2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 UFO及超自然力量 德媒稱納粹曾造飛碟 首次試飛時速達2000公里 ...
go

[奇聞異事] 德媒稱納粹曾造飛碟 首次試飛時速達2000公里 [複製鏈接]

1944年,曾有目擊者看到一個繪有納粹標志的圓盤狀物體低空掠過倫敦泰晤士河(繪圖)

據英國《每日郵報》等18日報道,一直以來,關於納粹德國是否曾秘密研制過飛碟UFO都是不解之謎。德國科學雜志《PM》日前驚爆秘聞稱,納粹德國當年不僅制訂了一項名為“許雷瓦哈伯莫斯”的周密計劃秘密研制碟形飛器,而且已經制作出能夠飛行的樣機。甚至有目擊者稱,希特勒秘密打造的UFO曾出現在倫敦和紐約的上空。

倫敦上空

驚現納粹UFO

《PM》雜志稱,希特勒手下的科學家當年的確設計出了一種神秘的碟形飛行器,甚至還制造出了可以試飛的原型機。1941年至1943年期間,納粹在前捷克斯洛伐克首都布拉格建立了飛行試驗基地,並且在反重力技術方面獲得重大突破。當時擔任該計劃設計師的是德國著名航天工程師奧托哈本默霍,試飛員則是納粹王牌飛行員兼工程師魯道夫斯利埃弗。

《PM》雜志援引多名二戰幸存者的話稱,1944年,他們目睹了一個印有納粹德國“鐵十字”標志的碟狀飛行物在倫敦泰晤士河上空低空盤旋。當時的《紐約時報》曾報道稱,一個影像模糊的“神秘飛碟”高速掠過紐約市的高層建筑,同時還刊載了該飛行物體的多張照片。另有傳言稱,1944年2月,納粹德國制造的飛碟首次飛行即達到2000公裡/小時的速度。

UFO原型機多達15種

另據眾多同盟國戰俘回憶稱,他們曾於1945年初在布拉格等地多次看到過這種傳說中的銀色飛碟,其直徑約為6米。據透露,當時納粹已經秘密研制出了15種UFO原型機。

該飛行器呈圓碟形結構,駕駛艙位於正中央,四周是環狀機翼,為飛行器提高向上的推動力。每次起飛前,圓碟底部的水平噴射器或火箭都會被點燃。在起飛時,隻要調整機翼的角度,就可以增加浮力。在水平飛行時,機翼的角度較小,類似直升機的旋轉翼原理。而機翼由安裝在邊緣的小型火箭推動,猶如輪轉焰火一般。

不過,有專家提出質疑,以當時的技術完成這一科技巨作是不可能的,造出來的東西可能只是垃圾,但這卻是“最好的心理戰術”。

來源:《重慶晚報》

感想:

這對來說不是新鮮事了

笑傲無雙

如果這是真的 相信以依家既技術 應該可以再上一層樓

如果人類要突破 始終都唔可以依賴一小撮人 但係要佢地公開研究 又無咁偉大

這或者就係人類不能再進一步既原因

話說e部野有反地心吸力裝置
如果係既點解唔應用係e家d飛機 火箭度

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 玩過星曲WEB 笑傲無雙 忍影世界

我睇過一本書都講過在二戰期間納粹曾經製造飛碟
不過當苏軍攻入柏林戈時
被納粹自行毀滅
而且參與製造既專家同工程師除左一個人之外其他無一生還
不過戈一個人拒絕透露製造飛碟既祕密
所以製造唔番戈時既飛行器。

哈哈..整個時光機返返去果個年期咪知囉..
唔知點解想打D句--"

十週年勳章(賀詞)

呢個UFO個樣好原始

十週年勳章(賀詞)

會唔會飛飛下爆炸架= =
睇落真係好假
定係原地自轉

原帖由 fiy 於 10-11-28 11:24 AM 發表
會唔會飛飛下爆炸架= =
睇落真係好假
定係原地自轉

一看就知是幻想圖....

笑傲無雙

其實係當時德國同前蘇聯既科技同技術都比美國高

美國有好多科技都係抄人地再加以改良

或者未必係做唔到 而係秘密收埋左又唔定

有時又唔可以太低估人類 我諗唔到點制做 未必等如你諗唔到點制做 對吧-v-

愛恩斯坦當時提出好多理論 都唔係其他人所能諗到 到現在仲有好多人研究緊佢既理論

所以可能只需要1個人 已經足夠改變好多理論 同 創造

看事應該多思考 而唔係什麼都說沒可能,一定是假的 就帶過  對吧-v-(當然真真假假誰知道)

原帖由 qgl_po_06453 於 10-11-28 07:39 PM 發表
其實係當時德國同前蘇聯既科技同技術都比美國高

美國有好多科技都係抄人地再加以改良

或者未必係做唔到 而係秘密收埋左又唔定

有時又唔可以太低估人類 我諗唔到點制做 未必等如你諗唔到點制做 對吧-v-

擁 ...

如果論當時表面上看來美國科技仍然都是高於兩國

當然是表面上看,暗地裡就不知道

笑傲無雙

可能科技呢個範疇好大好廣

但係即使如隱形戰機既理論

美國都好似係抄前蘇聯 再加以改良

感覺前蘇聯都好神秘 收埋好多秘密

西特勒...是生是死也沒人知

太厲害了@@ 真能開麻....
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-16 07:03 AM , Processed in 0.033472 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存