2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 動漫專題區 Key社 【REWRITE】最終作品發售日期確定! 內附有REWRITE所有 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

【REWRITE】最終作品發售日期確定! 內附有REWRITE所有角色(包括男主角&配角)CV名單 [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

講多無謂!
岩岩搵到一張最新o既圖片:

key社首頁消息:

Key新作「Rewrite」発売日が2011年4月28日に決定!「Rewrite」の発売日が決定いたしました。
2011年4月28日になります!
また、本日10月28日に秋葉原、日本橋にて「Visual style」号外配布を行っております。
お近くの方は、是非現地の各PCソフト販売店様へお立ち寄りくださいませ。
※予約の開始はまだ行われておりません。各店舗様へのお問い合わせはお控えくださいますよう、お願い申し上げます。

即係…正式版REWRITE將會係2011年4月28日發售!(平台係PC版)

不過嗎…要等漢化…2013年吧= =

所有角色CV:
天王寺瑚太朗:森田成一(只有部分劇情先有語音)

神戶小鳥:齊藤千和

鳳千早:蓧宮沙彌

千里朱音:喜多村英梨

中津靜流:すずきけいこ(涼森ちさと)

此花ルチア (此花露西亞):朝樹りさ

吉野晴彥:柳田淳一

鳳咲夜:小西克幸

西九條灯花:田中涼子(一色光)

江坂宗源:高地宏樹

REWRITE吉祥物(也就是小鳥養果隻狗):無

迷之奸角(黃色頭髮):保志總一朗

十週年勳章(賀詞)

期待等待吧吧吧吧吧吧吧吧吧吧吧吧吧...

十週年勳章(賀詞)

等到漢化版出道之日,小弟已經上左大學,冇時間玩了-_-

十週年勳章(賀詞)

本次更新:男主角&配角們CV名單
天王寺瑚太朗:森田成一(只有部分劇情先有語音)
鳳咲夜:小西克幸
西九條灯花:田中涼子(一色光)
江坂宗源:高地宏樹
REWRITE吉祥物(也就是小鳥養果隻狗):無
迷之奸角(黃色頭髮):保志總一朗

容許我對各聲優吐糟…

森田成一:呢位人兄真係冇咩印象,最多只有玩戰國「百沙拿」果陣聽過…
感覺佢把聲應該好熱血先岩…不過男主角果d文靜型不良少年…

齊藤千和:暫時停落去,佢將小鳥配得太文靜= =
姐係聲線太細,有時細到聽唔到…希望正式版可以彌補吧…

蓧宮沙彌:新晉聲優…聲線配得較平淡,用直線形容差唔多…
希望正式版可以有更好表現。

喜多村英梨:雖然佢同豐口惠一樣,屬萬能配(姐係乜角色都配到)…
但今次去配腹黑御姐,好似唔係幾到肉,未盡發揮…
呢種角色緊係搵一色光(田中涼子)去配就差唔多了…
我覺得喜多樽可以同一色光交換配音,效果可能會更好。

すずきけいこ(涼森ちさと):key社老牌聲優,配key社作品有成6套,其聲線雖然有變化,但依然可以認得出…(都唔知係好事定壞事)
今次配無口蘿莉效果唔錯,始終之前已經有4套作品試過音…應該唔會出咩大問題。

朝樹りさ:新晉聲優…感覺佢把聲太…御姐了…
而且好熱血…
反而擔心佢係催淚部份o既發揮,希望會好似一色光咁變化自如吧…

柳田淳一:呢位人兄真係無咩特點可言…
配BL應該無咩問題= =
把聲夠熱血呢點,應該都幾符合「狂犬」o既性格吧…

小西克幸:本年動畫「惡魔奶巴」令佢紅起黎,多左人知道佢個大名…
點睇咲夜都係似BL角色-_-(有張CG圖好似魯路修)
應該搵返個有年輕聲線(要cool果隻)o既去配吧(如福山潤﹑鈴村健一﹑岡本信彥)…
我驚聲線配得唔太符合形象…

一色光(田中涼子):日本H game界知名聲優,係key社都配過3套作品。
以佢o既經驗,配御姐絕對一流,配美少女教師…
總感覺聲線唔多配,同喜多村英梨掉轉角色配應該會好好多…

高地宏樹:二三線聲優…無記錯ab中佢有配音…
始終印象不大…

保志總一朗:基魔不用說吧…反而今次去配奸角,唔知會有咩效果…
始終佢把聲一係好搞笑,一係好溫和,一係好熱血,無乜「奸」o既味道…
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 07:37 PM , Processed in 0.028335 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存