2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 [新手]回歸夢歷,2年無玩,從零開始, 有幾個問題 求助 ...
go

[新手]回歸夢歷,2年無玩,從零開始, 有幾個問題 求助 [複製鏈接]

岩岩開左個新既帳 ,以前個帳玩到44lv... 好似都有2年定年半前..

依排見細佬成日玩, 右想重玩番, 當佢右唔肯帶右話煩右盛 叫我自己摸索

一入到game發現條村已經唔同左樣, 新手任務就差唔多咁

不過依加唔知玩劍定弓好,  以前玩劍既

有幾個問題想問下

依加夢歷有冇乜野簡簡單單
既賺錢方法岩新手用?

依加玩弓定係劍比較好 (打王,PVP, 升LV   , 因為細佬成日叫我玩弓玩弓, 佢右話依加弓都幾勁右乜右乜咁..

仲有就係有冇一d 升lv既建議,  本人係打算玩番劍既,..

最後一問就係,  D人成日話 點寵點寵, 右見到好多新杉阿  特別既武器果D ~

我估係商城買既, 但係GAME入面右搵唔到係商城既邊到 睇果D杉,同點寵..

希望有人答啦,   

我屋企果個屎忽鬼細佬玩到8X LV, 叫佢帶下我右唔肯, 教下我玩右唔肯  真係好賤格

如果覺得我個問題太白痴既, 可以唔好答,  希望唔好攻擊我啦  我只係一條小毛蟲  請高抬貴手

希望有人願意教下我玩依隻GAME,  唔介意既可以ADD我做好友吹下水既

GAME名: LiGHtMAn@@@@        天空SER     lv :  5lv... 遊玩時間 30分鍾

搵到d點杉係邊買啦.. 咁所謂點寵右係邊到買呢??

另外一提, 我瑪奇個帳有幾十億同一堆中階裝, 貝ser, 有冇人想換野@@

海s路過

點寵=要抽-X-
搵下ABCD箱啦-X-...
咁小事你細佬都唔肯教..叫佢食屎

依加好多弓手呀"
pvp 90劍都唔錯架 做引手引死地又唔怕冇人要"
弓手的話 太多弓了'一個家族 平均5個人就有4個弓=.="~
建議玩劍,劍的要求不用太高=.=
弓手要不停換武先可以在死地獨當一面"
劍士剛好夠頂死地,夠打天毛清怪就夠=0="
冇乜簡單ge方法比新手搵錢.
都系打天毛囉=0="~
一系招人同你一齊打p石 出d吉石拎去賣吧=0="~

多謝答我既咁多位先,

另外都答番#4, 係囉   真係好衰   今日仲同佢同我條女去食日本野食左7百幾

我正係知佢8x lv法師, 然後有隻天馬...  聽佢成日講隻野好值錢

最衰係佢有2隻天馬, 1隻仲要送比fd ,  講到隻野咁值錢 送比朋友就得,  叫佢求其比幾十萬我都唔肯

弓手真係好強   (唔係我吹 )

原帖由 湘戀x楓=] 於 10-11-17 07:30 PM 發表
依加好多弓手呀"
pvp 90劍都唔錯架 做引手引死地又唔怕冇人要"
弓手的話 太多弓了'一個家族 平均5個人就有4個弓=.="~
建議玩劍,劍的要求不用太高=.=
弓手要不停換武先可以在死地獨當一面"
劍士剛好夠頂死地,夠打 ...

多謝你既解答, 我都係唸住玩劍..  始終好鍾意3,4,5轉既劍

岩岩問細佬去邊升, 佢話叫我自己搵人帶我打死地

死地死地死地 成日聽就聽得多, 真係味打過 (以前玩果陣好似味出.. 好似 )

但係我見討論區d人帶打死地右要收幾千萬..

有冇邊d人係肯免費帶新手嫁

做咒吧!!! 做咒我倆就是同志!!!

