2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 鼠兔樂園 鼠鼠老了......
go

鼠鼠老了...... [複製鏈接]

我有隻小紫王叫蝦米今年2年幾歲  行動慢左  性格變得孤癖 左眼仲發染生瘡
蝦米年幾前好活躍 唔咬我  但到而加一上手就咬我...唔想出個籠以外的範圍.....
不過唔怪得隻蝦米變孤癖左 我自己都有錯 我自己另外仲有兩隻鼠 我對呢兩隻好好
成日拎出黎玩 係無拎蝦米出黎玩 因為一上手就咬......好想蝦米剩餘時光過得好.........
應該怎樣做?? 我的頭像就是蝦米   請各位有心人士比下意見.......

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 chanpinglun 於 10-11-17 04:52 AM 發表
我有隻小紫王叫蝦米今年2年幾歲  行動慢左  性格變得孤癖 左眼仲發染生瘡
蝦米年幾前好活躍 唔咬我  但到而加一上手就咬我...唔想出個籠以外的範圍.....
不過唔怪得隻蝦米變孤癖左 我自己都有錯 我自己另外仲有兩隻 ...

改變鼠鼠個性真係唔易 但睇完樓主內容都印證到蝦米本身唔係喜歡咬人既

咁樓主就要多加耐性同蝦米熟絡回來才可以勒 如果蝦米要咬你根本冇得控制

只好慢慢來吧 別看鼠鼠這麼少 頭腦比人更醒目 佢知你冇惡意又對佢好既 好自然唔會再咬你

除非天生喜歡咬人既鼠啦 加油吧

蝦米知你唔理佢,噬你........he,,,,講笑

同佢1齊玩1齊訓1齊食(我同我果隻倉鼠都係咁玩)
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 02:50 PM , Processed in 0.028882 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存