2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 笑話區 17個笑話
go

[其他] 17個笑話 [複製鏈接]

笑傲無雙

(1)
> > 兩個細佬傾偈:
> > A說:我地全家都好鍾意動物,媽咪鍾意貓,阿哥鍾意狗,家姐鍾意小白兔。
> > B說:咁你阿爸呢?
> > A說:佢鍾意狐狸精

> > (2)
> > 老婆:點解我次次係屋企唱親卡拉OK,你就走去露台食煙?
> > 老公:妳唱到鬼殺咁嘈,費事D街坊以為我虐待緊你。
> >
> > (3)
> > 有一個孤寒鬼鍾意貧小便宜,連廁紙都順手牽羊用別人的。
> > 有人忍唔住出聲話佢。
> > 但佢回應說:幾張廁紙有乜大不了?用完俾返你囉!
> >
> > (4)
> > 老公:唔好叫我洗碗得唔得啊?
> > 老婆:小小事就試到你,D碗一早洗左啦!
> > 老公:我係講笑咋,其實我好樂意做家務架!
> > 老婆:我都係講笑咋,D碗其實未洗。
> >
> > (5)
> > 有人係地鐵站向職員投訴,有人唔俾佢上車,職員問邊個咁霸道?
> > 剛巧月台廣播響起:乘客請勿超越黃線。
> > 個人話:係佢啦,我唔L黃線點上車呀?
> >
> > (6)
> > 兒:媽,俾一百元我。
> > 媽:唔得。
> > 兒:妳俾一百元我,我就話俾妳聽,今日阿爸同女傭講咩野。
> > 母一聽,連忙拿了一百元出來。
> > 兒:阿爸說,別忘了燙衫。
> >
> > (7)
> > 甲很迷信,凡事都要問風水先生。
> > 一日,牆忽然倒塌,把他壓著,他大叫救命。
> > 他老婆說:老公,你忍耐一下,我現在去問風水先生,看今天宜不宜動土。
> >
> > (8)
> > 媽咪:阿女,你唔好嘈啦!
> > 阿女唔聽話,繼續咁嘈。
> > 媽咪:再嘈我困你入廁所,到時唔好求我。
> > 阿女:到時你要去廁所,你唔好求我。
> >
> > (9)
> > 老婆:我地夜晚訓覺唔好熄燈,好不好?
> > 老公:好!不過你要應承我一件事!
> > 老婆:甚麼事?
> > 老公:訓覺果陣唔好落妝。
> >
> > (10)
> > 跳樓篇
> > 想死得痛快去九樓
> > 仲想喘口氣去八樓
> > 仲想掙扎去七樓
> > 想留遺言去六樓
> > 只想殘廢去五樓
> > 只想住院去四樓
> > 純粹嚇人去三樓
> >
> > (11)
> > 幼稚園老師教小朋友認識公雞:
> > 老師:哪一種動物有兩隻腳,每天太陽出來時會叫,而且叫到你起床為?
> > 小朋友異口同聲大叫:媽媽!
> >
> > (12)
> > 老婆絕對不會錯,如發現老婆有錯,定是老公看錯。
> > 就算老婆有錯不認,老公如果堅持,就是老公的錯。
> > "老婆不會錯〞,這句話絕不會錯。
> >
> > (13)
> > 一對新婚夫婦,開始為未來共同生活作協定:
> > 老公先開口:以後大事我決定,小事妳決定。
> > 老婆說:好!不過,什麼是大事,什麼是小事,就由我決定!
> >
> > (14)
> > 東東在街上拾到一隻戒指:
> > 老師問:東東,這隻戒指是拾到的,為什麼不把它物歸原主?
> > 東東:因為戒指上刻著永遠是妳的!
> >
> > (15)
> > 女:成功的男人背後,一定有個女人。
> > 男:失敗的男人背後呢?
> > 女:一定是有太多的女人!
> >
> > (16)
> > 有位女士每日都給隧道內的瞎子10元,一日,瞎子旁多了位小孩,
> > 便問他:你爸爸甚麼時候開始瞎的?
> > 小孩回答:早上10點到下午9點。
> >
> > (17)
> > 動物園裡,眾人圍著看大狒狒,其中有對夫妻...
> > 老婆:真奇怪,愈難看的動物愈多人看。
> > 老公:不要叫這麼大聲,大家都在看妳。

第1個笑話明顯係抄一張圖

嘻嘻 咁都比我搵到

嘻嘻 咁都比我搵到

好好笑
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 06:38 AM , Processed in 0.033521 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存