2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 魔物獵人Frontier(MHF) 獵人們,準備迎接「冰」「巖」雙狩吧! ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[消息] 獵人們,準備迎接「冰」「巖」雙狩吧! [複製鏈接]

童話八週年

雙狩「冰」「巖」衝擊 改版專區,正式開放!

狩獵情報即上:http://mhf.gameflier.com/ep/du_season/index.html

難道真係7.0同8.0同時改?

師只你段片好奈之前都以經有了
不過最尾只是日文黎

一次過衝上8.0都好

但係D素材報酬機率再唔改好D就死得

好似依家D剛票,以前場埸出幾張,打剛種就用一張!

依家就場場一張起兩張止,但打剛種就用你2-3張票

D有用既剛翼同特濃血就打極都無

好似呢個星期咁打10埸剛擊炎王得一剛翼

打得自己D野都無票幫人打其他剛種

出D救濟任又出鬼埋D無聊野...咩勒尾...剛角...

得個特濃血有用少少但係又要5票

呢D咁既出票用票方式真係搞到依家每日上Game淨打剛票咁

咁搞法邊有時間教新手,新手無人理就會流失

真係想維持落去都幾難...

一次過衝上8.0都好

好似呢個星期咁打10埸剛擊炎王得一剛翼

打得自己D野都無票幫人打其他剛種

出D救濟任又出鬼埋D無聊野...咩勒尾...剛角...

得個特濃血有用少少但係又要5票

呢D咁既出票用票方式真係搞到依家每日上Game淨打剛票咁

咁搞法邊有時間教新手,新手無人理就會流失

真係想維持落去都幾難...

原帖由 AlanPC 於 10-11-8 08:45 AM 發表
一次過衝上8.0都好

好似呢個星 ...

呢d入手都唔難~剛翼10%~12%出已經係算好,又可以用剛武玩,,要儲剛卷就要快手了,
如果跟新到玩SR秘傳書, 剛卷/剛翼任全部要停哂唔玩得,如果唔係跟本升唔到SR,

HC卷/HC料先只囉你命,要SR先玩得,中要1%出
HC卷入手就得個1張,但出個特異任務玩就要3張HC卷,

我要1隻~凄くねじれた角 ディアブロス HC剥ぎ取り 1個 1%
玩咗2星期~燒咗800張HC卷,,270隻,都中未掘到一個,,,如果800張剛卷~剛翼都洗到幾十掛...

我估距唔會跟新得咁快到玩SR掛~ 唔講素材機率~武/裝/會搞到唔太平衡咁~

洗凄角洗到想打爆個mon的路過......................

嘩...我驚我無心機玩落去

尋晚又話有問題啦

成鬼日都係咁又彈Game

究竟曰版有無呢D問題?

原帖由 AlanPC 於 10-11-10 07:59 AM 發表
嘩...我驚我無心機玩落去

尋晚又話有問題啦

成鬼日都係咁又彈Game

究竟曰版有無呢D問題?

無~好順.
咁多年~只是試過1次的大型跟新中係咁,一Login入game只要原區玩的人就無問題,,,一想跳區彧過區就會立即斷線,
不過玩到都無用,,,當日玩到入手的所有素材,第2日上返全部都無哂了,,,白做

所以c 社因為咁,當日有問題的server,受影響的玩家,全部送1000N Point網點+50張剛卷作補償,補償得好,所以再無人有聲音.

事發當日
http://daletto-members.mh-frontier.jp/information/news/info/2196.html

之後公佈補償
http://daletto-members.mh-frontier.jp/information/news/info/2203.html

但事發當日無上到線的朋友~sorry,係無得補償的,就係咁.

2KF大型活動勳章 K歌達人

o.o"
台版現時公告上說的補償是:
各位玩家好:

目前伺服器合併後因系統問題,造成宅配貓功能異常,
伺服器需進行臨時維護,維護後開放時間將另行公告。

另外,針對此次臨時維護,官方將會補償狩獵生活方案
使用權給各位玩家。

造成各位玩家的不便,敬請見諒。

看來會不會出現進一步補償 還有完成維修的時間還是一個迷">"
基本上小弟感覺到 台版進行那一次大更新也有機會出現問題...
因為他由 6.0 跑上 8.0 ">"...[更新時間還沒公報,但好像作那次更新是為了 mhp3那名強敵吧@"@?]
看來12月1日 也可以吃著小食看了

12個鐘都搞唔掂個SER
改版咪要等12日.....?

2KF大型活動勳章 K歌達人

更新已作別話了
1.其實大家可以想一想那個宅貓問題已經成為了一個連啊幹的工作人員也沒法解決的問題了[估計]
2.也有機會是問題啊幹是可以自行解決 但是要用人手詳細查看每一個帳號的數據...[最沒可能的事]

小弟感覺第一方面比較大 現在啊幹是等待日方[C社] 支援吧
也有可能是C社自行測試沒問題 但是找不出啊幹發生的問題...[最不希望發生的說]
如果是等待支援 以啊幹一向的作風 他們是不會公報出來的....[其實他公報了自己找不出解決等待支援 可能沒太多聲音吧?!]
因為最可怕的是 無限期 等待....?
沒原因 沒法知道進度....

原帖由 笨瑋仔~ 於 10-11-10 12:51 PM 發表
更新已作別話了
1.其實大家可以想一想那個宅貓問題已經成為了一個連啊幹的工作人員也沒法解決的問題了[估計]
2.也有機會是問題啊幹是可以自行解決 但是要用人手詳細查看每一個帳號的數據...[最沒可能的事]

小弟 ...

入到點 佢先黎連唔到GAME 仆街
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 03:50 PM , Processed in 0.031698 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存