2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 劍雨Online @@@精煉&注紋裝備心得@@@
go

@@@精煉&注紋裝備心得@@@ [複製鏈接]

見之前官方都放左一的資料出黎,小弟就整理一下自己既心得吧@@
(的圖係copy官方的新聞的@@,因為懶cap圖)

見到好多玩家都話精煉裝備好難好易失敗,其實都有個小秘訣可以提升成功率既~

不過講個小秘訣之前,先教下大家點樣強化裝備,以下係小弟向封測既心得,希望對大家有用啦~

強化裝備其實可以為幾種,分別係1.精煉裝備、2.裝備注紋、3.鑲嵌寶石

基本上好多玩家都應該只係鑲嵌寶石係最強吧,其實另外2個方法都唔差架!就等我向度講解一下另外2種強化既方法啦!

1.精煉裝備方法
先去武昌大街搵NPC「強化大師」傾計,之後點「裝備精煉」,「開啟裝備精煉」之後就會出現左裝備精煉介面,
然之後將要精煉既裝備同埋「精煉水晶」或「高級精煉水晶」拉埋入去裝備精煉介面度,
按下裝備精煉介面上「開始精煉」,就會自動完成裝備精煉
(呢度要注意既係,好多玩家唔捨得用水晶,只係放一粒,其實一次過最多係可以放6粒架,你放得愈多,成功率係會愈早!
封測個陣我就成功沖到上+9@@
P.S精煉可以裝備基礎屬性能力提升,精煉去到+4、+7、個陣,件裝會加多個鑲嵌洞。
精煉裝備界面,只要大家每放一粒水晶,下方都會顯示成功率

2.裝備注紋方法
先去武昌大街搵NPC「強化大師」傾計,之後點「裝備注紋」,再點「開啟裝備注紋」之後就會出現左裝備注紋介面 ,
記得既係背包需擁有道具「注紋石」或「高級注紋石」先可以注紋架!
將想注紋的裝備拉入去裝備注紋介面(注紋的裝備精煉等級必需達+4以上先得)點「開始注紋」,之後就完成裝備注紋啦~

個人認為精煉裝備其實比較抵玩,因為的水晶打怪做任都會拎到碎片,將5個碎片合埋就可以變成一個水晶黎用~
P.S注紋可以令裝備屬性提升15%
裝備注紋界面,注紋可以令裝備屬性提升15%哦

希望對大家有幫助XD~
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-8 06:23 AM , Processed in 0.028511 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存