實都係總結...gc唔肯做野...
不過諗諗下 就算夢錢跌到1蚊1e 都未必會汁粒
不過個陣時可能好難見到人玩-_-

billy_v3v  u cat s0 cute  發表於 11-11-16 05:01 PM

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 10:32 PM , Processed in 0.047150 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存