原帖由 丁玉 於 10-11-17 06:59 PM 發表
岩岩開左個新既帳 ,以前個帳玩到44lv... 好似都有2年定年半前..

依排見細佬成日玩, 右想重玩番, 當佢右唔肯帶右話煩右盛 叫我自己摸索

一入到game發現條村已經唔同左樣, 新手任務就差唔多咁
不過依加唔知玩劍定弓好,  以前玩劍既

有幾個問題想問下

依加夢歷有冇乜野簡簡單單
既賺錢方法岩新手用?

依加玩弓定係劍比較好 (打王,PVP, 升LV   , 因為細佬成日叫我玩弓玩弓, 佢右話依加弓都幾勁右乜右乜咁..

仲有就係有冇一d 升lv既建議,  本人係打算玩番劍既,..

最後一問就係,  D人成日話 點寵點寵, 右見到好多新杉阿  特別既武器果D ~

我估係商城買既, 但係GAME入面右搵唔到係商城既邊到 睇果D杉,同點寵..

希望有人答啦,   

我屋企果個屎忽鬼細佬玩到8X LV, 叫佢帶下我右唔肯, 教下我玩右唔肯  真係好賤格

如果覺得我個問題太白痴既, 可以唔好答,  希望唔好攻擊我啦  我只係一條小毛蟲  請高抬貴手

希望有人願意教下我玩依隻GAME,  唔介意既可以ADD我做好友吹下水既

GAME名: LiGHtMAn@@@@        天空SER     lv :  5lv... 遊玩時間 30分鍾

紅:玩劍ge就2轉劍屈士"基本上ok"當然都要有d勁裝但成本比弓手少d
    弓手就多人玩不過主要都係2/3轉  而弓手係成本最高
    咒都係1個好ge選擇~可以做為妳第日老公ge好幫手xd 主屈:4/5轉  比弓手成本低
綠:點寵都係係商城抽a/b/c箱就有...不過我5見意妳抽箱而係賣點物收寵
粉紅:可以ge呢就係多d打團抽到裝再沖高稀裝賣比玩家
        之後到左有能力就去打天毛搵食
紫:e+5得閒係game有時間先密u

ps:如果5想慢慢升又想搵人帶死地ge話
http://www.2000fun.com/bbs/viewt ... p;extra=&page=1
請到上面網址的有信譽人士求助

= = ,哇你細佬綿都得,8X幾LV都唔幫下人,真係...........

原來你是男性

係  個AC同女朋友共用,  不過我AC果到好明顯顯示左性別係男

估唔到咁都有人誤會姐.. 我唸係女朋友SET既簽名誤導到你地掛

SOR!

原帖由 l0k`` 於 10-11-17 07:25 PM 發表
點寵=要抽-X-
搵下ABCD箱啦-X-...
咁小事你細佬都唔肯教..叫佢食屎

抽左10次都5左1個就爽
抽5到由你事問
我想講D箱係d咩

我建議你開弓
咿家好多人挽弓 水 暗 光弓各有用途
水弓我覺得系屈效 冰完又暈 暈完之後又其他效......被打中了根本無法反擊(除非有-負效盾!)
暗弓我覺得系技術型 可以隱身(雖然有個影系度!)
而光弓......賺錢型?打天毛 打料 咩都打得
如果淨系話挽冰島/打怪升Lv 本人建議你挽弓! 不過其實戰都無話吾好
另外你問到點寵方面 呢個...系要去抽箱/挽D點數活動/Game活動 既 不過超難中~
我建議你去收會好Dface_l_18:

回復 14# 大波久美子 的帖子

d箱係天馬

老老柒柒依家夢之可以唔玩

劍  劍甘正   重血

你細佬好衰

你細佬真係賤格- -"
等我詳細講講@o@

e家最多人玩弓手,因為5轉弓手清怪強又可以打死地~
劍都ookk 可以引怪 (本人好少玩劍..)
咒最少人玩~o~ 最主要行得慢+防低

如果想好簡單敢搵錢就有d難- -" 我e家83lv搵錢都好難
有幾個方法搵錢 你夠21lv 去人地d迷你屋 打"埸" 一d小game黎-_- 有魚,石,雞,木.
人人唔同~冇話邊個最易玩!~ 有打到5lv 有滿月 賣返出去都幾值錢
仲有個超強方法
你打 魚,石,木,雞埸 打左5lv 分別會出 鑽石(石埸),樹枝(木埸), 鯨魚(魚埸), 魔粉(雞埸)
敢你初頭可以練下打~~ 打到d 滿月拎去賣 慢慢敢存少少錢... 根本可以收 圖b(整10%抗)
海洋我知30m=1 天空我唔知- -" 同埋收閃碎 屬石 德沙
你可以去整d抗-_-
去拉迪個到合 記住-_-
唔好10%暗鞋 合 10%火鞋 ...敢樣唔好><
要火鞋合火鞋-_- 合到 5合有60% 好值錢><
敢講返5合..得50%機會合到-.- 睇你運氣啦下..
有個方法就係容易d 你首先合左 2隻2合先
如果係b圖 就30%(2合)+ 30%(2合)=60%(5合)
千期唔好合6合..6合雖然貴好多-.- 但機會得20%
冇7合架!o!

之於升lv方面...你可以睇以下幾個網頁:
http://www.2000fun.com/bbs/viewt ... &extra=page%3D1 e個係弓手心得
http://www.2000fun.com/bbs/viewt ... &extra=page%3D1 e個係劍士心得
http://www.2000fun.com/bbs/viewt ... &extra=page%3D1 e個係咒師心得

如果你想搵人升lv 最好搵人帶死地-_- 天空好似3km左右1埸
我唔太知天空- -" 你可以遲d去問下人 係2kf

如果靠打埸 都唔錯-_- 不過1個ac只可以打20埸 ...仲要時間苦練
你可以打慣左1個埸 e.g.石埸啦...敢你可以存1km左右 敢去收雄圖(全名唔知咩- -:)
整1個 石埸-_- 跟住你可以雙開幫自己洗 (如果你雙開到-_-)

敢大約就係到啦><
有咩問題再搵我-__- 雖然字海黎- -
可能又有好多廢話

敢我提過好多次死地~敢乜係死地呢-_-
死地係要入人家族先有得打....係一個好好升既地方黎-_-
但時間都有規定... 時間係6-8 10-12
記住@o@ 如果搵人帶死地 係2kf 問下邊個好-_-

如果你多d黎夢之歷險既版.- -你會發覺好多人比人昆><
敢有咩方法唔比人昆呢-_-
最主要!!唔好心急!!慢慢黎
e.g. 你想收一隻夢古夢古
你可以打 收夢古夢古 xlv以下 意密 包珠<< 之類..
如果對方冇寵珠~o~ 你可以去買-_- 但係你要記住!!! 佢要比抵押你
何謂抵押? 抵押即係佢比1樣野你 係值1粒寵珠 佢同你換 佢入左珠 你再同佢收
如果有抵押敢點? 叫佢去死

同埋你收野..你都 右click 個件貨品....
如果你收一把武器或者衫
你要睇下有冇"盾" 或者固定左
咩叫盾?? 係可以去雪地打既..入左盾你件野可以變強
咩叫固定?? 即係固定左..你唔可以再沖武-_- 你要買解固
咩叫雪地?? 係1個冰天雪地既地方-_- 你遲d去就明
點知道入左盾?? 如果你右click左 佢會多d效果 寫住 他人専用品<<之類-.-
敢點解唔好收有盾架?? 你可以收- -" 但係要用幾十枝香水...每枝幾百萬-.-

差唔多啦- -" 有咩再問吧@o@
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-8 11:14 PM , Processed in 0.042927 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存